Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Στο Βύρωνα είναι το σπίτι!Και είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ! 'Έχω ξεκινήσει ήδη και ψάχνω όλα τα χαρτιά των συγγενών που ήταν στην οριζόντια σύσταση. Και απο βδομάδα ξεκινάω με πολεοδομία!
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εκκρεμη δηλωση οπου εχω 3 ακινητα στον ιδιο Δημο, θελω να διαγραψω το 1 από αυτά - ο ιδιοκτητης εκ παραδρομης μου εδωσε τιτλους για αυτό ενώ από περσι το εχει πουλησει. Το θεμα είναι ότι δε βρισκω πώς να το διαγραψω! Οι οδηγιες λενε ότι παω στο ακινητο, παταω επεξεργασια και μετα διαγραφη. Μονο που η επιλογή διαγραφη δεν υπαρχει πουθενα! Γνωρίζετε τί μπορω να κανω για να μη ξανανοίξω νεα δηλωση;
 4. @ΙΑΣΟΝΑΣ Ήρεμα τίγρη. Πρέπει να είχες δύσκολη μέρα. Δεν υπάρχει λόγος να απαντάς σε τέτοιο τόνο και ύφος! Τώρα, αυτά με τα ψάρια, τους πεινασμένους, τι είναι βλάκας και λοιπά τσιτάτα για το θεαθήναι, ποσώς ενδιαφέρουν, αλλά αφού εσένα σου αρέσουν, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τέλος πάντων,σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σε κάθε περίπτωση.
 5. @RoukatΑν έχουν πάρει σύνταξη, απαγορεύεται να πληρωθούν. Αν έχουν πληρωθεί, μπορούν κανονικά να υπογράψουν. Πρακτικά θες όλες τις παλιές μελέτες, οπότε.... @elanadeisΜπορεί να χρειαστεί να κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να σου την ανοίξει με email, αν δεν υπάρχει αυτοματοποιημένο, προφανώς με ΥΔ ότι δεν έχεις δώσει πουθενά κάποιο από τα εγκεκριμένα / ανεβασμένα / παραγώμενα έντυπα.
 6. Δεν χρειάζεσαι κάτι τυποποιημένο. Σου έχουν στο κείμενό τους τι θέλουν να δηλώσεις. Αν χρειαστεί να το κάνεις πιο συγκεκριμένο, το κάνεις. Απλά αναφέρεις και τα παραστατικά και τους αριθμούς κινήσεων / συναλλαγών και όλο το ποιηματάκι, (για το πρόγραμμα, τάδε δήλωση, τάδε ωφελούμενος, επι πιστώσει, και ότι άλλο θέλει το μήνυμα και ο οδηγός του προγράμματος).
 7. Το 2 μου το δέχτηκαν. Επίσης σωστό είναι καθώς πολλές επιχειρίσεις όντως πουλάνε κάτι το οποίο φέυγει από την αποθήκη που είναι οι χοντρέμπορες. Οπότε σωστό το βλέπω.
 8. Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα! Στο μέλλον πιστεύω να αναδειχθεί λίγο παραπάνω και απο τους αρμόδιους φορείς γιάτι με τόσες εγκαταστάσεις που έχουμε στην ελλάδα θα υπάρχει πρόβλημα όντως!
 9. Ναι, τα views εννοούσα. Δηλαδή ότι υπάρχουν 4700 άτομα που δεν ψήφισαν όμως είχαν την περιέργεια να μπουν στο νήμα. Αρκεί βέβαια να μη μας ξαναμετράει κάθε φορά που ξαναμπαίνουμε εμείς οι ίδιοι. Φαέθον το αν ψήφισες ή όχι είναι άσχετο με την ταύτιση του προφίλ σου με μια πολιτική τοποθέτηση, διότι οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε αν ψήφισες, ούτε θα βλέπαμε τι ψήφισες αν ψήφιζες. Δηλαδή πιο λογικό θα ήταν να μη σχολίαζες παρά να μην ψήφιζες.. Γιατί ο σχολιασμός είναι σίγουρα "προφιλώνυμος" και επίσης η συμπεριφορά του "δε θέλω να ταυτιστώ" και του "λέω και σ' άλλους να κάνουν το ίδιο" είναι κι αυτές πολιτικές τοποθετήσεις, σαν όλες τις άλλες! Ο σοβαρός δημοσκόπος ασχέτως του αν πετάξει την ψήφο σου ως άκυρη, σίγουρα θα σημειώσει το τι επέλεξες ως "άλλο" ...
 10. Αν θέλεις να ασχοληθείς με άδειες οικοδομής ή ενεργειακά πιστοποιητικά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ άρα είτε είσαι εγγεγραμμένος στην ΕΕΤΕΜ ή όχι, θα πληρώνεις συνδρομή στο ΤΕΕ. Επιπλέον μιας και είσαι και εσύ ηλεκτρολόγος, η ΕΕΤΕΜ χρεώνει την σφραγίδα της στις ΥΔΕ 3€.Το ΤΕΕ σφραγίζει τις ΥΔΕ δωρεάν και σε λίγο θα βγει και το ηλεκτρονικό μητρώο άρα δε θα χρειάζεσαι καν σφραγίδα. Τέλος το βασικότερο, ως τώρα οι Μηχανικοί ΤΕ παίρναμε εξαίρεση από την εγγραφή σε επιμελητήριο για να ανοίξουμε βιβλία. Πλέον με την δημιουργία του μητρώου αυτού και σε εμάς είναι πλέον επιβεβλημένη η εγγραφή.
 11. Έχεις δίκιο. Η πρότασή μου για δήλωση ήταν για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την πρόβλεψη για μονομερή τροποποίηση της σύστασης του 4495. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέργεια του 100% των συνιδιοκτητών. Φυσικά το πρόβλημα είναι αρμοδιότητας του συμβολαιογράφου και ίσως να μην πρέπει να το φορτωθεί ο συνάδελφος.
 12. Άρα..τακτοποιώ κανονικά την αυθαίρετη αποθήκη και μετά κατεδαφίζω -κατά παρέκκλιση που λέει και ο νόμος -ένα τμήμα της διχως επιπλέον άδειες, εγκρίσεις κλπ... Σωστά;
 13. Α μα γεια σου... ως τέτοια τα έδωσα κι εγώ σε έναν σκραπατζή και ησύχασα (έφυγαν από την εγκατάσταση)
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε περίπτωση που έχουμε παραβάσεις αναλυτικού κατ. 4 και αποθήκη που πληρεί τους όρους ένταξης στην κατ.3, μπορούμε να την εντάξουμε και αυτή στον αναλυτικό της κατ.4 ή πρέπει να την δηλώσουμε σε άλλο φ.κ.? Ο λόγος του ερωτήματος είναι καθαρά οικονομικός, μιας και αν δηλωθεί και άλλο φ.κ. (κατ.3 ή εμβαδομετρικό υπολογισμό) το πρόστιμο διπλασιάζεται.
 15. Today
 16. To 4 στον τύπο τι έναι? σε τι απευθείνεται ?? Πόλοι του Κινητήρα?
 17. τι να τα κάνουμε τα γκουκλ αναλιτικ αφου εχουμε τα δικά μας εργαλεία .... (άνευ αλγόριθμο)
 18. Αν δεν με απατά η μνήμη μου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις είναι 4% και για τα μηχανήματα είναι 10%
 19. Συνάδελφοι υπάρχει κάπου υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης που ζητάνε από τους ιδιοκτήτες, για τα ποσά που έγινε η κατάθεση?
 20. Και τι θα σημαίνει αυτό? Εγώ ας πούμε δεν έχω ψηφίσει (και ούτε πρόκειται) και εδώ μπαίνω όποτε βγαίνει ψηλά στην λίστα.... Και ο λόγος που δεν ψηφίζω είναι γιατί δεν θέλω για κανέναν λόγο να γίνει συσχέτιση ακόμα και του προφίλ μου με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Το ίδιο πράττω και στα κοινωνικά μέσα αλλά και στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις όπου εκεί λέω άλλα αντί άλλων.. Αν είναι σοβαρή η δημοσκόπηση θα με πετάξει εκτός δείγματος... και βασικά προσπαθώ αυτήν την πρακτική μου να την "μεταλαμπαδεύσω" και σε όλους όσους γνωρίζω...
 21. το 2 που ρωτώ είναι καθαρά φορολογικό θέμα. Αν επιτρέπεται?
 22. η τιμή της αξίας όσον αφορά την αντικειμενική για τον υπολογισμό των φόρων κτλ. πάει μέχρι 25 χρόνια πίσω, μετα ο συντελεστής παλαιότητας παραμένει ίδιος είτε είναι 30 είτε 50 χρόνων
 23. Δίαβασα ένα αρθρο ότι απο τον Μάιο του 2019 μπορεί κάποιος μηχανικός απο ΑΤΕΙ να γραφτεί πλέον στο ΤΕΕ. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι τα κίνητρα για να γραφτείς στο ΤΕΕ (και/ή να φύγεις απο τον ΕΕΤΕΜ) και τι διαφορές υπάρχουν σε ότι αφορά τα δικαιώματα που σου παρέχει η ΕΕΤΕΜ. Αξίζει να το κάνει κάποιος ? ΥΓ Απο ΤΕΙ είμαι και εγώ και το σκέφτομαι χωρίς να ξέρω ακόμα πολλά. Αν έχετε ακούσει κάτι ενημερώστε με. Ευχαριστω εκ των προτέρων
 24. τα google analytics του νήματος σε σχέση με το υπόλοιπο φόρουμ θα μπορούσαν να δείξουν τη συμπεριφορά του κοινού... ακόμα και το πόσοι μπήκαν στην ψηφοφορία απλά για να δουν τα αποτελέσματα χωρίς οι ίδιοι να ψηφίσουν.
 25. Καλησπέρα Σας, Ανατρέχωντας πίσω, στις προηγούμενες δημοσιέυσεις πολλά απο τα links δεν λειτουργούν πλέον. Θα μπορούσε να γίνει ξανα πάλι μια "σούμα", απο κάποιο συνάδελφο, όλων αυτών των links. Προσωπικά θα με ενδιέφεραν πολύ θέματα σχετικά με τις γειώσεις.
 26. @mapost επιτρέπεται να κάνεις δήλωση όταν δεν υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα ??? Η άποψή μου είναι ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί να κάνει διόρθωση της σύστασης χωρίς να χρειάζεται τακτοποίηση (τι να την κάνει την τακτοποίηση, αφού έχει άδεια ????)!!!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.