Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 31/5/2020 ο Νόμος 4690/2020 ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους. Ο e-ΕΦΚΑ προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων Απριλίου για όλες τις κατηγορίες μη μισθωτών, τα οποία θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ View full είδηση
 3. Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 31/5/2020 ο Νόμος 4690/2020 ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους. Ο e-ΕΦΚΑ προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων Απριλίου για όλες τις κατηγορίες μη μισθωτών, τα οποία θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ
 4. Γειά σου, κάνε ένα κόπο και δώσε σε ΕΓΣΑ ή στείλε λινκ από google maps.
 5. Ο οικισμός<2000 κατ. για τον οποίο ψάχνω να βρω άκρη έχει σχέδιο διανομής 1933 και οριοθετήθηκε το 1985 και ισχύουν οι όροι του 181Δ/1985, ενώ το οικόπεδο > 500 τμ. Θα λάβω υπόψιν μου τα 2,5 μέτρα?
 6. διορθωση θα κανει ο "ιδιοκτητης" Εσυ θες το τελευταιο Ε9 με σωστα τα τμ. και την σχετικη ΥΔ. Οι οδηγιες λενε οτι θα αλλαξει του 2014 και θα κανει "μεταφορα" στα επομενα ετη ...ή καπως ετσι...χωρις προστιμα, μεχρι να κλεισει το Κτηματολογιο οριστικά. Ας τα βρούνε με τον λογιστη τους. [άλλο ειναι οι τυχον επιβαρυνσεις σε ΕΝΦΙΑ και εάν θα αναζητηθουν.......] Και να διορθωσει και τα τμ στον Δήμο...
 7. Καλημέρα. Ψάχνω ΤΖ για το 4495 για τα παρακάτω: 37°59'7.31"Β 23°40'19.35"Α και 37°57'20.67"Β, 23°37'13.63"Α. Που μπορούμε να τα βρούμε? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 8. καλημέρα και από εμένα!Γράφω εδώ γιατί με "έκαψε" μια λογίστρια. ιδιοκτήτης ακινήτου με τελευταία άδεια το 1984 έχει προσθέσει αυθαίρετα στα 96τμ της αδείας άλλα 40. Όσον αφορά στη παλαιότητα δεν συμφωνεί με τη σύζυγο...(ο ένας λέει το 84 η άλλη το 92). Αεροφωτογραφία για το διάστημα αυτό δεν δύναται να βρεθεί.(όσο μου έχουν απαντήσει στα email οι αρμόδιες υπηρεσίες). Θα πάμε λοιπόν με αλλαγή του Ε9. Θα πρέπει να αλλαχθούν όλα τα Ε9 που έχει κάνει αυτός?Γτ κάτι τέτοιο μου είπε η λογίστρια. Εγώ της είπα ότι θέλω να μου αλλάξει το τελευταίο και στη χρονολογία κατασκευής να βάλει αυτήν που θα της πούνε. σωστά?
 9. με το ΕΤΕΑΕΠ τι γίνεται όμως? δεν έχει βγει τίποτα. καλημέρα!
 10. Να καταλάβουμε λίγο ότι το ΒΙΜ δεν έχει σχέση τόσο με τα αρχιτεκτονικά όσο με τη σφαιρική διαχείριση του μοντέλου... δηλαδή είναι μια βάση δεδομένων με τεράστιες δυνατότητες που προς το παρόν ακόμη είναι σε αρχικό στάδιο. Ομως σε κάθε περίπτωση το τί είναι ΒΙΜ με το τί βαφτίζει ο καθένας ΒΙΜ δεν ταυτίζονται απαραίτητα. Σαφώς όταν βάζουμε μπροστά τη τιμή θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για κάποιες παραδοχές. Απαράδεκτες πολιτικές όπως της AutoDesk με τεράστιες συνδρομές και μηδενική ανταπόδωση στην Ελλάδα δεν παίζουν. Το Revit είναι το κορυφαίο κατά την άποψή μου σε ταχύτητα. Δυστυχώς το έχει η AutoDesk... αλλιώς θα ήταν πολύ μπροστά... Το ArchiCAD είναι το επόμενο στη σειρά αν και το κορυφαίο του ομίλου είναι το VectorWorks... το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό στη χώρα μας. Το BricsCAD είναι επίσης πολύ ικανό πρόγραμμα στην Ultimate και ΒΙΜ έκδοση Στη καθημερινότητά μας το ΒΙΜ είναι παντελώς άχρηστο... Επίσης ο τρόπος που κάνουμε τα σχέδια και η άρνηση των ΥΔΟΜ να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν νέους τρόπους και νέες τεχνολογίες καταδικάζοντάς μας να σχεδιάζουμε με οδηγίες για ηλίθιους περιορίζουν στο ελάχιστο την ανάγκη για τέτοιες επενδύσεις... Επίσης οι μεγάλες εφαρμογές δεν είναι φτιαγμένες για μελετούλες τύπου "4όροφη σε συνεχές σύστημα με τυπικό όροφο" αλλά για εφαρμογές άλλων διαστάσεων Πιστεύω ότι για όλες τις δουλειές υπάρχουν 3 τρόποι... Ο ΚΑΚΟΣ, Ο ΚΑΛΟΣ & Ο ΕΞΥΠΝΟΣ.. Αποφεύγουμε τον κακό τρόπο, προσπαθούμε για τον καλό... αλλά θα πρέπει να επιλέξουμε τον έξυπνο... Αρα βρες όποιο εργαλείο σου ταιριάζει για τον όγκο και το είδος της δουλειά σου... Σε τιμά το γεγονός ότι επιλέγεις νόμιμο λογισμικό, μη κάνεις επενδύσεις που δεν χρειάζεσαι γιατί με τη κακομοιριά που υπάρχει στη χώρα μας στη θέμα της παροχής των υπηρεσιών μηχανικού θα δεις ότι δύσκολα θα παίρνεις τα λεφτά σου πίσω αν έχεις συνδρομές και κόστη αναβαθμίσεων Καλή επιτυχία στις επιλογές σου
 11. Τιμές αγοράς κατά προσέγγιση. Δεν σε ελέγχει κανείς, οπότε μην ασχολείσαι τόσο με τον αναλυτικό. Αν από την εμπειρία σου κρίνεις ότι είσαι εντός των 15.000 Ευρώ (1 ΛΠ) προχώρα άφοβα. Ο Η.Χ με υαλοστάσια είναι πλέον κλειστός χώρος και θα πάει με Υ.Δ.
 12. Today
 13. εγώ θα έβαζα θέση στάθμευσης με μειωτικό, το λεβητοστάσιο ΥΔΚΧ (διότι στο σύνολο ξεπερνάν τα 50μ2) και το θερμοκήπιο με αναλυτικό.
 14. διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με σιντριβάνι, βαθμίδες με φυτά, βραχόκηπο κλπ αποτελεί παράβαση, και αν ναι πώς θα υπολογίσω τον αναλυτικό (με τί τιμές) ? Επίσης, ηχ με τζαμαρία περιμετρικά αναλυτικό ή ΥΔ?
 15. σε οικόπεδο με μονοκατοικία με οα, υπάρχουν αυθαίρετα: κλειστή θέση στάθμευσης 40 μ2, λεβητοστάσιο/αποθήκη 25 μ2 και θερμοκήπιο 25 μ2 (όλα ισόγεια). Τι από αυτά μπορεί να πάρει μειωτικό? Το θερμοκήπιο μπορεί με αναλυτικό? Είναι μεταλλική κατασκευή με πανιά και χρησιμοποείται για οικιακή χρήση.
 16. Καλημέρα. Στην απλή περίπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου το οποίο ανήκει εξ αδιαίρετου 50-50 με κτίσμα, μπορείς ένας εκ των δύο να τακτοποιήσει; Γιατί στο άρθρο 98 παρ.4 λέει " Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία...", αλλά δεν αναφέρει για τις ιδιοκτησίες χωρίς σύσταση.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.