Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επιχείρηση «φωτισμός» στην Αθήνα


    Ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε πρόγραμμα εκτεταμένων εργασιών, για την αναβάθμιση του φωτισμού των πλατειών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της νέας δημοτικής Αρχής, για φωτεινότερες γειτονιές, με στόχο την ανάδειξή τους, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αύξηση της αίσθησης ασφάλειας, που προσφέρει ο φωτισμός, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας από τη σωστή και χωρίς απώλειες λειτουργία με τη χρήση των σύγχρονων και κατάλληλων ενεργειακά φωτιστικών συστημάτων. Η αρχή έγινε με την πλατεία Αμερικής και ακολούθησε η πλατεία Βικτωρίας, όπου την Πέμπτη η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων προχώρησε σε μια σειρά εργασιών.

    Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκε η βλάβη φωτιστικών Led, άλλαξαν οι μηχανισμοί και οι λαμπτήρες, αντικαταστάθηκαν οι προβολείς που δεν λειτουργούσαν, αντικαταστάθηκαν φωτιστικά σώματα κορυφής και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα τύπου Led. Οι εργασίες που προηγήθηκαν στην πλατεία Αμερικής περιελάμβαναν τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στους δύο παραδοσιακούς ιστούς που βρίσκονται επί της πλατείας, τοποθετήθηκαν τρεις ιστοί ύψους 3 μ. με φωτιστικά Led, ένας ιστός ύψους 9 μ. με τετραπλό βραχίονα και έγινε έλεγχος καλής λειτουργίας όλων των φωτιστικών της πλατείας. To σύνθημα που θέλει να προβάλλει η δημοτική Αρχή είναι «Φως σε κάθε γειτονιά» και ως όραμα το «μια πόλη που λάμπει με κάθε έννοια».

    «Σκοπός μας είναι να φωτίσουμε κάθε γωνιά, κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά της πόλης μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων και συνεχίζει: «Μετά την πλατεία Αμερικής και η πλατεία Βικτωρίας αποκτά ζωή. Ο φωτισμός έχει να κάνει με την ασφάλεια, την κοινότητα και τον ζωντανό παλμό της Αθήνας. Η νέα δημοτική Αρχή λειτουργεί οργανωμένα προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς των Αθηναίων, η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας, συνδυαστικά με τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας» και καταλήγει: «Με κάθε νέο φως που ανάβει, ανοίγουμε ένα κεφάλαιο ελπίδας και μειώνουμε τους παράγοντες που ευνοούν την παραβατικότητα».

    Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Υποδομών τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Αθήνα φωτίζεται οργανωμένα και με επίβλεψη. Παράλληλα, η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια, ελέγχει ως οφείλει την τοποθέτηση και τη λειτουργία των νέων φωτιστικών σωμάτων Led, στο πλαίσιο του έργου οδοφωτισμού της πόλης». Αναφερόμενος στους στόχους αυτής της προσπάθειας επισημαίνει: «Στόχος μας είναι τόσο ο εντοπισμός και η επισκευή δυσλειτουργιών, όσο και η περαιτέρω εξάλειψη τους, ώστε το έργο να παραδοθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πλήρως λειτουργικό, με τα ελάχιστα κατά τον δυνατόν, λειτουργικά κόστη».





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πάντως σε όλην την Αθήνα άλλαξε ο προηγούμενος δήμαρχος τα LED και πλέον δεν μπορείς να κοιτάξεις τη φωτεινή πηγή γιατί σε τυφλώνει - φωτιστικά που βλέπεις την φωτιστική πηγή δεν ξέρω να έχω δει σε πόλη άλλης χώρας... επίσης το χρώμα του φωτός είναι στα 4.000k και είναι εξαιρετικά ψυχρό, και είναι πολύς ο φωτισμός. Σωστο είναι να αλλάξουν τις φωτιστικές πηγές αλλά δεν έγινε πρώτα κάποια μελέτη γι αυτό;

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.