Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στην αγορά 110.000 τμ εμπορικών κέντρων την επόμενη τριετία


    Στάση αναμονής τηρούν οι θεσμικοί επενδυτές αναμένοντας τις εξελίξεις και στην ελληνική αγορά του λιανεμπορίου κυρίως λόγω του κόστους χρήματος μετά την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

    To γεγονός αποτυπώνεται στην υποτονική επενδυτική δραστηριότητα με μόλις €40 εκατ. πράξεων να έχουν καταγραφεί κατά την διάρκεια του β τριμήνου του 2023 στην ελληνική αγορά σύμφωνα την τελευταία ανάλυση για την αγορά του retail της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield Proprius.

    Τα επόμενα τρία χρόνια οι αναλυτές αναμένουν να βγουν στην αγορά συνολικά 109.000 τ.μ GLA εμπορικών κέντρων από τη Lamda Development στο Ελληνικό και 77.000 τμ πάρκων λιανικής από την Trade Estates και τη Lamda Development/Orilina σε Αττική, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Θεσσαλονίκη. 

    Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι αξίες ενοικίασης παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές το δεύτερο τρίμηνο του έτους με ελαφρές αυξήσεις σε προνομιακές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, αν και χαμηλά επίπεδα κενών θέσεων στο prime retail γενικά, και ισχυρή ζήτηση ενοικιαστών για στρατηγικές τοποθεσίες σε όλα τα κλάδους λιανικής. 

    CW.jpg

    ΠΗΓΗ: Cushman & Wakefield Proprius

    Επεκτείνονται οι αλυσίδες

    Η Cushman & Wakefield Proprius κατέγραψε 40 νέες συναλλαγές το δεύτερο τρίμηνο του 2023 στις βασικές αγορές της Αθήνας, 25% λιγότερες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά 20% υψηλότερες από το ίδιο τρίμηνο του 2022. 

    Αξιοσημείωτα ανοίγματα/νε συναλλαγές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε επίπεδο χώρας. 

    Το τρίτο JD Sport έχει ανακοινωθεί ότι θα ανοίξει το 4ο τρίμηνο του 2023 στον Πύργο του Πειραιά, ενώ τα Zara και Zara Home, ανακοίνωσαν το άνοιγμα ενός καταστήματος 5.850 τμ στο ίδιο έργο. 

    Στη Μεταξά 34 στη Γλυφάδα θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα Juicy Couture και στον Πειραιά ένα Benetton 1.000 τμ.

     Ένα νέο κατάστημα Hugo Boss άνοιξε στο Golden Hall ενώ η Chanel Boutique, μετά τα εγκαίνια εποχικού καταστήματος στο Nammos Village στη Μύκονο, ανακοίνωσε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Ελλάδα στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου 13. 

    Άνοιξαν δύο καταστήματα Nautica στη Νέα Ιωνία και το Golden Hall, ένα κατάστημα Πλαίσιο 1.450 τμ στο Ηράκλειο Κρήτης και το μεγαλύτερο KFC στην Ελλάδα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. 

    Η Tesla επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με ένα pop-up κατάστημα στο Med Cosmos. 

    Τέλος η Pepco άνοιξε 3 νέα καταστήματα σε όλη τη χώρα και η Sport Vision ένα νέο κατάστημα στην Πάτρα. 


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/sthn-agora-110-000-tm-emporikwn-kentrwn-thn-epomenh-trietia



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.