Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Eispraxis: Αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές στην εφορία - Το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο της ΑΑΔΕ


    Με το νέο χρόνο ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους θα ενισχυθεί με το Eispraxis, το νέο ηλεκτρονικό όπλο που επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για να κυνηγήσει τους οφειλέτες και να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

    Κάθε οφειλέτης θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με τη συμπεριφορά του το Eispraxis θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμούς και συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές.

    Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα «σκανάρει» το προφίλ του κάθε οφειλέτη, θα ελέγχει την οικονομική του κατάσταση αντλώντας πληροφορίες για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, χρηματιστήριο, ΕΡΓΑΝΗ, ΓΕΜΗ κ.α.) ενώ θα ανταλλάσσει στοιχεία και πληροφορίες με κράτη – μέλη της Ε.Ε.

    Για κάθε οφειλή θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος, ο οποίος θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την πορεία αποπληρωμής της, την τήρηση ή όχι των ρυθμίσεων καθώς και τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις εισπρακτικές αρχές.

    Παράλληλα το Eispraxis επιτρέπει την αυτόματη είσπραξη των χρεών, ενώ ενεργοποιούνται νέες μέθοδοι και τεχνολογίες στο πλαίσιο της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων οφειλετών).

    Στο μικροσκόπιο όσοι εμπλέκονται στην οφειλή
    Εκτός από τον πρωτοοφειλέτη θα παρακολουθούνται όλοι όσοι εμπλέκονται σε κάθε υπόθεση οφειλής, όπως συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι, συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

    Με βάση τα παραπάνω θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα τακτοποίησης της εκκρεμότητας, προειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών μέτρων κυρίως στους ασυνεπείς έχοντες και κατέχοντες, ενώ στις επιστροφές φόρων θα διενεργείται αυτόματος συμψηφισμός τους με τα χρέη.

    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των οφειλετών η φορολογική διοίκηση θα προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων και σε δεύτερη φάση σε πλειστηριασμούς.


    Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/eisxpaxis-apo-ton-neo-xrono-aytomates-katasxeseis-gia-ofeiles-sti



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.