Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Tέλος ο ΦΠΑ για 420.000 επιχειρήσεις και εργαζομένους με «μπλοκάκι» που έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ


    Σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται τροπολογία η οποία απαλλάσσει από τον ΦΠΑ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ καθώς και επαγγελματίες οι οποίοι αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών, δηλαδή τα λεγόμενα μπλοκάκια.

     

    Με τη διάταξη αυτή από το νέο έτος, δίνεται η δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ να επιλέγουν αν θα μείνουν στο καθεστώς ή αν θα εξαιρούνται από τις τριμηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι περίπου 420.000 είναι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έχουν χαμηλό τζίρο και θα μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 να εξαιρεθούν από το καθεστώς ΦΠΑ.

     

    Πάντως, όσοι τελικά εξαιρεθούν και δικαιούνται μέχρι σήμερα επιστροφή ΦΠΑ, από το νέο έτος δεν θα την παίρνουν, καθώς ο ΦΠΑ που κατέβαλαν δεν θα μπορεί να εκπέσει, αλλά παράλληλα θα απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων και το κόστος που συνεπάγεται.

     

    Συνολικά περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση, ανάλογα με τον τύπο βιβλίων που τηρούν, να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Το 42% αυτών έχουν ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ και συνήθως δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ, με την εκκαθάριση της δήλωσής τους.

     

    Πηγή: Tέλος ο ΦΠΑ για 420.000 επιχειρήσεις και εργαζομένους με «μπλοκάκι» που έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/165987#ixzz39jlQ6FtX





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Η επιχείρηση μπορεί να σταθεί με 10.000€ τζίρο, ο επιχειρηματίας όμως όχι.

     

    Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολλές επιχειρήσεις και κάποιες από αυτές έχουν πεσμένο τζίρο, τότε θα είναι ωφελημένος για τις επιχειρήσεις αυτές από την απαλλαγή ΦΠΑ και θα ζει με τα κέρδη από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

     

    Είναι όμως αδύνατο να επιβιώσει ένας επιχειρηματίας μόνο από μια επιχείρηση με τζίρο <10000€.

    Edited by sdim
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    για να συνεχίσω από τις πολύ σωστές σκέψεις του ted78 , είμαι μηχανικός από το 1992 και από τότε συνεχώς χρόνο με το χρόνο  αυξάνω το τσίρο μου , ενώ ακόμα και σήμερα ουσιαστικά φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που  είμαι στα ίδια με την προηγούμενη χρονιά Εχω ακριβώς τον ίδιο όγκο δουλειάς , διότι πάντα εγώ τον καθόριζα  ακόμα και τις εποχές που είχαμε πολλές δουλειές , έτσι ώστε να είμαι συνεπής και να μειώνω τις πιθανότητες λαθών , αφού ήθελα τα πάντα να τα ελέγχω και να τα δουλεύω αποκλειστικά εγώ αφήνοντας μη σημαντικές εργασίες σε άλλους όπως πχ τα φωτοαντίγραφα , εκτυπώσεις κλπ (που και αυτά τις περισσότερες φορές πάλι εγώ έκανα)

     

    Τις δε αμοιβές μου δεν άλλαξα ποτέ και ήμουν σε ένα επίπεδο λογικό για τους πελάτες μου Από τα 21 χρόνια που εργαζόμουν , με αυτήν την λογική , ποτέ δεν άργησα τις υποχρεώσεις μου  (ΤΣΜΕΔΕ , ΦΠΑ , Φόρους κλπ) και ζούσα αξιοπρεπώς ίσως και λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο των συμπολιτών μου Παράλληλα ακόμη και σήμερα είμαι υπόδειγμα πολίτη που δεν φοροδιαφεύγει σε σημείο βλακείας   Τώρα με την ίδια λογική , τον ίδιο όγκο εργασίας και τις ίδιες αμοιβές , δεν μπορώ να είμαι συνεπής σε τίποτα  Αρα είναι φανερό ότι δεν φταίω εγώ , αλλά οι πολιτικές και οι πολιτικοί  που διαχειρίζονταν τα έσοδα που έδινα όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και αν δεχτώ ότι έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση  Γιατί είναι λογικό να υπάρχουν ανά κάποια χρόνια προβλήματα αλλά εδώ μιλάμε για την πλήρη ανατροπή της ζωή μας όταν μάλιστα αυτό που περιγράφω  δεν αφορά μόνο εμένα αλλά ένα πλήθος επαγγελματιών Και όταν ακόμα και σήμερα από την δουλειά μου δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε παραγωγικές δραστηριότητες 

     

    Υσ και δεν έχω "λίπος¨γιατί πάντα πίστευα ότι το χρήμα δεν πρέπει να συσσωρεύεται άσκοπα αλλά να επενδύεται συνεχώς αφήνοντας παραγωγικό έργο και ευτυχώς δηλαδή γιατί ένας λόγος που έχω δουλειά είναι και αυτός Ελπίζω να συνεχίσω να λέω ότι έχω δίκιο για την άποψή μου αυτήν και τα επόμενα χρόνια 

    Edited by GEORGE MICHEAL
    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Μπέρδεμα με το Φ.Π.Α , πάντως αν έχεις καμμια δεκαριά αυθαίρετα και μπεις στην  απαλλαγή,γλυτώνεις π.χ 300 Α.Π.Υ.Χ23%=69 ευρώ χ10 αυθαίρετα = 690 ευρώ ........,αν κόψεις τα Α.Π.Υ απο 1/1/12015 και μετά.........

    Link to comment
    Share on other sites

    Χρόνια πολλά σε όλους!!!

    Τι θα γίνει τελικά με την απαλλαγή από το ΦΠΑ βρε παιδιά? Το έχουν ήδη ψηφίσει με το άρθρ. 251 Ν.4281/2014 έτσι δεν είναι? Άρα έχουμε μέχρι τις 11.1.2015 για να κάνουμε αίτηση ή μήπως ανεστάλη η εφαρμογή του?

    Edited by Meremeti
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.