Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υπεγράφη ο Χάρτης Ηλιακής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης


    Οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τη δέσμευσή τους στην ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά μέσω του «Χάρτη Ηλιακής Ενέργειας της ΕΕ», μια συνεργαστική προσπάθεια μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ και της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών. Ο Χάρτης σηματοδοτεί μια ισχυρή στήριξη της ευρωπαϊκής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ως βασικό στοιχείο της ενεργειακής ανεξαρτησίας και των κλιματικών στόχων της ηπείρου, σύμφωνα με το pv europe.

    Είκοσι τρεις υπουργοί ενέργειας της ΕΕ υπέγραψαν τη συμφωνία μαζί με εκπροσώπους του τομέα της ηλιακής ενέργειας, επισημαίνοντας τον ζωτικό ρόλο της βιομηχανίας στο τρέχον και μελλοντικό ενεργειακό τοπίο. Η Walburga Hemetsberger, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SolarPower Europe, τόνισε τον κεντρικό ρόλο της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, τοποθετώντας την ως βασική τεχνολογία για ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον.

    Ο πυρήνας του Χάρτη περιστρέφεται γύρω από μια σειρά εθελοντικών ενεργειών. Αυτές οι ενέργειες απευθύνονται τόσο σε εταιρείες όσο και σε κυβερνήσεις κρατών μελών της ΕΕ. Οι εταιρείες ενθαρρύνονται να ενσωματώσουν προϊόντα φωτοβολταϊκών συστημάτων στα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ οι κυβερνήσεις καλούνται να λάβουν υπόψη παράγοντες ανθεκτικότητας κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς σχετικά με την ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, ο Χάρτης υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης και πιθανώς της επέκτασης της υπάρχουσας δυναμικότητας παραγωγής ηλιακής ενέργειας εντός της Ευρώπης. Τέλος, προωθεί την έγκαιρη εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών και την έρευνα καινοτόμων μεθ μεθόδων ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας, όπως η ενσωμάτωση των ηλιακών συλλεκτών στη γεωργία, στα υδάτινα σώματα, στα κτίρια, ακόμη και στα οχήματα.

    Ενώ ο Χάρτης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, τα αιτήματα για συγκεκριμένες ενέργειες επιμένουν. Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών ζητά την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση κριτηρίων ανθεκτικότητας στις δημόσιες συμβάσεις και δημοπρασίες, τη διευκόλυση της πρόσβασης σε επιδοτήσεις και τη δημιουργία ειδικών καναλιών χρηματοδότησης της ΕΕ ειδικά για την ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά.

    Ανησυχίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ευρωπαίων κατασκευαστών φωτοβολταϊκών και οι πιθανές απειλές για την ανάπτυξη του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, λόγω καθυστερήσεων στο δίκτυο και στις αδειοδοτήσεις επίσης αντιμετωπίζονται. Ενώ ο Χάρτης αποτελεί μια θετική εξέλιξη, θεωρείται ως ένα κεφάλαιο σε μια μεγαλύτερη αφήγηση. Η επιτάχυνση της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί μια ισχυρή αγορά για τους ευρωπαίους κατασκευαστές. Επιπλέον, οι συζητήσεις σχετικά με την ευελιξία του δικτύου και τις βελτιώσεις των υποδομών υπογραμμίζονται ως εξίσου σημαντικές πτυχές μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής.


    Πηγή: https://energyworld.gr/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7-%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.