Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Απόφαση-σταθμός για την ανάπλαση στη Δραπετσώνα


    Μια απόφαση-σταθμός, όπως τη χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην βιομηχανικής ζώνης στη Δραπετσώνα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της δημοτικής αρχής με το οποίο ζητούν:

     

    Την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ώστε να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από βιομηχανική ζώνη, απαλλοτρίωση μέρους της έκτασης ως ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται η Εθνική Τράπεζα, άμεση προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχέδιο ανάπλασης και άμεση διακοπή των διαδικασιών για τη λειτουργία του διυλιστηρίου επεξεργασίας πετρελαιοειδών της Oilone.

     

    Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα κατάμεστη από δημότες, φορείς και συλλογικότητες, ενώ παραβρέθηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και βουλευτές. Στην αίθουσα του δημαρχείου οι δημότες είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Η πόλη ξεκινά από τα λιπάσματα. Ο χώρος της "ανάπλασης" ανήκει στον λαό».

     

    «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάει δεκαετίες πίσω με σχέδια που περιλαμβάνουν τη λειτουργία διυλιστηρίων, την επεξεργασία των πετρελαιοειδών ή άλλες βιομηχανικές χρήσεις» τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Βρεττάκος, και πρόσθεσε: «Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Σήμερα ανοίγουμε μια ιστορική σελίδα γιατί μετά από χρόνια ερημοποίησης και απραξίας προχωράμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε βήματα χειροπιαστά, που θα μας επιτρέψουν να χτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι την ανάπλαση της περιοχής».

     

    Στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι «θέλουμε να αποδοθεί ο χώρος των πρώην Λιπασμάτων στον λαό, με δραστηριότητες που θα είναι κοντά στον πολίτη, που θα προσφέρουν ζωή στον πολίτη. Θέλουμε ο χώρος να είναι ανάσα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που είναι πνιγμένη στο τσιμέντο». Το πρώτο που μπορούν να κάνουν και θα το κάνουν, όπως είπε, είναι να αποκλείσουν τις βιομηχανικές χρήσεις, δηλαδή να προχωρήσουν στην τροποποίηση του νόμου 4277/2014.

     

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι αντίθετοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή και έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν δεσμεύσει χρήματα στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, έχουν αποδεσμεύσει χρήματα από τον προϋπολογισμό, ώστε να χρησιμοποιηθούν για απαλλοτριώσεις και έχουν ξεκινήσει έναν γύρο ελέγχων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί, ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση και επαφή με τη δημοτική αρχή της περιοχής για τα επόμενα βήματα. Να σημειωθεί ότι ο δήμος το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων για το θέμα αυτό.

     

    Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/apofasi-stathmos-gia-ta-lipasmata





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.