Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κυβερνητική δυσφορία για την αποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ


    Δικαστικές αποφάσεις, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, λάθη και παραλείψεις που εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και καθυστερήσεις με υπαιτιότητα του ίδιου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του γνωστού πλέον ΤΑΙΠΕΔ, καθιστούν αμφίβολη την επίτευξη του αναθεωρημένου στόχου για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις το 2014:

    Σήμερα Παρασκευή αναμένεται το θέμα της αποτελεσματικότητας του ΤΑΙΠΕΔ να απασχολήσει τις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του ταμείου.

     

    Κυβερνητική προσδοκία είναι αύξηση εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις , καθώς η πορεία τους είναι άμεσα συνυφασμένη με την βιωσιμότητα του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, καθώς μείωση εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεπάγεται αναζήτηση αντιστοίχων ποσών από τις αγορές ή από τους εταίρους.

     

    Μέχρι στιγμής το 2014 έχουν αντληθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έσοδα 500 εκατ. ευρώ , όταν ο ετήσιος στόχος είναι 1,5 δισ. ευρώ και ο στόχος του 2015 ανέρχεται στο επίπεδο των 2,3 δισ. ευρώ.Συνολικά μέχρι το 2016 το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να συγκεντρώσει περί τα 9,6 δισ. ευρώ. Τα project του ΤΑΙΠΕΔ που έχουν καθυστερήσει σχετίζονται με το ΔΕΣΦΑ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια. Αλλά για τις καθυστερήσεις αυτές δεν ευθύνεται μόνον η ελληνική πλευρά, αλλά και οι Βρυξέλλες.

     

    Οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, καθυστέρησαν τη συμφωνία για τον ΔΕΣΦΑ που είχε "κλείσει" από τον Δεκέμβριο του 2013, την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, ενώ φαίνεται πως τορπιλίζουν και το θέμα του ΟΣΕ, καθώς η εκκρεμότητα των κρατικών ενισχύσεων δεν έχει λυθεί ακόμη.

    Σε κάθε περίπτωση το πλέον «ώριμο» έργο του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά και η πώληση του 67% του ΟΛΠ. Ωστόσο, παρότι ο φιλικός διακανονισμός ΣΕΠ (COSCO) - ΟΛΠ εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η συμφωνία πρέπει να κυρωθεί και από τη Βουλή.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=13311





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Σκοτώσανε την αγορά ακινήτων γιά να πουλήσουν τα φιλέτα τζάμπα , αλλά ούτε αυτό καταφέρνουν , αφού τα κοράκια δεν τους εμπιστεύονται .

     

    Εγινε και αυτή ιστορία που το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτίμησε στην πραγματική τους αξία τα καθρεφτάκια που μας έδωσαν τα Λαμόγια με κεφαλαίο Λάμδα :mrgreen: και χάλασε η σούπα . 

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Τι να πουλήσουν: Εδώ υπάλληλοι του ΥΠΠΟ διέμεναν παράνομα σε ακίνητα επί χρόνια, οτι να ναι. Βρείτε τώρα εισαγγελέα να τους μαζέψει και να μην αφήσει απογοητευμένο τον κομματικό στρατό, γιατί μιλάμε για λαμόγια ολκής που θα είχαν άκρες για να κάνουνε οτι έκαναν.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.