Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μέχρι 5 Ιουνίου ο διαγωνισμός για το 67% του ΟΛΘ


    Εκκίνηση στον διαγωνισμό για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), έκανε το ΤΑΙΠΕΔ με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει στις 5 Ιουνίου.

     

    Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια άνω των 150 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, ενώ και κατά την ίδια περίοδο να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον δύο τερματικούς σταθμούς, σε τουλάχιστον δύο χώρες, οι οποίοι εμφάνισαν:

     

    1. Συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) TEU για όλους τους τερματικούς σταθμούς και τουλάχιστον ένα σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με ετήσια κίνηση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) TEU και άνω, ή εναλλακτικά,

     

    2. Συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων τόνων χύδην φορτίου και τουλάχιστον ένα σταθμό χύδην φορτίου με ετήσια κίνηση 4 εκατομμυρίων τόνων και άνω, ή, εναλλακτικά,

     

    3. Τουλάχιστον ένα σταθμό πολλαπλών χρήσεων με ετήσια κίνηση 5 εκατομμυρίων τόνων μη-μοναδοποιημένου/γενικού φορτίου και άνω.

     

    Ο ΟΛΘ έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο (2001) μέσω της οποίας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και το δικαίωμα σύναψης περαιτέρω παραχωρήσεων αναφορικά με τη λειτουργία μέρους αυτού σε τρίτους, έναντι καταβολής κατάλληλου ανταλλάγματος.

     

    Στο πλαίσιο της Διαδικασίας, προβλέπεται ότι η Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο (2001) θα αποτελέσει αντικείμενο αναδιαπραγμάτευσης.

     

    Οι ακριβείς όροι των τροποποιήσεων της Σύμβασης Παραχώρησης Ε.Δ. και οι εμπορικές συνέπειες των εν λόγω τροποποιήσεων θα προσδιοριστούν στη Δεύτερη Φάση της Διαδικασίας.

     

    Οι κύριες δραστηριότητες της Εταιρείας περιλαμβάνουν την προσόρμιση πλοίων, την παροχή υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων, χύδην φορτίου και γενικού φορτίου, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προς επιβάτες και επιχειρήσεις κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία παρέχει βοηθητικές υπηρεσίες σε κρουαζιερόπλοια και ακτοπλοϊκά (παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, κλπ.) και εκμεταλλεύεται χώρους και κτίρια του λιμένα για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.

     

    Πηγή: http://ered.gr/gr/newInside.php?art=30936





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.