Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μεγάλη αύξηση ζήτησης για αγορά κατοικίας από ξένους


    Κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 125,6% κατέγραψαν κατά το φετινό πρώτο δίμηνο του έτους τα αιτήματα ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας από το εξωτερικό. Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρατηρείται μεγάλη άνοδος της εκδήλωσης ζήτησης από ξένους αγοραστές, όπως αυτή προκύπτει από τις αναζητήσεις αγγελιών για ελληνικές κατοικίες από το Διαδίκτυο.

     

    Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα του δικτύου Spitogatos, σύμφωνα με την οποία, κύριος λόγος της μεγάλης αυτής ανόδου είναι η σημαντικά υψηλότερη ζήτηση από χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δηλαδή μη παραδοσιακούς αγοραστές των ελληνικών ακινήτων. Ιδιαίτερα θετικό είναι κυρίως το ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση αιτημάτων ενδιαφέροντος από επισκέπτες του εξωτερικού προς τους ιδιοκτήτες που διαφημίζουν τα ακίνητά τους μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών.

     

    Περιοχές με ζήτηση

     

    Η μεγαλύτερη αύξηση με ποσοστό 281,2% καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα νότια προάστια των Αθηνών με ετήσια αύξηση της τάξεως του 252,5%. Μεγάλη άνοδο, 163,8%, καταγράφει επίσης η περιοχή Μακεδονίας - Θράκης, όπως και το κέντρο της Αθήνας με 157,7% και η Κρήτη με 133,3%.

     

    Από πλευράς χωρών, μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας παρατηρείται από την Κίνα με 203,6% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016. Το ενδιαφέρον προκύπτει ως αποτέλεσμα του προγράμματος χορήγησης πενταετούς άδειας παραμονής (πρόγραμμα Χρυσής Βίζας) σε όσους πολίτες εκτός Ε.Ε. αποκτήσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 664 άδειες (1.580 άδειες αν συμπεριληφθούν και οι συγγενείς αυτών). Αντίστοιχα, μεγάλη αύξηση της τάξεως του 100% καταγράφεται και από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές από την Τουρκία. Οι τελευταίοι τείνουν να εξελιχθούν σε σημαντική αγοραστική ομάδα, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2016, όταν οι ταραχές στη γειτονική χώρα και η έκτοτε έκρυθμη κατάσταση είχαν ωθήσει αρκετούς πολίτες, κυρίως της ανώτερης εισοδηματικής τάξης, στην αναζήτηση επενδυτικού καταφυγίου στην Ελλάδα.

     

    Αγορές για... ενοίκιο

     

    Σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία, οι άνθρωποι αυτοί κινούνται κυρίως για την απόκτηση κύριας κατοικίας σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ενώ ενδιαφέρονται και για την απόκτηση κάποιου εξοχικού σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την εκμίσθωσή τους μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως η Airbnb.

     

    Μεγάλη αύξηση κατά 70% και κατά 50,5% προκύπτει και από τη Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντίστοιχα. Οι αγοραστές από τα Εμιράτα κινούνται περισσότερο σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, ενώ οι Γερμανοί προτιμούν περιοχές όπως η Κρήτη.

     

    Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/44152/megali-ayxisi-zitisis-gia-agora-katoikias-apo-xenous





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

     

    ... κυρίως της ανώτερης εισοδηματικής τάξης, στην αναζήτηση επενδυτικού καταφυγίου στην Ελλάδα.  ...

    μ'αρέσει μόνο και μόνο που το διαβάζω.

    Μπορεί και να ισχύει.

    Link to comment
    Share on other sites

    Εμένα πάλι μου αρέσει όλο αυτό:

    Περιοχές με ζήτηση
    Η μεγαλύτερη αύξηση με ποσοστό 281,2% καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα νότια προάστια των Αθηνών με ετήσια αύξηση της τάξεως του 252,5%. Μεγάλη άνοδο, 163,8%, καταγράφει επίσης η περιοχή Μακεδονίας - Θράκης, όπως και το κέντρο της Αθήνας με 157,7% και η Κρήτη με 133,3%. Από πλευράς χωρών, μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας παρατηρείται από την Κίνα με 203,6% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016. Το ενδιαφέρον προκύπτει ως αποτέλεσμα του προγράμματος χορήγησης πενταετούς άδειας παραμονής (πρόγραμμα Χρυσής Βίζας) σε όσους πολίτες εκτός Ε.Ε. αποκτήσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 664 άδειες (1.580 άδειες αν συμπεριληφθούν και οι συγγενείς αυτών). Αντίστοιχα, μεγάλη αύξηση της τάξεως του 100% καταγράφεται και από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές από την Τουρκία. Οι τελευταίοι τείνουν να εξελιχθούν σε σημαντική αγοραστική ομάδα, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2016, όταν οι ταραχές στη γειτονική χώρα και η έκτοτε έκρυθμη κατάσταση είχαν ωθήσει αρκετούς πολίτες, κυρίως της ανώτερης εισοδηματικής τάξης, στην αναζήτηση επενδυτικού καταφυγίου στην Ελλάδα.

    Και ξέρω ότι ισχύει 300%. 

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.