Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι μνηστήρες και το Master Plan για τον ΟΛΘ


    Με γοργούς ρυθμούς κινούνται κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για την τμηματική πώληση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ).

     

    Η αύξηση των "μνηστήρων" που έχουν μπει στο "παιχνίδι" της διεκδίκησης του λιμανιού της συμπρωτεύουσας όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει σαν αποτέλεσμα τη δρομολόγηση του Master Plan, του επιχειρηματικού σχεδιασμού για τον ΟΛΘ με στόχο όπως είχε πει και ο ίδιος οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις μέχρι το Μάρτιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση παραχώρησης που θα υπογράψει ο ΟΛΘ με το ελληνικό δημόσιο.

     

    Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ

     

    Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ακόμη ότι η πρόταση του Ταμείου είναι το ετήσιο αντάλλαγμα του 2% επί του κύκλου εργασιών του λιμένος, που εισπράττει το δημόσιο, να αυξηθεί στο 3,5% και "να πηγαίνει στους δήμους, που δέχονται την όχληση και δεν είναι δυνατόν να μην αποζημιώνονται γι' αυτή". Υπενθυμίζεται ότι το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ προβλέπεται να πωληθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση το 51% και στη συνέχεια, σε βάθος πενταετίας, το υπόλοιπο 16% των μετοχών.

     

    Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει τα εξής σχήματα και εταιρείες: APM Terminals B.V (μέλος του Maersk Group), Deutsche Invest Equity Partners (επενδυτική εταιρεία), Duferco Particiption Holding SA με έδρα την Ελβετία (βραζιλιάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μετάλλων), International Container Terminal Services με έδρα στις Φιλιππίνες, Mitsui & Co (ιαπωνικός όμιλος), P&O Steam Navigation Company (μετέχει η Dubai Ports), Russian Railways JSC σε συνεργασία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Υilport Holding (θυγατρική του τουρκικού ομίλου Yildirim Group).

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Oi_mnistires_kai_to_Master_Plan_gia_ton_OLTh/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.