Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι 10 πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο


    Κάποτε στην Αθήνα, πριν ξεσπάσει και εδραιωθεί η οικονομική κρίση, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους ήταν ανυπόφορο. Ωστόσο, σε πολλές μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο κεντρικές αρτηρίες και δρόμοι φράσσουν από εκατομμύρια αυτοκίνητα με τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τη δημόσια υγεία. Εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου εξορύσσονται από τη θάλασσα και τη στεριά για να "ταΐσουν" τον παγκόσμιο στόλο των αυτοκινήτων τα οποία με τη σειρά τους εκλύουν τοξικές χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα.

     

    Από το 2004 και μετά, η TomTom, ένας από τους κορυφαίους παρόχους προϊόντων και υπηρεσιών πλοήγησης και εντοπισμού θέσης για αυτοκίνητα στον κόσμομ καταγράφει πραγματικές τάσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότιο Αφρική και την Αυστραλία.

     

    Η πληρότητα των στοιχείων τους, καθιστά την ετήσια έρευνα για την κίνηση στους δρόμους ένα από τα ακριβέστερα βαρόμετρα για το μποτιλιάρισμα στις χώρες που διαθέτουν υπηρεσίες GPS.

     

    Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα μεγαλουπόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο:

     

    10. Παρίσι

     

    10paris.jpg

     

    Η "Πόλη του Φωτός" έχει το όγδοο χειρότερο μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη και το 10ο στον κόσμο με μέσο επίπεδο μποτιλιαρίσματος σε ποσοστό 35% επί του συνόλου των δρόμων. Εξαιτίας των καθυστερήσεων από την αργή κίνηση των αυτοκινήτων, οι οδηγοί που κινήθηκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας σπατάλησαν 89 επιπλέον ώρες στα οχήματά τους το 2013. Ίσως τα μέτρα του δήμου του Παρισιού για περιορισμό των ορίων ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα, αλλά και η πριμοδότηση της χρήσης του ποδηλάτου για μετακίνηση στην εργασία βελτιώσουν την κατάσταση το 2014.

     

    9. Λος Άντζελες

     

    9losangeles.jpg

     

     

    Η "πόλη των Αγγέλων" έχει το χειρότερο μποτιλιάρισμα στις ΗΠΑ με τους κατοίκους της να σπαταλούν 90 επιπλέον ώρες στα οχήματά τους το 2013 και μέσο επίπεδο 36%. Χειρότερη μέρα ήταν στις 13 Νοεμβρίου 2013 όταν μια συρόμενη νταλίκα ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες στον Αυτοκινητόδρομο 60. Τουλάχιστον, τα αυστηρά μέτρα για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων που θέσπισε η δημοτική αρχή έχουν αποδώσει καρπούς και το νέφος στην πόλη αραιώνει.

     

    8. Ρώμη

     

    8rome.jpg

     

     

    Οι σύγχρονοι δρόμοι της Ρώμης έχουν στρωθεί πάνω στις αρχαίες ακτινωτές οδούς πάνω στις οποίες οι υπήκοοι της Αυτοκρατορίας περπάτησαν για δύο χιλιετίες. Η ιταλική πρωτεύουσα έχει το πέμπτο χειρότερο μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη και όγδοο στον κόσμο με μέσο επίπεδο 37% και 92 χαμένες ώρες ανά οδηγό και επιβάτες το 2013.

     

    7. Βαρσοβία

     

    7warsaw.jpg

     

     

    Όταν οι πολεοδόμοι έχτισαν ξανά τη Βαρσοβία από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, αμέλησαν να προβλέψουν ένα καλό δίκτυο περιφερειακών δρόμων με αποτέλεσμα όσοι προσπερνούν την πόλη να είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν το κέντρο της.

     

    Αποτέλεσμα είναι η πολωνική πρωτεύουσα να μαστίζεται από το έβδομο χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο και τέταρτο στην Ευρώπη. Το 2013 το μέσο μποτιλιάρισμα ανήλθε σε 39% και οι οδηγοί έχασαν 96 ώρες.

     

    6. Παλέρμο

     

    mpotiliarisma-poleis-1156021.jpg

     

     

    Το Παλέρμο είναι ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός, ωστόσο όλοι οι διαδικτυακοί τουριστικοί οδηγοί προειδοποιούν για τις εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους εξαιτίας της πυκνής ροής των οχημάτων. Όπως και η Βαρσοβία το μέσο μποτιλιάρισμα ανήλθε σε 39%, ωστόσο στους υπέργειους δρόμους το ποσοστό ανεβαίνει στο 45%. Τέλος, οι χαμένες ώρες ανήλθαν σε 87.

     

    5. Σάο Πάολο

     

    5bsaopaulo.jpg

     

     

    Οι επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία θα διαπιστώσουν γιατί το Σάο Πάολο έχει το πέμπτο χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο. Με 20 εκατομμύρια κατοίκους στη μητροπολιτική της περιοχή, η βραζιλιανική μεγαλούπολη έχει επίπεδο μποτιλιαρίσματος 46% και 102 χαμένες ώρες.

     

    4. Πόλη του Μεξικού

     

    4mexicocity.jpg

     

     

    Με 20 εκατομμύρια κατοίκους, η Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου με τεράστιο πρόβλημα νέφους. Το 2013, το επίπεδο μποτιλιαρίσματος ανήλθε σε 54%, ενώ οι οδηγοί έχασαν 107 ώρες κατά μέσο όρο στο αυτοκίνητο.

     

    3. Ρίο ντε Τζανέιρο

     

    3Rio.jpg

     

     

    Με επίπεδο μποτιλιαρίσματος 55%, η πόλη της Βραζιλίας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αμερικανική Ήπειρο, ενώ οι χαμένες ώρες ανέρχονται σε 107.

     

    2. Κωνσταντινούπολη

     

    2Istanbul.jpg

     

     

    Όπως μαρτυρά και η τουρκική εκδοχή του ονόματός της (Istanbul: εις την πόλη) η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε βασικό προορισμό ή σημείο στάσης των ταξιδιωτών που διέσχιζαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Με μέσο μποτιλιάρισμα 62% είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη σε αυτό το ζήτημα στον κόσμο με 120 χαμένες ώρες στους δρόμους.

     

    1. Μόσχα

     

    1Moscow.jpg

     

    Το 74% των δρόμων της ρωσικής πρωτεύουσας είναι κυριολεκτικά "πηγμένο" από αυτοκίνητα με τους μοσχοβίτες να χάνουν 128 ώρες το 2013 καθηλωμένοι σε ατέλειωτες ουρές.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2014/06/18/mpotiliarisma-poleis-115602/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Και ναί κυρίες και κύριοι, η Αθήνα δεν πρωταγωνιστεί στην λίστα, ποιά κρίση και φόροι; Ώρα για πανηγύρια στους δρόμους! (Μπορεί να είμαστε και 11οι αλλά μην το πείτε πουθενά παραέξω).

    Link to comment
    Share on other sites

    Και μάλιστα το Παρίσι έχει το μεγαλύτερο δίκτυο μετρό στην Ευρώπη.....Και οι συγκοινωνίες είναι πολύ καλές, Για τις υπόλοιπες δεν έχω προσωπική άποψη για τα ΜΜΜ τους.. 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.