Jump to content
 • Novatron
 • Engineer
  Engineer

  Περισσότεροι έλεγχοι και καλύτερη εφαρμογή της ΚΑΠ μέσω δορυφορικής παρακολούθησης

  Sign in to follow this  

  Τη δυνατότητα ελέγχου περισσότερων αγροτών που λαμβάνουν ενισχύσεις μέσω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ε.Ε., θα έχουν οι οργανισμοί πληρωμών μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών στο άμεσο μέλλον .

  Σήμερα, οι οργανισμοί των κρατών μελών που καταβάλλουν γεωργικές ενισχύσεις της ΕΕ, όπως πχ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πραγματοποιούν ελέγχους σε περίπου 5% των δικαιούχων για τις ενισχύσεις βάσει της έκτασης.

  Με την πάροδο των χρόνων, οι επιτόπιες επιθεωρήσεις έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ελέγχους τηλεανίχνευσης. Ωστόσο, αυτοί οι απομακρυσμένοι έλεγχοι απαιτούν ακόμη σημαντική ανθρώπινη παρέμβαση για την ερμηνεία των δορυφορικών εικόνων.

  Από τον Μάρτιο του 2017, το δορυφορικό πρόγραμμα Copernicus Sentinel της ΕΕ παρέχει πλέον δωρεάν εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες είναι σημαντικά βελτιωμένες όσον αφορά τη χωρική ανάλυση, τη συχνότητα και τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα.

  Περισσότεροι και ουσιαστικότεροι έλεγχοι, μείωση του κόστους αλλά και καλύτερα αποτελέσματα στην εφαρμογή περιβαλλοντικών μέτρων είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα της χρήσης νέων τεχνολογιών στην εφαρμογή της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε κάποια κράτη μέλη και αναμένεται να γενικευτούν μετά το 2020.

  Sign in to follow this  


  User Feedback


  Μεγάλης ΜΠΟΧΑΣ θέμα που από της σύστασης (δεκαετία '80) των αμαρτωλών αγροτοσυνεταιρισμών, της διαπλοκής τοπικών αρχόντων  "Δον Κορλεόνε" (βουλευτάδων κ.λ.π) με αυτούς και την αντίληψη περί τάχα "κουτόφραγκων"  της ΕΟΚ (τότε) που θα τους παίρναμε τις επιδοτήσεις με διπλοεγγραφές ελαιοδένδρων  μέχρι και κατσικιών,  κατέληξε σε ξεφτιλίκι μας (γνωστή η ρύση ότι τα δηλωμένα ελαιόδενδρα της Κρήτης έφθαναν μέχρι Λιβύη), όπως και σε  μεγάλα πρόστιμα που τελικώς βάρυναν το Ελληνικό κράτος δηλ. όλους μας....

  Πάρτε π.χ εδώ τσαχπινιές και βλαχοπονηριές :

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=379523

  EDIT :

  αντιγράφω από μελέτη του "ΔΙΑΝΕΩΣΙΣ" του 2019 σχετικά με την νοσηρή παθογένεια που νομοτελειακά θα κατέληγε και στην παραποίηση στοιχείων προκειμένου για τις επιδοτήσεις που θα τροφοδοτούσαν τα κομματικά τέρατα (για το κόμμα ρε γαμ@το...!!!)

  «Μετά από δουλειά μιας εικοσαετίας για τους συνεταιρισμούς, είμαι βέβαιος ότι η
  δημιουργία 6.000 με 8.000 συνεταιρισμών ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολι-
  τικοί αποφάσισαν
  ότι χρειάζονταν 10.000 τοπικά κομματικά στελέχη [...] Πως δεν
  μπορούσαν να προβλέψουν ότι ένας αγράμματος 60άρης αγρότης που υπηρετεί
  στο Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού συνεταιρισμού δε θα συνειδητοποιήσει
  πολύ γρήγορα πόσο τυχερός είναι να διευθύνει ο ίδιος την επιχείρηση, χωρίς τη
  βοήθεια, και συνεπώς και τον έλεγχο ενός επαγγελματία μάνατζερ
  . Ο αγρότης αυτός
  στη συνέχεια θα βοηθήσει τον τοπικό κομματάρχη στις εκλογές για το Διοικητικό
  Συμβούλιο της Ένωσης. Μετά το ΔΣ της Ένωσης θα βοηθήσει τον τοπικό κομματικό
  υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές. Ο εκλεγμένος βουλευτής με τη σειρά του θα
  βοηθήσει τον αγρότη να εκλεγεί στο ΔΣ του τοπικού συνεταιρισμού
  . Η διαδικασία
  αυτή επαναλαμβάνεται επί δεκαετίες. Ο εκλεγμένος βουλευτής βοηθά νέους από
  το χωριό ή συγγενείς του αγρότη να διοριστούν
  . Στην πραγματικότητα ο τοπικός
  συνεταιρισμός διοικείται τόσο από το Διοικητικό του Συμβούλιο όσο και από τους
  πολιτικούς, που οδηγεί τελικά στην κατάρρευση του ίδιου του συνεταιρισμού».

   

  Edited by Anton_civeng

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πιστεύεις ότι ήταν κάτι που η Ε/Ε δεν είχε προβλέψει;  Ή ότι αυτό τελικά ήταν η Ευρώπη; Οι στόχοι των πρώτων ιδίως ΚΑΠ ήταν η συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο, η βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των αγροτών κλπ. Πέτυχαν; Ναι. 

  Για μένα δεν είναι τόσο σκάνδαλο το πώς δόθηκαν τα λεφτά αλλά το πώς ξοδεύτηκαν από αυτούς που τα πήραν. Δηλ. το να μπουν και μερικά δις παραπάνω στη χώρα δε με χάλασε γιατί τελικά έστω και έμμεσα κάτι έφτασε και σε μένα μέσω της κυκλοφορίας του χρήματος. Δυστυχώς όμως μπορεί να μην έφτασε όσο θα έπρεπε, εάν τα λεφτά βγήκαν τελικά από τη χώρα.. 

  Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών έρχεται σε μια εποχή που ούτως ή άλλως οι ενισχύσεις θα κόβονταν από εντολές που δίνονται εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, G20, ΠΟΥ κλπ). Οπότε δεν είναι απόλυτα μέτρο νοικοκυρέματος αλλά και λίγο μια ανάσα απασχόλησης για τον κλάδο: το στήσιμο των δορυφορικών συστημάτων δίνει θέσεις εργασίας σε εταιρείες του χώρου, αλλά και στους ίδιους τους συνεταιρισμούς που δε λείπουν ποτέ από αυτά. Ο αγρότης που φτιάχνει η νέα ΚΑΠ δε θα παράγει προϊόντα αλλά θα υλοποιεί προγράμματα "ορθής γεωργικής πρακτικής".

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Έστω και με λίγη καθυστέρηση, αξίζει πιστεύω να επανέλθω....  

  Πρέπει λοιπόν να έχει κάποιος μνήμη χρυσόψαρου, άγνοια ή άνοια εδώ στην χώρα μας, αλλά ακόμη και στην Ε/Ε που λες, για να μην γνωρίζει και  θυμάται με αποστροφή το πλιάτσικο που διαχρονικά έχει γίνει στον τόπο τούτον σε περιπτώσεις εξωτερικών βοηθειών, επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων ΕΟΚ κ.λ.π

  Τι να πρωτοπεί κανείς για την μεταπολεμική αυτή "δραστηριότητα".....!

  Από την αποκαλυπτική έκθεση Paul Porter του '47 αρχηγού της Αμερικανικής Αποστολής που μεταξύ άλλων αναφέρει:

  Σημαντικά ποσά ξένου συναλλάγματος εσπαταλήθησαν κατά τό πα­ρελθόν έτος [1946] εις εϊσαγωγάς ειδών πολυτελείας, εις πώλησιν χρυσών λιρών από το κράτος και εις πράξεις επί του νομίσματος εις την μαύρην άγοράν.

  και:

  ....οι εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, αλλά το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος δεν απο­κομίζει κανένα όφελος απ' αυτό.

  το οποίο κράτος όμως είχε εγγυηθεί στις Αμερικανικές Τράπεζες για την αγορά των Liberty  από τους Έλληνες εφοπλιστές που πήραν τα δάνεια.....

  Από  την μεταπολεμική "Αμερικανική βοήθεια" και το  "Σχέδιο Μάρσαλ" όπου ενώ έφτασαν να αποτελούν το 25% της Ελληνικής οικονομίας,... όμως κατέληγαν κατά το πλείστον σε τσέπες  π.χ των αργότερα σουπερμαρκετάδων που έκλειναν τα τρόφιμα στις αποθήκες τους αντί να τα μοιράζουν στον πεινασμένο κόσμο  ....και  με επίσημη 

  image.png.774a8109bd59fb57feca170efa2d82c9.png

  Έως τα  μεταπολιτευτικά σκάνδαλα με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε από μαφιόζικες συναλλαγές κρατικών εταιρειών, συνεταιρισμών, οργανισμών κ.λ.π προς όφελος του κόμματος και των κομματαρχI@$...ών τους....

  Όπως το σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού με πρωτεργάτη τον Υπουργό ΠΑΣΟΚ Αθανασόπουλο (τέως εισαγγελέας πρωτεργάτης σε πλαστογραφία  δημοσίων εγγράφων!!!!!..) και την κρατική εταιρεία ITCO που ζημίωσαν το Δημόσιο με 286.206.640 δρχ  και με πρόστιμο από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια  600.000.000 δρχ. Τα κέρδη από την κομπίνα ήταν άνω των  1.5 δισ $ για να γεμίσουν κάποιων κομματαρχI@$...ών  οι προσωπικοί λογαριασμοί, όπως και το ταμείο του κόμματος για τις δαπάνες σε πλαστικά σημαιάκια, μεταφορές κοπαδιών ανεγκέφαλων χειροκροτητών και ψηφοφόρων, "καλλιτεχνικές" προπαγανδιστικές εκδηλώσεις σε νταμάρια, χρηματοδοτήσεις ημετέρων κ.λ.π ... (βλ. όπως και το 1εκ.€ του Τσουκάτου)

  Όπως  το σκάνδαλο της ΠΡΟΜΕΤ με αντίστοιχες ζημίες του Ελλ. Δημοσίουimage.png.a782dedff8cbfd22b0ee66617d2a6f52.png

  Όπως και το σκάνδαλο της ΚΥΔΕΠ: image.png.e967a9d48b66c3f9d5000c1093522e9f.png

  της ΑΓΡΕΞ, της ΕΤΒΑ και όλων μέχρι της προαναφερθείσας  πολλαπλής εγγραφής ελαιοδένδρων, κατσικιών κ.λ.π προκειμένου για τον προσπορισμό από την Ε.Ε παράνομου χρήματος που μας ζημίωσε οικονομικά αλλά και ηθικά.

  Το να πούμε λοιπόν αυτό που λες:

   ". Δηλ. το να μπουν και μερικά δις παραπάνω στη χώρα δε με χάλασε γιατί τελικά έστω και έμμεσα κάτι έφτασε και σε μένα μέσω της κυκλοφορίας του χρήματος. Δυστυχώς όμως μπορεί να μην έφτασε όσο θα έπρεπε, εάν τα λεφτά βγήκαν τελικά από τη χώρα.."

  πέραν του ότι αποτελεί μνημείο  ξεπεσμού και αναξιοπιστίας για την χώρα, δηλώνει είτε ηθελημένη άγνοια των οικονομικών συνεπειών για το Ελληνικό Δημόσιο, είτε συνενοχή και συμμετοχή  κάποιου "ρηγμένου" της συμμορίας των τρωκτικών!  Αντίστοιχη απλοϊκή  συλλογιστική είχαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ όταν έξω από το Εφετείο που καταδικαζόταν σε φυλάκιση ο Αθανασόπουλος έδωσαν χρώμα πολιτικής τάχα δίωξης του ήρωα τους φωνάζοντας και τραγουδώντας το "Πότε θα κάνει ξαστεριά" ...!!!!

  Κατά τα άλλα, πάντα ευπρόσδεκτες είναι οι νέες τεχνολογίες αφού πρωτίστως υπηρετούν τον εξορθολογισμό της παραγωγής, ειδικά της πρωτογενούς (αγροτοκτηνοτροφική).

  Σκέψου όμως πόσο θα είχε ήδη εκσυγχρονιστεί η εγχώρια αγροτο-κτηνοτροφία αν τα κονδύλια της Ε.Ε είχαν βρεί εδώ τον σωστό δρόμο τους και όχι τις τσέπες των τρωκτικών, έστω που μπορεί όπως λες

   " ....έμμεσα κάτι έφτασε και σε μένα μέσω της κυκλοφορίας του χρήματος"..

  βγάζοντας (λέμε τώρα..) π.χ μία οικοδομική άδεια - άδεια λειτουργίας για "σωληνάδικο" στην Επαρχιακή οδό, όπου μέχρι τις πρωινές ώρες έπεφταν τα πεντοχίλιαρα στα καλλίγραμμα πόδια των ξανθών με τα γαλάζια μάτια από χορτάτους με επιδοτήσεις του Θεσσαλικού κάμπου.........

   

  Edited by Anton_civeng

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αντώνη, γράφεις ιστορία με τις δημοσιεύσεις σου. Αποτύπωσες τη σύγχρονη Ελλάδα μέσα σε μερικές αράδες κειμένου. Αυτά διαβάζουμε και αναλογιζόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Να προσθέσω στην πληρέστατη ανάλυση που έκανες εκείνες τις πονεμένες ιστορίες του αμπελουργικού μητρώου, μετά του ελαιοκομικού όπου ποτέ δεν ζητήθηκαν τοπογραφικά διαγράμματα προς ορθή οριοθέτηση-καταγραφή των αγροτεμαχίων παρά όλα γίνονταν με υπόδειξη στις ορθοφωτογραφίες και χάρτες. Κάποτε οι επιδοτήσεις γίνονταν με τον τόνο μετά με την έκταση. Ξέρουμε όλοι τι συνέβη. Δηλώθηκαν λανθασμένα ιδιοκτησίες και φυσικά καμία αντιστοιχία, ιδιοκτησιών, Ε9, επιλέξιμων εκτάσεων κλπ. Όλα λάθος. Όλα ένα τρελό φαγοπότι. Ειδικά για το τελευταίο χαρακτηριστική και η ταινία "Όλα είναι δρόμος...Βιετνάμ" με το "Ηλία ρίχτο"...."Γιατί θες να το αγοράσεις το σκυλάδικο Μάκη... Θες να το δουλέψεις;"...."Όχι ρε ...άκου εκεί να το δουλέψω. Να το σπάσω θέλω" απαντά ο πρωταγωνιστής. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Παύλο,  μού είναι πολύ παρήγορο να ταυτίζονται  οι διαπιστώσεις συναδέλφου της δικής σου εμβελείας με αυτά που παρέθεσα, έστω και που προέρχονται από ένα μόνο άτομο..! 

  Το θλιβερό είναι να υπάρχουν πολίτες και δη επιστήμονες, που συνειδητά να παραγνωρίζουν τις συνέπειες αυτής της παθογένειας,  συμψηφίζοντας π.χ τα  "δυό σουβλάκια - πιτόγυρο" που τους .... κέρασε το σύστημα,  με τα 600 δις€  Ελλήνων καταθετών που βρέθηκαν στις Ελβετικές τράπεζες το 2011 έστω και που κάποια από αυτά θα ήσαν "νόμιμα" ...!      Επιπροσθέτως δε,  αγνοώντας ότι εκ των υστέρων αυτά τα "δυό σουβλάκια" τα πληρώνουν αναδρομικά  στην κρίση για" λευκό χαβιάρι" που έχει 36000 € η κουταλιά..!!

  https://www.kathimerini.gr/418089/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kata8eseis-yyoys-600-dis-eyrw-apo-ellhnes-stis-elvetikes-trapezes

  Να σαι καλά για την ταινία, την κατεβάζω για να την απολαύσω με την ησυχία μου....!  

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.