Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα φαβορί των επενδυτών για τη νέα χρονιά


    Στις αγορές όπου το πολιτικό κλίμα βελτιώνεται και τα περιουσιακά στοιχεία είναι λιγότερο «ευάλωτα» σε εξωτερικούς παράγοντες επικεντρώνονται εφέτος οι ξένοι επενδυτές.

     

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg μεταξύ των ξεκάθαρων φαβορί των επενδυτών για τη νέα χρονιά είναι οι αγορές της Ρωσίας και της Ινδίας, καθώς και τα Βραζιλιάνικα εταιρικά ομόλογα και το φθηνό Μεξικάνικο πέσο.

     

    ΡΩΣΙΑ

     

    Για τους επενδυτές που δανείζονται σε νομίσματα με χαμηλά επιτόκια και αγοράζουν με υψηλές αποδόσεις, το ρωσικό ρούβλι αποτελεί το κορυφαίο στοίχημα. Η UBS αναφέρει σε ανάλυσή της ότι το ρωσικό νόμισμα θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδώσει έως και 26% κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών μεταξύ των χωρών ΕΜΕΑ. Εκτός από το να έχει σχετικά υψηλά επιτόκια η Ρωσία επωφελείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

     

     

    Ν. ΑΦΡΙΚΗ

     

    Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν την δύναμη του Προέδρου Jacob Zuma να φθίνει γεγονός που τονώνει τόσο τις μετοχές όσο και τα ομόλογα της χώρας. Δεδομένου μάλιστα ότι κάποιοι λένε ότι η χώρα θα αποφύγει πιθανώς μια υποβάθμιση του χρέους της παραμένει στην «σφαίρα» των ελκυστικών επιλογών.

     

    ΜΕΞΙΚΟ

     

    Το νόμισμα είναι το πιο ελκυστικό μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Δεν είναι μόνο το φθηνό πέσο, αλλά και το γεγονός ότι θα επωφεληθεί αν η νέα προεδρία των ΗΠΑ είναι λιγότερο προστατευτική από το αναμενόμενο, λέει ο Διαχειριστής της Ebury Partners, Enrique Diaz – Alvarez.

     

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ

     

    Παραμένουν φθηνά τα ομόλογα της Petrobras ενώ ανοδικά κινούνται και τα ομόλογα των Banco do Brasil και Smarco.

     

    ΧΙΛΗ

     

    Οι μετοχές της χώρας θα επωφεληθούν από την άνοδο στην τιμή του χαλκού και την προοπτική μιας πιο φιλικής προς τις επιχειρήσεις πολιτικής μετά τις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με την Morgan Stanley και την JP Morgan Chase & Co και την BTG Pactual Group.

     

    ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

     

    Πολλές από τις μεγάλες εταιρίες που απαρτίζει ο δείκτης αναφοράς του Bloomberg, επικεντρώνονται είτε στον καταναλωτή είτε στα μεταλλεύματα και αναμένεται να επωφεληθούν το 2017 εάν οι τιμές του άνθρακα και του νικελίου συνεχίσουν να αυξάνονται. Οι υψηλές αποδόσεις των Ινδονησιακών ομολόγων είναι ένα «αιώνιο αγαπημένο» των επενδυτών δεδομένου μάλιστα ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια καθιστώντας τη χώρα λιγότερο ευάλωτη σε υψηλότερο κόστος δανεισμού από τις ΗΠΑ απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Ta_fabori_ton_ependuton_gia_ti_nea_chronia_/#.WGta-lOLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μην ακούτε για ρώσσια οτι θα αναιΒει το χρηματιστήριο . Εαν δείτε το etf RSX , αυτο ήδη απο 13 δολλαρια εχει Πάει στα 21 δολλαρια . Εαν μπείτε τωρα σαν άσχετοι διαβάζοντας αυτο το δημοσίευμα το πιθανότερο ειναι να χάσετε . Πάρτε χρυσο συμβολαιοποιμενο , σε etf . Αυτο θεωρώ θα αναιΒει το 2017 .. Καλα κέρδη και να κάνετε πολυ ΣΕΞ . Μονο ετσι θα κάνετε έξυπνες κινήσεις οταν ειστε χαλαροί , μετα την ερωτική πράξη

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Edited by gk8719
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.