Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Spitogatos: Οι περιοχές σε Αθήνα και Θεσ/νίκη με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών


    Εκ νέου άνοδο καταγράφουν οι μέσες ζητούμενες τιμές κατοικιών για πώληση, αλλά και ενοικίαση κατά το α' τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με τον δείκτη SPI, που καταρτίζει η πλατφόρμα Spitogatos.

    Πιο συγκεκριμένα, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης μιας κατοικίας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,0% σε ετήσια βάση ενώ η άνοδος έφθασε το 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά την πώληση κατοικιών, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 11,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος και κατά 2,3% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2023.

    Στις πρώτες θέσεις των περιοχών με τις υψηλότερες αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης κατοικίας στην Αττική βρίσκονται ο Πειραιάς και συγκεκριμένα οι Καλλίπολη- Φρεαττύδα, Δραπετσώνα και το κέντρο, ενώ ακολουθεί το Νέο Ψυχικό, όπου σημειώθηκε αύξηση 34,9% στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης και την πρώτη "τριάδα" κλείνει η Παλλήνη με άνοδο 34,4%. 

    Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, στις κορυφαίες περιοχές που καταγράφεται άνοδος στις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης ήταν η περιοχή Χαριλάου (2.538 ευρώ/τ.μ.), η Άνω Πόλη (1.849 €/τ.μ.) και η περιοχή Πεύκα (1.714 €/τ.μ.). 

    spitogatos1Q24.jpg

    Οσον αφορά στην ενοικίαση οι μεγαλύτερες αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής ενοικίασης κατοικιών στην Αττική καταγράφονται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, στον Πειραιά, στην Ανατολική Αττική και στα Νότια Προάστια, εώ στη Θεσσαλονίκη, οι περιοχές όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενη τιμής ενοικίασης κατοικίας είναι η περιοχή Βαρδάρης – Λαχανόκηποι (9,7 €/τ.μ), Μηχανιώνα (6,0 €/τ.μ.) και η περιοχή Ξηροκρήνη – Παναγιά Φανερωμένη (7,4 €/τ.μ.).

    Οι πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδα για αγορά κατοικίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, εντοπίζονται στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στα Νότια Προάστια της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι ακριβότερες περιοχές είναι: η Μύκονος, η Βουλιαγμένη, η Βούλα και η Ύδρα, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η εμφάνιση της Πάτμου στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

    Παράλληλα, οι 5 πιο ακριβές περιοχές της Αττικής για αγορά κατοικίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι η Βουλιαγμένη , η Βούλα , η περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός, η Γλυφάδα  και ο Άλιμος. Αντίθετα, οι πιο οικονομικές περιοχές για αγορά κατοικίας στην Αττική είναι η Αγία Βαρβάρα (1.269€/τ.μ.), το Πέραμα (1.343 €/τ.μ.), η Πατησίων – Αχαρνών (1.424 €/τ.μ.), ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (1.429 €/τ.μ.) και τα Πατήσια (1.439 €/τ.μ.).

    spitogatos1Q24RENT.jpg

    Ενοικίαση κατοικίας

    Σε ό,τι αφορά στην ενοικίαση στο σύνολο της επικράτειας, οι περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης αποτελούν μέρη με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και σημαντική ενίσχυση της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές για ενοικίαση κατοικίας είναι η Παλλήνη στη Χαλκιδική, η Σιθωνία  και η Κασσάνδρα, η Μύκονος, η Καλλικράτεια στη Χαλκιδική και η Πάρος. Στην Αττική, τα Νότια Προάστια βρίσκονται και πάλι στην κορυφή για ενοικίαση κατοικίας με τη Βουλιαγμένη να έρχεται πρώτη με μέση ζητούμενη τιμή 18,1€/τ.μ. Ακολουθεί η περιοχή Κολωνάκι – Λυκαβηττός, το Παλαιό Ψυχικό, η Γλυφάδα και το Ελληνικό. Στον αντίποδα, οι πέντε πιο οικονομικές περιοχές της Αττικής για ενοικίαση κατοικίας είναι οι Άγιοι Ανάργυροι (7,0 €/τ.μ.), η περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρέντης (7,1 €/τ.μ.), το Πέραμα (7,3 €/τ.μ.), το Κρυονέρι (7,3€/τ.μ.) και ο Διόνυσος (7,6 €/τ.μ.).


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/spitogatos-oi-perioxes-se-athhna-kai-thes-nikh-me-tis-megalyteres-aykshseis-timwn



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.