Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καθησυχάζει η ΕΕΑΕ για τη ραδιενέργεια - Νέες μετρήσεις εντός της ημέρας στην επικράτεια


    Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθήνιο-106 (Ru-106) που ανιχνεύθηκαν χθες από τον σταθμό της ΕΕΑΕ στην Αγία Παρασκευή, στην Αττική.

     

    Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στη Greenagenda.gr ο Κωνσταντίνος Καρφόπουλος, διδάκτωρ μηχανολόγος μηχανικός της Eταιρείας, «δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία».

     

    Υπενθυμίζεται ότι χθες στην ατμόσφαιρα καταγράφηκαν πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (

     

    «Είναι τόσο χαμηλή η συγκέντρωση του ραδιενεργού ισοτόπου που έχει περισσότερο επιστημονικό ενδιαφέρον, παρά ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία», υποστήριξε ο κ. Καρφόπουλος και υπογράμμισε ότι «εάν υπήρχε όντως πρόβλημα θα έπρεπε να ληφθούν και τα αναγκαία μέτρα». Οι συγκεκριμένες μετρήσεις, όπως είπε, αφορούν το σημείο καταγραφής του ανιχνευτή και ευρύτερα της Αττικής.

     

    «Με τα συνεργαζόμενα εργαστήρια, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, αναμένουμε εντός της ημέρας να λάβουμε και νέες μετρήσεις. Επιπλέον, με ένα online εθνικό δίκτυο ανιχνευτών που βρίσκεται σε όλη την περιφέρεια, λαμβάνουμε συνεχώς τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα», κατέληξε ο ίδιος.

     

    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B5%CE%B1%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Σε όλη την Ευρώπη μετρήθηκαν αυτές οι περίεργες τιμές ρουθηνίου. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει κάτι αντίστοιχο με το Ιώδιο. Εφόσον πρόκειται για μεμονωμένα στοιχεία αποκλείεται το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής ή ατυχήματος..

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.