Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καθορισμός προδιαγραφών και περιεχομένου του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ)


    Εκδόθηκε η Υ.Α. οικ. ΥΠΕΝ/Δ ΚΑΠΑ/68415/1249/23.06.2023 (ΦΕΚ 4145/Β'/23.06.2023) με θέμα: Καθορισμός προδιαγραφών και περιεχομένου του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ) του άρθρου 16 του Εθνικού Κλιματικού Νόμου 4936/2022 (Α’ 105).

    Με τις διατάξεις της παρούσας εξειδικεύονται περαιτέρω οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο των Δημοτικών Σχεδίων Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ) του άρθρου 16 του ν. 4936/2022 (Α’ 105) με στόχο την απογραφή και τον υπολογισμό των εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου, που προκύπτουν από τα δημοτικά κτίρια, τις δημοτικές κοινωφελείς εγκαταστάσεις - ιδίως για θέματα αθλητισμού, πολιτισμού-, καθώς και τις δημοτικές εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, επεξεργασίας λυμάτων, διαλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, υγειονομικής ταφής τα δημοτικά οχήματα, το φωτισμό δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων, και άλλες δραστηριότητες.

    Περιοχή απογραφής

    1. Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου, οι οποίες είναι εγκατεστημένες ή λαμβάνουν χώρα εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου (κτίρια γραφείων, βρεφονηπιακοί σταθμοί, άλλες κοινωνικές δομές, φωτισμός Δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων, Δημοτικές συγκοινωνίες, αποκομιδή απορριμμάτων, εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.ά.).

    2. Εγκαταστάσεις (π.χ. εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.ά.), οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου ή Δημοτικής επιχείρησής του και βρίσκονται εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου.

    ΥΠΕΝ-Δ ΚΑΠΑ-68415-1249 Καθορισμός προδιαγραφών και περιεχομένου του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ).pdf





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.