Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΕΚΑ: Υπενθύμιση για την Εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας


    Από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζεται ότι στις 30-09-2014 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη σημείου υδροληψίας στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) σύμφωνα με την ΚΥΑ 145893/2014 (ΦΕΚ Β’ 1212).

    Η διαδικασία για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη, χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται από όσους ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας αναφέρονται στην ανωτέρω ΚΥΑ μέσω του Δήμου τους. Απαιτείται μόνο η συμπλήρωση του Παραρτήματος Ι (Αίτηση-Δήλωση) της ΚΥΑ 145026/2014 (ΦΕΚ Β’ 31), η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ:

     

    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=247&language=el-GR.

     

    Επισημαίνεται ότι, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, έχει παραταθεί μέχρι την 30-01-2015.

     

    Η αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση.

     

    Υπενθυμίζεται ότι με την 145026/10.01.2014 ΚΥΑ συστάθηκε το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Το ΕΜΣΥ είναι ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο αναπτύσσεται και τηρείται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων με τη μορφή συστήματος βάσης γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών. Το σύστημα βάσης γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών του ΕΜΣΥ οργανώνεται σύμφωνα με τους όρους και τις απαιτήσεις του ν.3882/2010 και αποτελείται τουλάχιστον από:

     

    α) το Γενικό Ευρετήριο σημείων υδροληψίας στο οποίο καταχωρίζονται τα ονόματα ή οι επωνυμίες των χρηστών των νερών και τα στοιχεία που ορίζουν τα σημεία υδροληψίας,

     

    β) τον Ηλεκτρονικό Φάκελο, στον οποίο καταχωρίζονται και αρχειοθετούνται οι άδειες χρήσης νερού, οι αιτήσεις χορήγησης αδειών χρήσης καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής στο ΕΜΣΥ

     

    γ) τον Ψηφιακό Χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται οι συντεταγμένες των σημείων υδροληψίας ανά λεκάνη απορροής.

     

    Το ΕΜΣΥ τροφοδοτείται από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που συνδέονται υποχρεωτικά με το σύστημα βάσης γεωχωρικών δεδομένων και εντάσσεται στην Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 23 του ν.3882/2010. Για την επίτευξη των σκοπών του ΕΜΣΥ, μπορεί με κανονιστικές πράξεις του Υπουργού ΠΕΚΑ και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, να διασφαλίζεται η διασύνδεσή του με άλλα ειδικά μητρώα και δημόσια αρχεία.

     

    Πηγή: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=3319&language=el-GR





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Η ίδια ερώτηση για τον Δήμο Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας.

    Συντεταγμένες σε WGS 84 ή ΕΓΣΑ 87;;; Μπορώ να τις πάρω και από το http://gis.ktimanet.gr/wms/controlpoints/searchpoint.aspx δηλαδή;

    Edited by panos-vicious
    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτό με είπε κι ένας γνωστός από 'σα πέρα κείθε. Ταχυδρομικά με ΕΛΤΑ ή courier ή με απλή εξουσιοδότηση σε τρίτο, ξέρει κανείς αν τα δέχονται; Ή ακόμα καλύτερα, αν μπορούν να υποβληθούν σε ΚΕΠ άλλου δήμου από αυτόν στον οποίο βρίσκεται το σημείο υδροληψίας;

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι αιτήσεις για το ΕΜΣΥ γίνεται στους οικείους Δήμους. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με courier στο πρωτόκολλο του Δήμου και ζητήστε να πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου.

    Γίνεται και με ΕΛΤΑ αλλά θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο για τον αριθμό πρωτοκόλλου.

    Μέσω ΚΕΠ άλλου Δήμου δεν το ξέρω αλλά μου κάνει δύσκολο...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι ακόμα, εκεί που λέει "Αριθμός Παροχής ΔΕΗ" ποιόν μετρητή εννοεί; Για παράδειγμα, αυτό που έχω είναι πηγάδι χωρίς αντλία, σε αστικό ακίνητο ηλεκτροδοτούμενο. Πρέπει να βάλω αριθμό παροχής παρόλο που δεν γίνεται χρήση για αυτό το σκοπό ή αφορά μόνο γεωτρήσεις;

    Επίσης, με το γνήσιο της υπογραφής τι γίνεται; Πρέπει να πάω σε ΚΕΠ για επικύρωση;

    Edited by panos-vicious
    Link to comment
    Share on other sites

    Τον αριθμό παροχής ΔΕΗ τον βάζεις όταν είναι αγροτικό ρεύμα γιατί είναι ένας τρόπος να αποδείξεις υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης. Αλλιώς το αφήνεις κενό.

    Γνήσιο υπογραφής κλασσικά ότι ισχύει, ΚΕΠ, αστυνομία κτλ.

    Edited by tectonator
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.