Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • 6 στους 10 πολίτες παγκοσμίως χρησιμοποιούν mobile internet


    Περισσότερους ανθρώπους από ποτέ στο παρελθόν συνδέει σήμερα με τον κόσμο του Διαδικτύου το mobile internet. Το 57% του παγκόσμιου πληθυσμού ήτοι 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη χρησιμοποιούν σήμερα mobile internet, για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο.

    Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης με τον οποίο οι άνθρωποι υιοθετούν το Διαδίκτυο για κινητά έχει επιβραδυνθεί τον τελευταίο χρόνο και εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές διαφορές ανά τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, το 2022 προστέθηκαν, σε παγκόσμιο επίπεδο, 200 εκατ. νέοι χρήστες mobile internet, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός τόσο το 2021 όσο και το 2022 ήταν 300 εκατ.

    Σύμφωνα με την έκθεση “The State of Mobile Internet Connectivity Report 2023” της GSMA, τα ¾ των νέων χρηστών mobile internet προήλθαν από τις λεγόμενες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, στις οποίες ζει το 95% του μη συνδεδεμένου πληθυσμού της γης.

    Μια άλλη σημαντική παράμετρος, που αφορά τη mobile συνδεσιμότητα, όπως προκύπτει από την ίδια έκθεση, είναι το κενό ανάμεσα στη διαθεσιμότητα των σχετικών υπηρεσιών και στη χρήση τους. Έτσι, ενώ 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι - το 38% του παγκόσμιου πληθυσμού - ζουν σε περιοχές, όπου είναι διαθέσιμες υπηρεσίες mobile internet, επιλέγουν να μην κάνουν χρήση τους.

    gsma1

    Smartphone is the king

    H αύξηση της χρήσης του mobile internet σε παγκόσμιο επίπεδο ευθυγραμμίζεται με τη συνεχή αύξηση των πολιτών που έχουν σήμερα στην κατοχή τους ένα smartphone. Πρακτικά, η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πλέον ένα smartphone: στα τέλη του 2022, το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού (4,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι) είχε στην κατοχή του ένα “έξυπνο” τηλέφωνο.

    Σήμερα, από τα 4,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν mobile internet, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια το κάνουν χρησιμοποιώντας smartphone (49% του παγκόσμιου πληθυσμού) και περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι ένα απλό κινητό τηλέφωνο (8% του παγκόσμιου πληθυσμού). Υπάρχουν, επίσης, 350 εκατομμύρια άνθρωποι, που διαθέτουν μεν ένα smartphone, αλλά δεν το χρησιμοποιούν για σύνδεση σε mobile Internet.

    Στο μεταξύ, διαρκώς αυξανόμενη βαίνει η παγκόσμια κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανά χρήστη, η οποία διευρύνθηκε από 8,4 GB το 2021 σε 11,3 GB το 2022.

    gsma2

    Στην εποχή του 5G

    Tα στοιχεία της GSMA δείχνουν ότι, ενώ το 4G και το 5G συνεχίζουν να επεκτείνονται, το 2G και το 3G παραμένουν σημαντική πηγή κάλυψης στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 90% του πληθυσμού καλύπτεται πλέον από 4G και το 32% από 5G (από 25% το 2021). 

    Μάλιστα, σχεδόν ¾ της επέκτασης του δικτύου 5G το 2022 προήλθε από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σημειώθηκε ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη των δικτύων 4G στην Υποσαχάρια Αφρική.

    gsma3

    Πηγή: https://www.sepe.gr/tehnologia-pliroforiki/communications/22344229/6-stous-10-polites-pagosmios-hrisimopoioun-mobile-internet/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.