Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/16/2019 in all areas

 1. 1 point

  Version 9.1.0

  17,164 downloads

  Το κείμενο του Ν.4495/2017 με ενσωματωμένες τις μέχρι σήμερα αλλαγές και επικεφαλίδες κατ' άρθρο. Αλλαγές με τον Ν.4613/19 (ΦΕΚ 78Α/24.5.2019) Αλλαγές με τον Ν.4612/19 (ΦΕΚ 77Α/23.5.2019) Με τις αλλαγές του Ν.4610/2019 Με τις αλλαγές του ν.4602/2019 Με τις αλλαγές του ν.4585/2018 Με τις αλλαγές του ν.4546/2018 Με τις αλλαγές του ν.4513/2018 με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ 2 – α.π.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 – 31/05/2019 και * Με την ΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670–13.11.2018 "Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος "Ηλεκτρονική Πολεοδομία" * Με την ΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461–16.10.2018 "Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά ΕΕΔΜΚ" * Με την ΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983-31.7.2018 "Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής αδειών ... (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ)" * Με την ΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507–11.5.2018 " Εφαρμογή της παρ. η του άρθρου 99 του ν.4495/2017 ..." * Με την ΚΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631–14.11.2017 "Διαδικασίες ηλεκτρ. υποβολής δικαιολογητικών, κατάθεσης ειδικού προστίμου …" Εναλλακτικά ξεχωριστά αρχεία για το νόμο (Α) και τις σχετικές με αυτόν αποφάσεις (Β) ... Σε μορφή word (για το γραφείο) + σε μορφή pdf (για κινητό ή tablet)
 2. 1 point
  Δεν κάνουμε υποθέσεις. Κάνε πρώτα αυτοψία να διαπιστώσεις τι έχει γίνει. Η κατασκευή υποστυλωμάτων μας προϊδεάζει για κατασκευή σκελετού και πλάκας φυσικά. Αλλιώς γιατί να κατασκευάσει 2 υποστυλώματα σκυροδέματος όπως αναφέρεις στο αρχικό σου μήνυμα; Θεωρητικά η αλλαγή σκελετού δεν θα έπρεπε να πραγματεύεται στο ν. 4495. Όμως για μικρής έκτασης μεταβολές θα μπορούσα να δεχτώ την παλαιότητα του προ 55 και να υπάγω τις επιπλέον-μετά το 1955 αυθαιρεσίες ως κατηγορία 4 (εκμεταλλευόμενος το ότι μας λέει να βάλουμε "ναι" στην ύπαρξη άδειας, σε προ 55 κτίσμα). Τώρα, για μεγάλης έκτασης αλλαγές, όπως η κατασκευή νέου σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος, κατά τη γνώμη μου άρει την παλαιότητα του προ 55 κτίσματος και θα το υπολόγιζα ως κτίσμα πλήρως αυθαίρετο.
 3. 1 point
 4. 1 point
  Καλησπέρα σε όλους, όσοι μένετε Αθήνα καλό είναι να απευθυνθείτε στο φροντιστήριο Πολυτοπο στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης λέγεται Ηλίας και έχει ύλη των μαθημάτων για την ΑΕΝ της Χίου. Σε καμία περίπτωση μην γραφτείτε στου Ασπροπύργου, θα βλαστημισετε. Τα μαθήματα είναι πολύ εύκολα κ δεν χρειάζονται παρακολούθηση
 5. 1 point
  δεν είναι απλά θέμα οικολογικής συνείδησης αλλά χωροταξικής αντίληψης για την πόλη όπου ειδικά στην ελλάδα όπου πόλη πρώτη λύση κόψε δέντρο. Και φυσικά το θέμα επικινδυνότητας είναι το Α και το Ω.... να απαιτηθεί απο την ΔΕΗ να λύση το πρόβλημα με τον στύλο της και τα καλώδια του... ας το μετακινήσουν ή ας βρούν αλλη λύση. Στην τελική όταν τον έβαλαν εκει τον στύλο της ΔΕΗ το δέντρο υπήρχε απο πρίν τουλάχιστον 30 χρόνια κι ας είχαν φροντίσει να προβλέψουν οτι τα δέντρα μεγαλώνουν στον χρόνο.... (οπότε πάλι δεν είναι φυσικός νόμος το δέντρο πρέπει να κοπεί) Τώρα αν βαριούνται να χάνουν χρόνο κλπ κλπ... ας κόψουν κι ας αγοράζουν μετά ιονιστές για να καθαρίζουν τον αέρα σπίτι τους....
 6. 1 point
  Χιλιάδες δέντρα ειδικά ελιές και νερατζίες έχουν κοπεί σε αστικά συγκροτήματα σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδα (και σίγουρα στην Αθήνα και τα πέριξ που γνωρίζω) από την δεκαετία μετα το 60 και 70 διότι έπεφταν λέει οι ελιές στα πεζοδρόμια και τους τα λέρωναν ή ενοχλούσαν το παρκάρισμα στα αμάξια…. Αποτέλεσμα τσιμέντο όλα…. Και η κολώνα της ΔΕΗ τσιμέντο όλα…. Δεν θα ήταν κακό (ειδικά αφού είσαι και μηχανικός περιβάλλοντος) να τους πείσεις να κρατήσουν το δέντρο που έκανε 70 χρόνια να φτάσει στο ύψος τους και δίνει δωρεάν και απλόχερα οξυγόνο στα παράθυρα του σπιτιού τους… Οι πλάκες πεζοδρομίου πχ και κολώνεςΔΕΗ δεν θα χρειαστούν 70 χρόνια να γίνουν…. (απλά μια άποψη και δεν υπάρχει πρέπει να κοπεί δέντρο)
 7. 1 point
  Ό,τι κι αν κάνεις, για την Ελλάδα θα σαι μη-αποδεκτή...Κάντο στο εξωτερικό
 8. 1 point
  αυτη ειναι η σωστη περγκολα... για οσους θυμουνται....τοτε...την λεγαμε "κρεβατινα" και φυσικα θα ειναι στον ακαλυπτο, "χωρις περιορισμο θεσης"
 9. -1 points
  Δεν είμαι με κανένα πρόγραμμα. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο ακόμα. Δεν μίλησα με κανέναν.
 10. -1 points
  Περίμενα κάποιος να έχει ένα ασυμπλήρωτο υπόδειγμα συμβολαίου να διαβάσω. Πρώτα μαθαίνουμε, μετά μιλάμε με κρατικούς υπάλληλους μη μας ξεφύγουν κουβέντες.
 11. -1 points
  Υπάρχει καμία υποχρέωση για περιοδικό έλεγχο της εγκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ ή μηχανικό για έκδοση κάποιου πιστοποιητικού κάθε τόσο;
 12. -1 points
  Το εξοχικό επίτηδες είναι εκτός δικτύου για να γλυτώσω τα πάγια. Και τα έξοδα σύνδεσης γιατί απαιτούνται κολώνες κλπ. Δεν έχει και πολύ κατανάλωση. Μόνο ψυγείο και φως led αρχικά. Με πρόχειρο υπολογισμό 6 πάνελ των 250 W και 150 Ah μπαταρίες στα 24 V μια χαρά φτάνουν. Δεν χρειάζεται να ξηλωθεί όλη η εγκατάσταση. Μόνο μία σειρά πάνελ ίσως. Βάζουμε και άλλου τύπου κονέκτορες αν χρειαστεί. Στα 20-30 χρόνια ζωής των φωτοβολταϊκών μιλάμε για 20-30 αποσυνδέσεις και επανασυνδέσεις. Κάτι θα υπάρχει κατάλληλο. Εννοείται ότι θα μπουν και διακόπτες, για ασφαλέστερη αφαίρεση. Πες μερικά, δεν είμαι τόσο άσχετος από ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά.
 13. -1 points
 14. -1 points
  Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη. Αν μπουν φωτοβολταϊκά, θα είναι και το ώφελος κοινόχρηστο. Μπορεί μία οικιακή επένδυση φωτοβολταϊκών να "συνδεθεί" ή μάλλον να συσχετιστεί με τον κοινόχρηστο μετρητή του ασανσέρ;
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων στην 1η ομάδα Περιφερειών - Οι νέες ημερομηνίες για τις υπόλοιπες Περιφέρειες
   Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:       Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.45 το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος   «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες τις Περιφέρειες. Υποβλήθηκαν συνολικά 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. ευρώ.       Καταχωρήθηκαν συνολικά περί τις 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού, η οποία –λόγω του φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα- προκάλεσε καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Α’ κύκλο του προγράμματος, την πρώτη ημέρα καταχωρήθηκαν 15.000 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις οι 529.       Τα Υπουργεία  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα) για την τυχόν περαιτέρω χρηματοδότηση, υπό τους όρους επιλεξιμότητας και στόχων που τίθενται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.       Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες και τους μηχανικούς για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν. Από τις 12 Σεπτεμβρίου είχαμε έγγραφη διαβεβαίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους δυο προηγούμενους μήνες, χωρίς να προκαλέσει πολύμηνη αναβολή του προγράμματος.       Για να βελτιωθεί ,3η λειτουργικότητα του συστήματος αποφασίστηκε να κατατμηθούν σε μικρότερα υποσύνολα οι επόμενες 2 ομάδες περιφερειών. Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:       -      Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά   -      Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο   -      Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική   -      Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο   -      Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία       Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.  
   • 0 replies
  • Εξασφάλιση προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα κτίρια
   Ενα σημαντικό ζήτημα στον σχεδιασμό των κτιρίων και των δημόσιων χώρων αποτελεί και η ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας ή/και φυσικής κατάστασης. Σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τις Οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, απαιτείται ο σχεδιασμός των κτιρίων καθώς και των κοινοχρήστων χώρων να γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η προσπέλαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Γι αυτό το λόγο μέχρι το 2020 θα πρέπει όλα τα κτίρια στη χώρα μας, να έχουν προβεί στις κατάλληλες παρεμβάσεις δεδομένου ότι πέρα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τα άτομα με παροδικές αναπηρίες και τα λοιπά εμποδιζόμενα άτομα (έγκυες, νήπια, μικρά παιδιά, υπερήλικες κ.ά.) αποτελούν το 50% περίπου του πληθυσμού της χώρας (δηλ. ένας στους δύο πολίτες) με αυξητικές ανάγκες.
   • 0 replies
  • ΕΣΠΑ 2021-2027: Η κατανομή των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου
   Επενδύσεις στους τομείς της έξυπνης τεχνολογίας, των καθαρών μορφών ενέργειας, των δικτύων (οδικών και ψηφιακών) και πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της κοινωνικής εμβάθυνσης και καταπολέμησης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

   Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, στη χώρα μας κατανέμονται 19,2 δισ. ευρώ (σε τιμές 2018) για το 2021-2027, έναντι 17,8 δισ. ευρώ (τιμές 2018) για το 2014-2020, δηλαδή αύξηση των πόρων από την Πολιτική Συνοχής κατά 1,4 δισ. ευρώ (+8%), σε σχέση με την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο. Η πολιτική συνοχής εξακολουθεί να επενδύει σε όλες τις Περιφέρειες, λαμβάνοντας πάντα ως βάση τις 3 κατηγορίες.
   • 0 replies
  • Effispray: Διαδραστικός χάρτης υπολογισμού καιρικών συνθηκών για ψεκασμούς
   Το EffiSpray είναι ένα εργαλείο το οποίο υπολογίζει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κτλ), την ιδανική ημέρα και ώρα για τον ψεκασμό, για τις επόμενες πέντε ημέρες. Με την βοήθεια του EffiSpray, μειώνεται το ρίσκο αποτυχίας του ψεκασμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αριθμών ψεκασμών ανά καλλιεργητική περίοδο.

   Με την χρήση του διαδραστικού χάρτη του EffiSpray, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη περιοχή που σας ενδιαφέρει, και κάνοντας κλικ στη περιοχή αυτή να δείτε το ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ψεκασμό.

   Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.effispray.gr/
   • 5 replies
  • Έρχεται η β' φάση του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»
   Πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να προκηρύξει μέσα στην εβδομάδα τη δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δεύτερη φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος σε τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

   Η νέα φάση που θα προκηρυχθεί θα έχει πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη. Μία από τις σημαντικότερες θα είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής δικαιούχων με ακόμη μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τις υφιστάμενες οικονομικές κατηγορίες, στην περίπτωση που σχεδιάζουν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους με τραπεζικό δανεισμό. Οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση για τις εργασίες στις οποίες θα προχωρήσουν, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

   Επίσης, βελτιωμένη θα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές αν η πλατφόρμα θα «ανοίγει» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά ομάδες γεωγραφικών Περιφερειών, όπως τελικά έγινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

   Από την άλλη πλευρά, οι όροι του νέου κύκλου θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», κάτι που σημαίνει πως θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.
   • 3 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.