Jump to content

Leaderboard

 1. yian

  yian

  Συντονιστής


  • Points

   1

  • Content Count

   3,400


 2. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

  ΘΕΟΧΑΡΗΣ

  Core Members


  • Points

   1

  • Content Count

   1,921


 3. sidvicious10

  sidvicious10

  Members


  • Points

   1

  • Content Count

   98


 4. spafent

  spafent

  Core Members


  • Points

   1

  • Content Count

   336


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/03/2021 in all areas

 1. Εγκ-44250/8410/59/2-7-87 Εγκ-59/87 Ε-59/87 Οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα διαμορφωμένων περιοχών παραθεριστικής κατοικίας πριν την πράξη εφαρμογής. Σύμφωνα με το Αρθ-9 του ΠΔ/16-8-85 "Πολεοδόμηση περιοχών δεύτερης κατοικίας μέσα στις ΖΟΕ και σχετικές ρυθμίσεις" (ΦΕΚ-416/Δ/85) είναι δυνατή η χορήγηση οικοδομικών αδειών σε οικόπεδα που βρίσκονται σε διαμορφωμένες περιοχές παραθεριστικής κατοικίας, μετά την δημοσίευση του Διατάγματος έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης και πρίν την πράξη εφαρμογής, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο α
  1 point
 2. Ειναι προ του 1983 αρα Κ2, σωστα? Σωστά. Επίσης την ΥΚ που θα την δηλωσω, σε ολα τα φυλλα καταγραφής ή σε ενα μονο? Και τελος......... Όπως έγραψα και πιό επάνω θα έκανα 4 φύλα καταγραφής ένα για κάθε ΟΙ (3 όροφοι + υπόγειο). Στο κάθε ΦΚ θα χρέωνα το τμήμα που πατάει στο προκήπιο με ΥΔ+ΥΚ.
  1 point
 3. Αφήνουμε πίσω μας έναν χρόνο αλησμόνητο από κάθε άποψη. Μάθαμε να εκτιμάμε τα απολύτως βασικά, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους μας και το κοινωνικό σύνολο. Στερηθήκαμε τα αυτονόητα, τα απλά και τα βασικά. Ας υποδεχτούμε το νέο έτος γεμάτοι προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!
  1 point
 4. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  Χαρίζονται σε νέο συνάδελφο που θα τα έχει ανάγκη να ξεκινήσει επαγγελματικά (2) δέκτες Z-max L1/L2 RTK - (2) δέκτες 5700 L1 - (1) Geodimeter Constructor είναι σε εξαιρετική κατάσταση θα απαιτηθεί μόνο στοιχειώδες service

  NO VALUE SPECIFIED

  1 point
 5. Ο νομοθέτης μιλάει για τις βοηθητικές χρήσεις όλης της παραγράφου. Επίσης πρόσεξε ότι μιλάει για μέγιστη επιφάνεια ίση με την κάλυψη και όχι για εντός της κάλυψης του υπερκείμενου κτηρίου, αλλά και σε επεκτάσεις σύμφωνα με το άρθρο 17.
  1 point
 6. Για τα εκτός σχεδίου ισχυει το άρθρο 2 του π.δ. 24-5-85 και ειναι η απόσταση είναι 2,50 μέτρα από τα όρια του αγροτεμαχίου
  1 point
 7. Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, μπορώ να πάω στο φούρναρη για να ψωνίσω κάλτσες ? Αν πάω στις εκπτώσεις θα μου κάνει δώρο και δύο λάμπες που μου κάηκαν?
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020
   Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

   Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

   Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

   Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

   Κηρύξεις 2020

   Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Τοπικά & Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης κλπ.: Αναλυτικά, όλες οι δράσεις του ΥΠΕΝ
   Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε την Τετάρτη 07/04 το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

   Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης


   Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών


   Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών    


   • 0 replies
  • Γεωχωρικά δεδομένα δασικών χαρτών 2021
   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.         Για την υλοποίηση του ΕΓΣΑ’87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. και του Εργαστηρίου Ανώτερης Γεωδαισίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
    • Upvote
   • 2 replies
  • Έγκριση συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ»
   Εγκρίθηκε το συνημμένο Παράρτημα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος.

   Η απόφαση στην Διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο8Φ4653Π8-8Λ4

   Το παράδοξο της απόφασης είναι ότι έρχεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.
   • 2 replies
  • Κλήρωση για 2 δωρεάν συμμετοχές στο online εργαστήριο: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις»
   Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.

   Στόχος του Εργαστηρίου είναι:

   Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.

   Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 

   Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

   1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες

   2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή

   5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή

   6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων

   7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)

   8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

   9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ

   Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

   Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika

   Συμμετοχές

   Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.

   Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.

   Όροι Συμμετοχής

   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.

   Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.

    • Thanks
   • 126 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.