Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.658
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

10 Ακόλουθοι

Σχετικά nbr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.275 profile views

nbr's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

864

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε συνέχεια όσων γράφει ο tetris....... Mένω άφωνος. Παρακολουθούσα αυτά που έγραφες εδώ στο φόρουμ και έβλεπα πόσο σοβαρά αντιμετώπιζες όλα τα θέματα στα οποία συμμετείχες! Μένω έκπληκτός και άφωνος από την στιγμή που γράφεις πως το οικόπεδο, για το οποίο μιλάμε, είναι δικό σου με πρόσφατη αγορά. Και για αγορά λοιπόν οικοπέδου, που έγινε από εσένα, αρκέστηκες σε τοπογραφικό που το έκανε κάποιος άλλος και μπορεί να είναι κα από "μπαλαμούτι"??? Εδώ το γράψαμε αρκετές φορές. Τα στοιχεία (συντεταγμένες κορυφών κλπ) που παίρνουμε από το κτηματολόγιο ΔΕΝ ήταν /είναι στοιχεία προς οριοθέτηση- πασσάλωση (απλά περιχαρακώνουν και δημιουργούν εμπράγματα δικαιώματα). Θα πας, χθες και θα το μετρήσεις το οικόπεδο και όλη την ευρύτερη περιοχή (και ακόμη παραπέρα) ... "Και να δημιουργήσεις "τετελεσμένα""
  2. Το ένα είναι όμως συνέχεια του άλλου! Για να γίνει η περίφραξη θα πρέπει, πρώτα, να γίνει (καλή) οριοθέτηση.
  3. Βασικά αυτός που υπογράφει ένα σχέδιο έχει και την Ευθύνη της "υπογραφής" του. Δεν είναι πάντως σύνηθες να εφαρμόζεις το σχέδιο κάποιου άλλου! Σε 'μένα ΔΕΝ έλαχε ποτέ κάτι τέτοιο. Όταν κάνει κάποιος ένα τοπογραφικό διάγραμμα, για να είναι αυτό "εφαρμόσιμο", που αυτό είναι και η ουσία, πρέπει να αφήνει, πάντα στο έδαφος, τουλάχιστον δύο στάσεις σταθερές. Βασικά οι επίσημες λίστες των τριγωνομετρικών σημείων (αυτές που προέκυψαν από τις συνορθώσεις των υπολογισμών των δικτύων) που μας δίνει η ΓΥΣ είναι σε σύστημα ΗΑΤΤ ! Οι τιμές συντεταγμένων ΕΓΣΑ87 είναι από μετατροπή. Σημ. Αυτά που μας γράφει παραπάνω ο sdtopo θα πρέπει τα τα πάρετε πολύ σοβαρά υπ' όψη, όσοι ασχολείστε με τέτοια θέματα. Νομίζω μας λέει πως .... εφαρμόζουμε ότι εμείς "μετράμε! (κάνω λάθος?) Γράφαμε ταυτόχρονα. Αυτά εγώ τα έλεγα .... "Μπαλαμούτια".
  4. Από το υστερόγραφο να βγάλουμε το συμπέρασμα πως, υπήρχε στην ίδια περιοχή αυτής της Π.Ε. και κάποιο άλλο κτίσμα που είχε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με αυτό που εσύ εξετάζεις και πως αυτά, τα προβλήματα, άρθηκαν με την τροποποίηση του Ρ.Σχ.? Γιατί δεν πας στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που υπάγεται το κτίσμα και να τα συζητήσεις όλα τα προβλήματα με κάποιον υπεύθυνο υπάλληλο? Και να ζητήσεις και την Αιτιολογική "Τεχνική Έκθεση" που κατατέθηκε στην Τ.Υ. για την Τροποποίηση αυτού του Ρ.Σχ. (για την τροποποίηση θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση Δ.Σ.). Εδώ πρέπει να αναλογιστούμε πως, όταν ζητάμε μία παράλληλη μετατόπιση κάποιου δρόμου, πρέπει να ξέρουμε- σκεφτόμαστε πως αυτός ο δρόμος, αφού θα μετακινηθεί, θα πρέπει να "κάτσει" στο οικόπεδο/α κάποιου/ων άλλου/ων που μέχρι εκείνη την στιγμή θα είναι εντελώς ανυποψίαστος/οι !!!! Πόσες ιδιοκτησίες θα πρέπει να διορθωθούν στους κυρωμένους πλέον Πίνακες αυτής της Π.Ε.? Ποιος θα τις κάνει αφού ο μελετητής θα έχει ήδη αποσυρθεί? Χαλάει και το ισοζύγιο της εισφοράς της γης. Μέχρι την κύρωση μιας Π.Ε. και για κάθε φάση της μελέτης, γίνονται πάρα πολλές αναρτήσεις στον δήμο όπου δέχονται τις ενστάσεις των ιδιοκτητών. Ο Ιδιοκτήτης (πελάτης σου) που είχε ένα κτίσμα μέσα σε 10000τμ (??) δεν έβλεπε τίποτα??? Νομίζω πως θα πρέπει να δεις με την υπηρεσία γιατί ΔΕΝ συμπληρώθηκαν, όπως μας λες, οι στήλες του πίνακα (δεξιά) που αφορούν τις υποχρεώσεις τρίτων (ΟΤΑ) προς την "ιδιοκτησία"? Ίσως με κάποια διορθωτική πράξη να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Επίσης η Τ.Υ. του Δήμου θα πρέπει γνωρίζει αν η μελέτη παρέδωσε και "πίνακες επικειμένων". Είναι και τα δικαστήρια. Εμεις απλά γράφουμε από μία απόσταση χωρίς να ξέρουμε ούτε καν που βρίσκεται το ακίνητο για το οποίο συζητάμε (δεν έχει και σημασία).
  5. Δεν μας γράφεις βάσει ποιου διατάγματος εκδόθηκε η Ο.Α. Όταν κυρώνεται μία Π.Ε. δίνονται στην δημοσιότητα και οι Πίνακες την Π.Ε. που μέσα από τις 50+ στήλες περιγράφουν, για κάθε κτηματικό αριθμό-ιδιοκτησία την εξέλιξη της μέσα από μελέτη αυτή. Ξεκινώντας από την κάθε αρχική ιδιοκτησία περιγράφονται στους πίνακες τα πάντα. Εισφορές, προσκυρώσεις, ρυμοτομούμενα, υποχρεώσεις αυτής προς τρίτους ή και υποχρεώσεις τρίτων προς αυτή.... Τι γράφουν οι πίνακες για την υπόθεσή σου? (τέρμα δεξιά στην δεσμη στηλών με τίτλο "Προς ιδιοκτησία"). Τους πήρες από τον δήμο? Όπως το λέμε πάντα, πως αυτό θα πρέπει να είναι ίσως το πρώτο που ζητάμε από την υπηρεσία. Η σελίδα του Πίνακα που μελετά το ακίνητο που εξετάζουμε. Πόση ήταν η αρχική ιδιοκτησία? Πόσες είναι οι εισφορές σε γη και χρήμα? Παίρνει Ν(έο) οικόπεδο?
  6. Μας λες λοιπόν πως το κτίσμα φαίνεται σε κάποιο Ρ.Σχ. κάποιας Π.Ε., είναι νόμιμο (με Ο.Α.), αλλά είναι κτισμένο σε δρόμο.....!! Όταν βγήκε η Ο.Α. τι έδειχνε το Ρ.Σχ.??? Οικόπεδο ή δρόμο? Αν όντως όταν βγήκε η Ο. Α. για το κτίσμα το οικόπεδο ήταν σε Ο.Τ. και αργότερα σχεδιάστηκε εκεί πάνω..... ο δρόμος, τότε έχουμε να κάνουμε με τροποποίηση Ρ.Σχ. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για να γίνει μία τέτοια τροποποίηση ενός Ρ. σχεδίου και να γίνει ένας νέος δρόμος εκεί που υπάρχει νόμιμο σπίτι (??) Άρα? καθαρή απαλλοτρίωση. Επειδή λοιπόν έχουν και έχουν δει τα μάτια μου θέλω να βάλω μία- δυο ερωτήσεις. Πριν την Π.Ε. η περιοχή αυτή ήταν εκτός σχεδίου? Η άδεια είναι για κτίσμα σε εκτός σχεδίου περιοχή? και αν ναι ποια χρονιά και με ποιο διάταγμα βγήκε η Ο. Άδεια?
  7. Όταν εγώ έγραψα ότι... "Αρνούμαι να πιστέψω πως υπάλληλος πολεοδομίας είπε" ...., αυτά δηλ. που εγραψες ότι είπε, δεν ήταν "μομφή" για εσένα αλλά εννοούσα ακριβώς αυτά που έγραψε, ο πάντα καλά ενημερωμένος, συνάδελφος zavi. Και ότι άλλο έγραψε για το θέμα να το λάβεις υπόψιν. Με την ευκαιρία αυτού του θέματος θα ήθελα να τονίσω: Όταν εξετάζονται Πολεοδομικά θέματα μη προσφεύγετε σε χάρτες θέασης του κτηματολογίου!! Αυτό είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Θα πρέπει να επισκέπτεστε την πολεοδομία ή την τεχνική υπηρεσία του δήμου και να ζητάτε να δείτε (πάντα) την ΠΙΝΑΚΙΔΑ της ρυμοτομίας μέσα στην οποία βρίσκεται το οικόπεδο που εξετάζετε. Τα σχέδια προ Ε.Π.Α. (δηλ. προ Τρίτση & ν.1337/83) είναι σχέδια, συνήθως, σε κλίματα 1/500 και σε σύστημα συντεταγμένων ΗΑΤΤ, ενώ τα σχέδια Ε.Π.Α. (πράξεις εφαρμογής) είναι σε κλίμακα 1/1000 και έχουν διαστάσεις, καθαρού σχεδίου, 45cm επί 60cm και datum UTM (3 ζωνών μερκατορική προβολή) ή τα πολύ νεότερα σχέδια Π.Ε. είναι σε "περιβάλλον" ΕΓΣΑ 87. Αν βρίσκεστε σε Π.Ε. & κυρωμένη πράξη, θα ζητάτε ΠΑΝΤΑ από την υπηρεσία τον "Πίνακα της Πράξης" που αφορά το οικόπεδο που εξετάζετε (ο Δημήτρης το λέει σεντόνι), τον πίνακα με τις συντεταγμένες Χ,Υ, των κορυφών των ΝΕΩΝ οικοπέδων που δημιούργησε η μελέτη της Πράξης (αυτοσχέδιο Ο.Τ.) και ένα απόσπασμα- φωτοαντίγραφο από την μητρική πινακίδα του Ρ. Σχεδίου για το οικόπεδο που εξετάζεται. Μη περιμένετε να δείτε, σαν τελικά οικόπεδα, τις αρχικές ιδιοκτησίες που δηλώθηκαν και μη απορήσετε αν δείτε δρόμους εκεί που δεν υπήρχαν. Απλά εδώ έχουμε ένα ΝΕΟ Ρ.Σ.
  8. Αρνούμαι να πιστέψω πως υπάλληλος πολεοδομίας είπε αυτό που μας μεταφέρεις: "..... Όταν όμως ρώτησα για την πράξη εφαρμογής μου απάντησε ότι κανονικά η άδεια δεν ισχύει γτ έπρεπε να έχει προηγηθεί πράξη εφαρμογής, ή έστω πράξη αναλογισμού"... Όπως γράφει παραπάνω ο Δημήτρης, θα το πω και εγώ: Είναι άλλο πράγμα η "πράξη εφαρμογής" και άαααλο η "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού". Έδώ στο φόρουμ εχουν γραφτεί αμέεεετρητες σελίδες γι' αυτά τα θέματα. (μάλλον και εσύ ΔΕΝ τα αναζήτησες!). "Πράξη εφαρμογής" γίνεται όταν για κάποιες περιοχές, που γειτνιάζουν με Ρ.Σχ. και ο δήμος αποφασίζει να επεκτείνει το Ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού προς αυτές τις "επιλεγμένες" (από κάποιο ΓΠΣ) περιοχές. Γι' αυτό η διαδικασία αυτή λέγεται και "επέκταση Ρ.Σχ."! Η "Πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού" είναι εντελώς άλλο πράγμα. Γίνεται σε υπάρχοντα Ρ.Σ. για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Δημήτρης (και εγώ) έδωσε (ίσως πάνω από 10 φορές), εδώ στο φόρουμ, μία μπροσούρα που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ότι έχει σχέση με τις τακτοποιήσεις και τους αναλογισμούς (δες και στην προηγούμενη σελίδα 7). Για το θέμα σου. Θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου (αφού όμως κάνεις και τις αναζητήσεις σου εδώ στο φόρουμ) αν πάρεις στα χέρια σου το Τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας. Αυτό το τοπογραφικό και ο πίνακας δεξιά με την "έρευνα ιδιώτη μηχανικού" δίνει πάντα χρήσιμες πληροφορίες! Υ.γρ. Εκτός και αν η Ο.Α. αφορά τις εγκυκλίους 106/1986 ή 59/87. (δηλ. Ο.Α. πριν την κύρωση της Π.Ε.)
  9. ο Επαγγελματικός φορέας που εκπροσωπεί τους πτυχιούχους των ΤΕΙ ήταν και είναι το ΕΕΤΕΜ. https://www.eetem.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22:eetem-description&catid=29&Itemid=34
  10. Είχα, πριν κάμποσα χρόνια, παρόμοια περίπτωση σε αναδασμό στα Μάλγαρα ή κάπου εκεί κοντά, τέλος πάντων. Στις περιπτώσεις λοιπόν που το αγροτεμάχιο προέρχεται από αναδασμό μέσα στον οποίο έχουμε και αρδευτικά ή στραγγιστικά κανάλια, παράλληλα σε δρόμους, αυτά πάντα έχουν και "κτηματικό αριθμό", όπως ακριβώς και το κάθε κληροτεμάχιο. Αυτό λοιπόν σημαίνει αυτόματα πως έχουν "ιδιοκτήτη" (δεν είναι δηλαδή "κοινόχρηστος" χώρος). Απλά "δίνεται", ας το πούμε έτσι, το δικαίωμα σ' αυτά τα αγροτεμάχια, να κατασκευάζουν γεφυράκι 3 μέτρων, όχι περισσότερο, για απλή πρόσβαση στο δρόμο και το αντίθετο. Αυτό, θυμάμαι, είναι το σκεφτικό που τα αγροτεμάχια αυτά, "πολεοδομικά", θεωρούνται "τυφλά"! Υ.γρ. Δεν έχω πλέον το αρχείο μου για να δω τις λεπτομέρειες αυτού του φακέλου.
  11. .... Όπα!! Ο συν.avgoust κατάφερε να γράψει την λέξη "...κατεδαφίζονται ή απομακρύνονται υποχρεωτικά.". (μακάρι να το πιστεύει και να γίνει αυτό πράξη!!!) Αν είναι να κατεδαφιστούν αυτά που πρέπει να κατεδαφιστούν θα γέμιζαν και θα γεμίσουν όοοοολες οι χαράδρες με μπάζα!!! Έτσι όμως σίγουρα θα πλημυρίζαμε αφού οι χαράδρες κουβαλάνε ..... νερό της βροχής. Άρα??? ΔΕΝ έγινε αυτό μέχρι τώρα αλλά ούτε και θα γίνει! (Εγώ θα το περιμένω. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα σε βρω για να σε κεράσω Bier (μπύρες).
  12. Egkiklios_SESSE_46 για συνεχόμενα γηπεδα_οικόπεδα.7z Όλα τα "κιτάπια" (Έτσι νομίζω. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος???) για το θέμα. Υ.γρ. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν κάποιος .... "μερακλής", σε τέτοια θέματα, θα μπορούσε να μας γράψει πόοοοοοσα στρέμματα (πολεοδομικής) νομοθεσίας & διαταγμάτων έχουμε στην Ελλάδα και πόσα υπάρχουν σε άλλες χώρες τις Ευρώπης???
  13. Προσωπικά έχω υπογράψει αρκετές μελέτες "κυκλοφοριακής σύνδεσης" σαν απλός μηχανικός (αν και είχα, απλή σύμπτωση, μελετητικό στην κατηγορία 10). Το "μελετητικό πτυχίο" χρειάζεται (νομίζω) για μελέτες που ο εργοδότης είναι το δημόσιο. Μπορούν και ο "πολιτικοί μηχανικοί". Με αυτό το σκεφτικό γιατί ο "πολιτικός μηχανικός" να μπορεί να κάνει στατική μελέτη σε έναν ιδιώτη? Όπως ανέφερε παραπάνω ο Θεοχάρης η μελέτη πρέπει να πληρεί αρκετές προδιαγραφές. Υ.γρ. Νομίζω εδώ σ' αυτή την ενότητα (σελίδα 16) έδωσα & κάποια σχέδια σε μορφή dwg.
  14. Εγώ, πολύ πιο "φρέσκος" συνταξιούχος μηχανικός και χαίρομαι πάρα πολύ που "αυτά" τα πράματα πλέον ούτε και διαγώνια τα διαβάζω ... ! Βλέπω που τα τελευταία χρόνια έχετε πολύ δουλειά για διάβασμα. Άχρηστοι νόμοι χωρίς συνέπεια και αντίκρισμα. (Κατάλαβε κανείς τι νόημα είχε εκείνος ο νόμος του Χατζηδάκη ?? Γεμάτος ατέλειες). Κουράγιο! Υγρ : Ένα φαλακρό Ανθρωπάκι!!!
  15. Ο φίλος μας γράφει: ".... Εχω μια περίπτωση ενός γηπέδου 3100τμ με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό 13μ και βάθος 60." . Όμως 13μ* 60μ=780 μ2. Τι είναι το σωστό?? (Το 780τμ απέχει πολύ από το 3100τμ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.