Μετάβαση στο περιεχόμενο

XARITOS

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

XARITOS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι εντός σχεδίου και είναι δομημένη η μία κάθετη (η άλλη αδόμητη)...θέλω να δω εάν μπορώ να την καταργήσω καθώς έχει εκδοθεί οικ. άδεια για προσθήκη καθ' ύψος, χρησιμοποιώντας την επιτρεπόμενη δόμηση όλου του οικοπέδου, αγνοώντας την ύπαρξη της καθέτου. Η όλη διαδικασία έχει γίνει εν γνώσει όλων των συνιδιοκτητών. Το μόνο παρήγορο είναι ότι πρόκειται για οικογενειακή οικοδομή, και δεν θίχτηκε κανείς, καθώς αυτοί που μελλοντικά θα οικοδομούσαν στην αδόμηση κάθετη, χρησιμοποίησαν τα ποσοστά που είχαν στο όλο οικόπεδο, στην δομημένη κάθετη. Για να το θέσω πιο απλά, ο ένας ιδιοκτήτης δικαιούταν 100τ.μ. στην μία κάθετη και 100τ.μ. στην άλλη κάθετη και εν τέλει σήμερα έχει 200τ.μ. στην δομημένη κάθετη.
  2. Καλησπέρα σας..Μία ερώτηση μάλλον απλή. Για κατάργηση καθέτου ή για τροποποίηση καθέτου (αλλαγή σχήματος αλλά διατήρηση ποσοστών - εμβαδών κλπ) απαιτείται να έχουν τακτοποιηθεί αυθαιρεσίες κλπ, σωστά;
  3. Καλησπέρα σε όλους. Κατέθεσα φάκελο για προέγκριση σε πολεοδομία, για ένα βιοτεχνικό κτίριο 1000τ.μ. περίπου, και ενημερώθηκα ότι απαιτείται να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά στη στέγη, σε επιφάνεια 30% του εμβαδού της, βάσει του Ν.4936/22, άρθρο 17. Ουσιαστικά πρέπει να δείξω στην στέγη τα φωτοβολταϊκά, να κάνω τους ελέγχους στο διάγραμμα κάλυψης κλπ. Είναι κάτι το οποίο εφαρμόζεται στην πράξη; είναι κάτι το οποίο θα ελεγχθεί από ελεγκτή δόμησης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία.
  4. Καλησπέρα σε όλους...Για ξεχασμένη δήλωση του Ν.4495/17 στην οποία δηλώνονται αυθαιρεσίες (όχι κατηγορίας 1) τριών οριζόντιων ιδιοκτησιών οικοδομής, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, θεωρείτε πιο σωστό γαι τον υπολογισμό ποσοστών υπέρβασης και κατηγορίας να γίνει ο έλεγχος ανά οριζόντια (και ας προκύψουν άλλα ποσοστά υπέρβασεις ή ίσως και άλλη κατηγορία) ή γίνεται ένας συνολικός έλεχγος; Το ρωτάω γιατί όταν κάνω έλεγχο ανά οριζόντια, σε άλλη οριζόντια έχω κατηγορία 4 και σε άλλη κατηγορία 5.
  5. Καλημέρα σε όλους. Αποφάσισα να κλείσω μάι ξεχασμένη δήλωση του Ν.4178/13 και δυστυχώς μου δημιουτργήθηκε μία απορία. Για να επιλέξω κατηγορία αυθαιρεσίας πάω με το άρθρο 10, βάσει του οποίου συγκρίνω με τα πολεοδομικά μεγέθη που προβλεπόντουσαν στην άδεια. Για να βγάλω ποσοστό υπέρβασης πάω στο άρθρο 18 βάσει του οποίου αντιστοιχίζω με το ποσοστό συνιδιοκτησίας που ανήκει στην εν λόγω οριζόντια και κάνω σύγκριση με τους όρους που ισχύουν σήμερα στην περιοχή. Εγώ που έχω ποσοστό υπέρβασης από 50-100% βάσει του άρθρου 18 αλλά είμαι κατηγορία 4 βάσει του άρθρου 10 , γιατί δεν μου επιτρέπει να τα περάσω έτσι στο σύστημα; Δλδ πάω να το υποβάλω βάζοντας κατηγορία 4 με ποσοστό υπέρβασης από 50-100% και δεν μου το επιτρέπει...έχω καταλάβει κάτι λάθος;
  6. Καλησπέρα σε όλους του συνάδελφους, εγώ έχω για κτίρια σκυροδέματος το next και κάποια στιγμή αγόρασα και το πακέτο που "ασχολείται" με τον ΚΑΝΕΠΕ. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος καθώς σε εκπαιδευτικό επίπεδο που προσπάθησα να το χρησιμοποιήσω, με τρέλανε μέχρι να περάσω τους οπλισμούς στα δοκάρια και στα υποστυλώματα. Ήταν τόσο δύσχρηστο καθώς έπρεπε να τοποθετώ οπλισμό σε κάθε στοιχείο ξεχωριστά και επίσης εάν δεν έβαζα τους οπλισμούς σε όλα τα στοιχεία και το έκλεινα για κάποιον λόγο τότε έχανε και αυτά που είχα περάσει (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Τέλος το πρόγραμμα δεν έχει λύση στην περίπτωση που απαιτηθούν ενισχύσεις καθώς δεν κάνει υπολογισμό των επεμβάσεων. Η απάντηση τους πριν περίπου ένα εξάμηνο ήταν ότι ... μηχανικός είσαι αλίμονο εάν δεν μπορείς να διαστασιολογήσεις στο χέρι.... Με λίγα λόγια ήταν κακή αγορά και δυστυχώς δεν τους βλέπω καθόλου να ενδιαφέρονται να βελτιώσουν το πακέτο.
  7. Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα σχετικά με την άδεια λειτουργίας ΚΥΕ. Ένας πελάτης μου έχει στην κατοχή ΚΥΕ με χρήση καφενείο-μπαρ κλπ. Αποφάσισε να το χωρίσει στα δύο και το μισό να το κάνει φαγάδικο, και το άλλο μισό αποφάσισε να το κάνει κατάστημα μην υγειονομικού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα θα πουλάει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Ερώτησεις 1: Το κατάστημα που δεν είναι ΚΥΕ από που παίρνει άδεια? Αρκεί να κάνει έναρξη στην εφορεία και τελείωσε? 2: Πρέπει να ακυρωθεί η άδεια η αρχική και να εκδοθεί εκ νέου ή πρέπει να γίνει μέσω πολεοδομίας αλλαγή χρήσης? ή επειδή και πριν ήταν υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θέλει αλλαγή χρήσης? 3: Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί στο κατάστημα με τους λαμπτήρες να μην βάλει wc και όπως λέει θα κάνει μία υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρει ότι ως ιδιοκτήτης και των δύο καταστημάτων επιτρέπει στον υπάλληλο να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του άλλου καταστήματος? Επιτρέπεται αυτό?
  8. Καλησπέρα σε όλους, ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με αλλαγή χρήσης σε υπόγειο κατοικίας, από αποθηκευτικό χώρο σε χώρο κατοικίας. Το υπόγειο όντως έγινε σε υπόγεια στάθμη και ξεμπαζώθηκε μόνο από τη μία πλευρά. Το εν λόγω υπόγειο το δήλωσα στο Ν.4014/2011 όχι σαν αλλαγή χρήσης αλλά σαν υπέρβαση δόμησης βοηθητικών χώρων και μία λοιπή παράβαση για το ξεμπάζωμα. Το ερώτημα είναι εάν έκανα σωστά που σαν τετραγωνικά δήλωσα τα καθαρά του υπογείου και όχι τα ολικά, καθώς δεν συμπεριέλαβα και τις τοιχοποιίες. Όταν είχα κάνει τη δήλωση, είχα επηρεαστεί και από τον ν.3843 που οι Πολεοδομίες στα τετραγωνικά της "αλλαγής χρήσης" στα υπόγεια ζητούσαν τα καθαρά και όχι τα συνολικά. Σκέφτομαι να μην τροποποιήσω τη δήλωση και απλά στην τεχνική έκθεση να περιγράψω το σκεπτικό που είχε ο 3843. Το πρόστιμο αλλάζει αρκετά καθώς εξαιτίας της προσαύξησης των τετραγωνικών αλλάζω και κατηγορία και ποσοστό υπέρβασης κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή σας.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, διαπίστωσα κάτι κουλό. Ενώ είχα βάλει πρόταση - σενάριο, αντικατάσταση κουφωμάτων και μου έβγαζε κανονικά τι εξοικονόμηση έχω στην δεύτερη σελίδα του ΠΕΑ, μου έβγαλε τα ακόλουθα κουφά. Σαν εκτιμούμενη εξοικονόμηση ενέργειας δεν μου βγάζει τπτ απλά μου συμπληρώνει το Ευρώ/kwh = -100000??!!?? Τι μπορεί να συμβαίνει? Δυστυχώς το έχω υποβάλλει. Σημειώνω ότι δεν είχα βάλει πουθενά κόστη κλπ για τις προτάσεις μου.
  10. Σε ευχαριστώ panos-vicious. Αν δεν κάνω όμως λάθος μας είχαν πει στα μαθήματα ότι εφόσον παίρνουμε θεωρητικό σύστημα τότε παίρνουμε του κτιρίου αναφοράς δηλαδή Γ. Δεν επιμένω όμως...
  11. καλησπέρα συνάδελφοι, έκανα μία αυτοψία σε ένα κατάστημα και βρήκα μία "ντουλάπα" inverter. Στο πιστοποιητικό την έβαλα σαν τοπική αερόψυκτη αντλία θερμότητας. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να βάλω και θεωρητικό σύστημα μηχανικού αερισμού ή αν καλύπτομαι από την "ντουλάπα". Δεν έχει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα. Επίσης τι κατηγορία διατάξεων ελέγχου και αυτοματισμών θα βάζατε για την εν λόγω ντουλάπα. Είναι της εταιρίας gree κατασκευή του 2013. ευχαριστώ εκ των προτέρων Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.