Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aquatic

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Aquatic

  1. @Didonis η ερώτηση περί της αλλαγής χρήσης δεν είναι για το πατάρι αλλά για το ισόγειο.
  2. Ναι, επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης στους τακτοποιημένους χώρους. Μπορείς να αλλάξεις τη χρήση του ισογείου αφού δεν αυξάνεται η πραγματοποιούμενη δόμηση. Μπορεί να γίνει χώρος κυρίας χρήσεως εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (ύψος, φωτισμός-αερισμός).
  3. @Tanasw οι παραλείψεις δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να επιφέρουν ακύρωση της σύστασης. Αφού το επιβεβαιώσεις με τον συμβολαιογράφο, προχωράς σε ρύθμιση και σύνταξη ταυτότητας (όπως αναφέρεις στην αρχική σου δημοσίευση).
  4. @Chr1st0s εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης (π.χ. φωτισμός-αερισμός), μπορείς. Φυσικά επιτρέπονται και χώροι βοηθητικής χρήσης. Η κατασκευή WC ή μπάνιου θέλει προσοχή στην πράξη, αλλά από πλευράς κανονισμών δεν υπάρχει πρόβλημα.
  5. @apovit δεν μπορεί να γίνει το πατάρι σου ξεχωριστός όροφος αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο επιτρεπόμενης δόμησης. Τα πατάρια είναι παραρτήματα των υποκείμενων χώρων και έχουν την ίδια χρήση με αυτούς.
  6. @thanasisss θα πας στην πολεοδομία και θα ζητήσεις αυτοψία για ρευματοδότηση. Πρέπει να έχουν πληρωθεί οι αμοιβές επίβλεψης.
  7. Ο μηχανικός θα δώσει βεβαίωση για μεταβίβαση αν έχει λάβει εντολή και από τους δύο συνιδιοκτήτες. Αλλιώς πώς θα γίνει η μεταβίβαση χωρίς να συμφωνούν και οι δύο; Οπότε η έκδοση βεβαίωσης δεν έχει αντίκρυσμα, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  8. @tetris για το 1· μόνο βάσει ΝΟΚ, όχι κατά ΓΟΚ. ΓΟΚ: Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου. ΝΟΚ: Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης, που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου, σε περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου.
  9. @desptsouk δεν χρειάζεται να γίνει ξανά υπαγωγή. Τα πρόστιμα διαγράφονται όπως αναφέρεται στο απόσπασμα που παρέθεσες (το οποίο είναι από την εγκύκλιο 2), αλλά για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η υπαγωγή ώστε να εκδοθεί βεβαίωση πρέπει να εξασφαλιστεί συναίνεση.
  10. @Saleptsis μπορεί να εκδοθεί η βεβαίωση, αλλά πρέπει να τεθούν υπόψιν του αγοραστή όλες οι παρατηρήσεις σου.
  11. @Loadloading το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη (ή μη) δοκών, αλλά η στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού. Δηλαδή δεν ισχύει ότι: έχει δοκούς, όλα εντάξει - δεν έχει δοκούς, ας βγούμε έξω να σωθούμε. Οι αναμονές των υποστυλωμάτων υποτίθεται ότι θα χρησίμευαν σε μελλοντική προσθήκη ορόφου. Δυνατότητες ενίσχυσης του ισογείου υπάρχουν. Όμως όλ’ αυτά είναι αντικείμενο μελέτης και συνολικού ελέγχου της υπάρχουσας κατασκευής.
  12. @georgegaleos στο βιβλίο εσόδων εξόδων δεν τα καταχωρώ. Με το mydata δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. Ίσως να υπάρχει λόγος καταχώρησης για μηδενικά τιμολόγια, αλλά για τα μηδενικά ειδοποιητήρια; Δεν έχει νόημα.
  13. Ναι υπάρχει δυνατότητα να γίνει μία κοινή δήλωση, δηλαδή για τις αυθαιρεσίες των δύο ΟΙ και για τα κοινόχρηστα.
  14. @Kallia Theokleous προφανώς γνωρίζεις ότι για οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό. Δεν επιτρέπεται το κλείσιμο μπαλκονιού. Προς το συμφέρον σου είναι να συμβουλευτείς μηχανικό πριν προβείς σε αγορά.
  15. @KidPadel όταν γίνεται μία δήλωση για όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτιρίου τότε μπορούν να συμπεριληφθούν τα κοινόχρηστα. Αλλιώς με ξεχωριστή. Αν έχω καταλάβει καλά απ' όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ δεν δέχονται όλοι αυτή την ερμηνεία του κανονισμού.
  16. @μαρβλ πιστεύω ότι δεν γίνεται αυτό που λες. Η αυθαιρεσία είναι μία ως προς τη διάσταση, δεν χωρίζεται.
  17. @Σλάρτιμπαρτφαστ η διαμερισμάτωση είναι η αύξηση του εμβαδού της μιας ιδιοκτησίας του ορόφου εις βάρος της άλλης. Επομένως έχεις μία τέτοια παράβαση στον όροφο των δύο διαμερισμάτων.
  18. @A M πριν γίνει η αγοραπωλησία πρέπει να προσκομισθεί βεβαίωση μηχανικού όπου -μεταξύ άλλων- βεβαιώνεται ότι η χρήση του ακινήτου είναι η προβλεπόμενη από την άδεια ή ότι έχει τακτοποιηθεί η αυθαίρετη αλλαγή της. Επομένως αυτό που ρωτάς δεν γίνεται.
  19. @Civil_2012 δεν καταλαβαίνω τι βεβαίωση χρειάζεται αφού δεν υπάρχει πρόθεση ολοκλήρωσης μιας σχεδόν αποπερατωμένης οικοδομής. Πάντως αυτός που θα αναλάβει καθήκοντα επιβλέποντος θα είναι υπεύθυνος μόνο για τις εναπομείνασες εργασίες.
  20. @janna ρωτάς επειδή είναι κατηγορία 5; Δεν θα γίνει δήλωση για τακτοποίηση αλλά για να ακολουθήσει κατεδάφιση, οπότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
  21. @ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΑΛΑΣΣΕΛΛΗΣ στο έγγραφο (αριθμ. πρωτ. 1112/10.5.2017) της ΔΑΟΚΑ/Γ’ του ΥΠΕΝ με θέμα: "Τοποθέτηση ενεργειακού κελύφους σε υπάρχον κτίριο", δίνεται η εξήγηση γιατί η εξωτερική θερμομόνωση δεν υπολογίζεται στις διαστάσεις του κτιρίου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.