Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Content Count

  10,716
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  131

Everything posted by Pavlos33

 1. Συνεχίζουν διότι έτσι ο δομικός σκελετός του κτιρίου παρουσιάζεται ενιαίος, ώστε να μπορεί μετά να συσταθεί οριζόντια. Η συνήθης πρακτική είναι υπόγεια δεξαμενή για να συνδεθούν τα δυο υπόγεια και πέργκολα ή Η.Χ για τη σύνδεση ισογείου.
 2. Η απάντηση βρίσκεται στην προηγούμενη δημοσίευση. Λέξεις κλειδιά είναι "η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας" η οποία απαιτεί ενιαίο δομικό σκελετό και γενικώς κοινόκτητα δομικά τμήματα. Σε πρόσφατη μελέτη οι πέργκολες περιμετρικά ήταν από μπετόν ως συνέχεια δοκαριών των δυο απέναντι κτιρίων.
 3. Καλό είναι να συνεργάζεσαι με τον τοπογράφο που συνέταξε το τοπογραφικό. Το εντός οικισμού τμήμα να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο προ 85 και ποιο το απαιτούμενο πλάτος οδού που ορίζει είτε η απόφαση οριοθέτησης, είτε άλλη μεταγενέστερη απόφαση Νομάρχη ή Περιφερειάρχη για το απαιτούμενο πλάτος στους οικισμούς του Νομού ή ακόμη και ειδικά στον συγκεκριμένο. Αν έχεις το παραπάνω το εντός οικισμού τμήμα είναι οικοδομήσιμο με βάση διατάξεις του ΦΕΚ 181/Δ/85 και τ.Α.ΑΠ 289/11. Το εκτός οικισμού τμήμα λογικά ανήκει σε ζώνη Γ.Γ.Υ.Π και δεν επιτρέπεται η δόμηση κατοικίας ή άλλων χρήσεων πέραν των γεωργικών (αν θυμάμαι καλά και να το δούμε ίσως να επιτρέπεται μόνο γεωργική αποθήκη). Οπότε, εσύ θα μελετήσεις το προς ανέγερση κτίριο στο εντός οικισμού τμήμα. Το ακίνητο θεωρείται ενιαίο και αποκτά "θεωρητική" αρτιότητα επειδή διαθέτει τμήμα του εντός ορίων του οριοθετημένου οικισμού. Προσοχή όμως. Συχνό λάθος απο μελετητές του παρελθόντος ήταν να μετακινούν το όριο του οικισμού προκειμένου κατά την άποψή τους να δείχνουν την κατά κανόνα αρτιότητα της απόφασης πάνω στο γεωτεμάχιο. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Η γραμμή του οικισμού δεν μετακινείται και όπως προανέφερα η αρτιότητα είναι "θεωρητική", δηλαδή θεωρείς ότι την έχεις παρά το ότι η επιφάνεια του γεωτεμαχίου που βρίσκεται εντός οικισμού είναι πολύ μικρότερη.
 4. Ο λόγος ήταν και παραμένει, διότι μη έχοντας την δυνατότητα σύστασης καθέτου σε εκτός σχεδίου ακίνητα, έπρεπε να έχουν δομικά ενιαίο κτίριο για να γίνει μετέπειτα σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών προκειμένου να πουληθούν ξεχωριστά διαμερίσματα. Οπότε οι συνδέσεις με ημιυπαίθριους και πέργκολες από beton, υπόγειες δεξαμενές από οπλισμένο σκυρόδεμα , ως συνέχεια των περιμετρικών τοιχίων κατασκευάζονταν για το σκοπό αυτό.
 5. Είναι σαν να αποδέχεσαι, αφού θα αναγράψεις στην Τ.Ε ότι το ακίνητο έχει τακτοποιηθεί με βάση προηγούμενη δήλωση, ότι οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά το 2011 που φυσικά απαγορεύεται να τις τακτοποιήσεις. Μην μπλέχεις με τέτοιες καταστάσεις. Θα βρεις τον μπελά σου. Να διορθώσουν το συμβόλαιο και φυσικά αν κάποιος πρέπει να ανοίξει τη δήλωση για να την τροποποιήσει αυτός θα είναι ο αρχικός μηχανικός και όχι εσύ. Διαφορετικά, εξετάζεις την περίπτωση νομιμοποίησης με πληρωμή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης για τα μη τακτοποιημένα όπως σου είπα.
 6. Καλημέρα Νικ. Δε βλέπω να μπορείς εσύ να λύσεις το πρόβλημα του συναδέλφου. Έχω την άποψη ότι πρέπει ο συνάδελφος, σε συνεννόηση με αγοραστή και συμβολαιογράφο να δουν πως θα γίνει η διόρθωση του συμβολαίου συμπεριλαμβάνοντας τις μη τακτοποιημένες κατασκευές. Αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο δε βλέπω άλλη λύση (εφόσον πολεοδομικά γίνεται) από τη νομιμοποίηση με πληρωμή προστίμου ανέγερσης και διατήρησης των αυθαίρετων-μη τακτοποιημένων-κατασκευών.
 7. αν έχεις αγροτεμάχιο υφιστάμενο πριν την 31/12/2003 τυφλό και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό (κατάτμηση κλπ) έχεις άρτιο κατά παρέκκλιση διότι και στις 31/12.2011 ήταν άρτιο κατά παρέκκλιση. Για γήπεδα προ Ν. 3212 δεν απαιτείται πρόσωπο για να είναι άρτια. Πρόσωπο 25 μ σε αναγνωρισμένο προ 23 δρόμο απαιτείται για γήπεδα που δημιουργούνται μετά την 31/12/2003.
 8. Η υπέρβαση ύψους εφόσον το πραγματοποιούμενο ύψος μαζί με το ύψος της αποθήκης δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο ύψος στη θέση του ακινήτου, μπορείς να την υπολογίσεις με αναλυτικό. Την κατηγορία 3 θα την έχεις σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής και δεν θα καταχωρήσεις στο κελί της επιφάνεια. Αν θα βαλεις αναλυτικό επιλέγεις ξεχωριστό Φ.Κ.
 9. Καλημέρα και καλή σταδιοδρομία. Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Η αποθήκη στο δώμα δεν λαμβάνει κανένα μειωτικό συντελεστή και θα υπαχθεί στο Ν. 4495 ως ΥΔ με ταυτόχρονη Υ.Υ. Για την εισαγωγή στο σύστημα θα την εντάξεις στην ΥΔ κύριων χώρων, αλλά στην τεχνική έκθεση θα αναγράψεις ότι βάσει κτιριοδομικού κανονισμού αποτελεί χώρο βοηθητικής χρήσης και η καταχώρηση στη δήλωση ως επιφάνεια Κ.Χ γίνεται μόνο για λόγους υπολογισμού προστίμου. Έτσι στη συνέχεια δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις καταχωρήσεις του Ε9.
 10. Προσωπικά ως παράρτημα αντιλαμβάνομαι το παρακολούθημα (θέση στάθμευσης κλπ) που δεν έχει χιλιοστά. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο όντως δεν βγάζει νόημα. Πολύ σωστή η επισήμανση για την καμία αναφορά και στην εγκ 2/ν. 4495 για το εν λόγω άρθρο (+1).
 11. Καλησπέρα Δημήτρη. Αυτό είναι που με ανησυχεί και μένα κατά πόσο ο συμβολαιογράφος μη έχοντας οδηγία θα μπορέσει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα, όταν για παράδειγμα θα αναγράφεται στην τεχνική έκθεση ότι αυτό είναι μικρότερο λόγω επέκτασης κοινόχρηστου διαδρόμου εις βάρος του. Η παρ 8 του άρθρου 98 αν θυμάμαι καλά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τακτοποίηση σε χώρους αποκλειστικής χρήσης και παραρτήματα χωρίς να απαιτείται συναίνεση. Τόσοι νόμοι πέρασαν το θέμα μικρότερης οριζόντιας λόγω κατάληψης κοινοχρήστων κανείς δεν το άγγιξε όπως το λες και εσύ.
 12. Αυτό σου γράφω και παραπάνω. Αν εσύ κρίνεις ότι το αγρ/χιο ήταν άρτιο κατά την 31/12/11 τότε είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και με τις διατάξεις νατούρα αφού έχει επιφάνεια 4.000 τμ και προϋπάρχει της 31/12/2011 (και της 31/12/2003). Προφανώς αν δεν άλλαξε κάτι πχ δεν έγινε κάποια κατάτμηση κλπ το γήπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση.
 13. Δεν αρκεί μόνο να προϋπάρχει αλλά να ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο και κατά την 31/11/2011 (Ν-3937/11 ΦΕΚ-60/Α/31-3-11 άρθρο 9 παρ 2α). Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10000 τμ, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ.1 του Αρθ-1 του ΠΔ/24-5-85 ( ΦΕΚ-270/Δ/85 ). Κατ' εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4000 τμ τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.
 14. Αυτό θέλει συζήτηση με την Συμβολαιογράφο για το πως θα μεταβιβαστεί το διαμέρισμα, αν εσύ γράψεις ως μέτρησες την πραγματική του επιφάνεια η οποία θα είναι μικρότερη από την αναγραφόμενη και προσαυξημένη κατά το τμήμα της διαμερισμάτωσης. Κάνε μια συζήτηση πρώτα πριν προχωρήσεις σε οριστικοποίηση. Πάντως, σύμφωνα με την εγκ. 3 Ν. 4178 κάτι που κατασκευάστηκε μικρότερο δεν αποτελεί αυθαιρεσία εφόσον δεν θίγονται πολεοδομικές διατάξεις εξαιτίας της μικρότερης ή της μη κατασκευής του.
 15. Η διαμερισμάτωση καταχωρείται ως μια επιπλέον λοιπή παράβαση στην περίπτωση που υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες . Άρα, θα έχεις 2 λοιπές παραβάσεις.
 16. Καλημέρα Βασίλη. Μου έκανε και μένα εντύπωση διαβάζοντας την ερώτηση του συναδέλφου. Αν κρίνω από τους όρους δόμησης που παραθέτει, υπάρχει πιθανότητα να εννοεί οικισμό με εγκεκριμένο σχέδιο στερούμενο όρων δόμησης (με το ΒΔ του 69).
 17. Θυμάμαι ότι στον ΓΟΚ 85/00 υπήρχε σχετική αναφορά σε εγκύκλιο. Στο ΝΟΚ δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά το να θεωρηθεί κατ αναλογία με τον ΓΟΚ δεν θεωρώ ότι αντιβαίνει τις διατάξεις του ΝΟΚ αυτή η θεώρηση.
 18. Despoinis Vatomouro: ΑΡΘΡΟΝ-28-ΝΟΚ Εξουσιοδοτικές διατάξεις 1. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις δόμησης κοντά σε ρέματα. Ν. 4258/14 ΆΡΘΡΟ 9 παρ 4 4. Έως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στην παρ.1 του Αρθ-28 του Ν-4067/12, οι αποστάσεις δόμησης από τις γραμμές πλημμύρας που αναφέρονται στην παρ.2 του Αρθ-5 του παρόντος ορίζονται ως εξής: Α. Για τις εντός σχεδίου και εντός ορίων οικισμών περιοχές, απόσταση 10 μέτρων από κάθε μία των γραμμών πλημμύρας και Β. για τις εκτός σχεδίου περιοχές, απόσταση 20 μέτρων από κάθε μία των γραμμών πλημμύρα και έχουμε και την παρ. 1.2 του άρθρου 6 Κτιριοδομικού Κανονισμού η οποία παραμένει χωρίς να υπάρχει νόμος που να την καταργεί δημιουργώντας σύγχυση στην ερμηνεία των διατάξεων Ν. 4258/14. Πιθανολογώ ότι η ΥΔΟΜ θα καταλήξει στην αυστηρότερη ερμηνεία (Ν. 4258) και θα ζητήσει απόσταση 10 μ από την γραμμή πλημμύρας. ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Αποφ-3046/304/89 ΑΡΘΡΟΝ-6. (ΦΕΚ-59/Δ/3-2-89) ΔΟΜΗΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ. 1. Στα ρέματα, των οποίων οι οριογραμμές έχουν καθορισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρθ-6 του Ν-880/79 (ΦΕΚ 58/Α), όπως ισχύει η ανέγερση κτιρίων, εγκαταστάσεων ή περιτοιχισμάτων και γενικά η δόμηση ρυθμίζεται ως εξής: 1.1. Απαγορεύεται απολύτως η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείεται από τις οριογραμμές του ρέματος. 1.2. Επιτρέπεται η δόμηση έξω από την έκταση της προηγούμενης περίπτωσης σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, μόνο εφόσον έχουν κατασκευαστεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος. Εάν δεν έχουν κατασκευασθεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 10μ. από την οριογραμμή.
 19. ΑΡΘΡΟΝ-23-ΝΟΚ Υφιστάμενα κτίρια 1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο: (....) ε) αν πρόκειται για κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί νεότερα μνημεία ή διατηρητέα είτε στο σύνολο, είτε μόνο τμήματα αυτών όπως ιδίως όψεις, φέρουσα τοιχοποιία,
 20. Για την περίφραξη ως σύνοδη κατασκευή του κτιρίου στο ακίνητο και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τοποθετηθεί ορόσημα στο οικόπεδο για να μπορεί να μετρήσει ο ελεγκτής τις αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια, θεωρώ ότι η μη κατασκευή της δεν αφορά τις παρατηρήσεις του ελεγκτή. Τα κιγκλιδώματα, θεωρώ ότι ελέγχονται καθώς αποτελούν τμήμα της όψης του κτιρίου. Το ίδιο και τα κουφώματα, εκτός και αν ο έλεγχος όψεων αφορά αυστηρά αυτό που αναφέρει δηλαδή μόνο για περιπτώσεις παραδοσιακών οικισμών και τμημάτων πόλεων που θεσπίζονται ειδικοί όροι για το υλικό, το χρώμα και την γεωμετρία των κουφωμάτων. Από την εμπειρία των ελέγχων και ελεγκτών δόμησης, πως αντιμετωπίζετε τέτοιες περιπτώσεις; Για τον αρχικό έλεγχο ο ελεγκτής σύμφωνα με την απόφαση οφείλει να ελέγξει τα κάτωθι: 3. α) Ο αρχικός έλεγχος για τα κτίρια των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση των ξυλοτύπων, του οπλισμού θεμελίωσης και των τοιχίων του υπογείου εφόσον υπάρχουν και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης: i) Η θέση του κτιρίου στο οικόπεδο ή στο γήπεδο. ii) Οι διαστάσεις του κτιρίου (περίγραμμα). iii) Οι πλάγιες αποστάσεις στις θέσεις που εμφανίζονται στα υποβαλλόμενα σχέδια. Στον τελικό έλεγχο ελέγχονται τα εξής: 5. α) Ο τελικός έλεγχος των κτιρίων της Κατηγορίας Β΄ και Γ΄ διενεργείται μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου ή της προσθήκης κατ’ επέκταση και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθούν τα εμφανή σημεία του αρχικού και του ενδιάμεσου ελέγχου (αν δεν υπάρχει ενδιάμεσος έλεγχος εξετάζονται και τα στοιχεία της παραγράφου (*4*): i) Οι όψεις και συγκεκριμένα η τήρηση εφαρμογής των ειδικών όρων και περιορισμών που έχουν επιβληθεί από ειδικά διατάγματα και αποφάσεις υπαγωγής περιοχών ή κτιρίων σε καθεστώς προστασίας (όπως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, διατηρητέα κτίρια και μνημεία κα), όπως απεικονίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη της άδειας δόμησης. ii) Η τήρηση των θέσεων στάθμευσης (υποχρεωτικών και προαιρετικών). iii) Η θέση των κολυμβητικών δεξαμενών και των υδάτινων επιφανειών, εάν υπάρχουν. iv) Οι διαστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών και των υδάτινων επιφανειών, εάν υπάρχουν. v) Η θέση των δεξαμενών λυμάτων. vi) Η τήρηση της πρόβλεψης χώρου για την υποχρεωτική φύτευση του προκηπίου και του ακάλυπτου χώρου. ----(4*)4. Ο ενδιάμεσος έλεγχος των κτιρίων της Κατηγορίας Γ΄ διενεργείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού και της εξωτερικής τοιχοποιίας και ελέγχονται τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια δόμησης, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθούν τα εμφανή σημεία του αρχικού ελέγχου: α) Το τελικό διαμορφωμένο ύψος του κτιρίου (σημείο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του εδάφους έως το δάπεδο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του δώματος). β) Οι τελικές διαστάσεις του κτιρίου (τελικό περίγραμμα) σε όλες τις στάθμες. γ) Το εύρος του αντισεισμικού αρμού. δ) Το ύψος της στέγης. ε) Οι θέσεις των εξωστών και των ημιυπαίθριων χώρων. στ) Οι διαστάσεις των εξωστών και των ημιυπαίθριων χώρων. ζ) Η θέση του λεβητοστασίου. η) Οι διαστάσεις του λεβητοστασίου. θ) Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων του λεβητοστασίου.
 21. Τι το συζητάμε. Αυτές οι ανοησίες που βγήκαν τελευταία στιγμή από το συρτάρι θα αποσυρθούν. Δε φαντάζομαι να θέλει ο νυν υπουργός να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.
 22. Συνάδελφοι, στην απόφαση 299/14 (ΦΕΚ-57/Β/16-1-14) δεν αναφέρεται κάπου στον τελικό έλεγχο ότι ο ελεγκτής υποχρεούται να ελέγξει την τοποθέτηση μηχανισμού του ανελκυστήρα. Άρα, γιατί θα πρέπει να αναφέρει τη μη εγκατάστασή του; Ακόμη και σε κατασκευές που περιλαμβάνουν μηχανολογική εγκατάσταση (πχ ενδιάμεσος έλεγχος κατηγορίας Β-λεβητοστάσιο) ελέγχεται μόνο η θέση, οι διαστάσεις και τα ανοίγματά του όχι η μηχανολογική εγκατάσταση. Σε κτίρια με ειδικές χρήσεις σύμφωνα με την παρ. 4 άρθρου 1 της ανωτέρω απόφασης, ελέγχονται Η/Μ εγκαταστάσεις από ανάλογης ειδικότητας μηχανικό που και πάλι δεν αναφέρεται ανελκυστήρας. Όπως αναφέρθηκε για την έναρξη λειτουργίας ανελκυστήρα απαιτείται πιστοποίηση της εγκατάστασης από ιδιωτικούς διαπιστευμένους φορείς ελέγχου. ο τελικός έλεγχος, σε κτίρια με τις ακόλουθες χρήσεις, πραγματοποιείται από κλιμάκιο Ελεγκτών Δόμησης, στο οποίο συμμετέχει υποχρεωτικά μηχανικός ειδικότητας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων: εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού (μουσεία, χώροι συναυλιών, αίθουσες δικαστηρίων, κλειστοί χώροι αθλητικών συγκεντρώσεων, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων), υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας, ψυχιατρεία, ιδρύματα ατόμων με αναπηρία, ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οίκοι ευγηρίας, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί), καταστήματα σωφρονισμού, κύρια και σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εμπορίου (αυτοτελή κτίρια για εμπορικά κέντρα, αγορές και υπεραγορές), γραφεία δημόσιων υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και πρατήρια υγρών καυσίμων, εκκλησιαστικά κτίρια. Η παραπάνω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται στις περιπτ.i, περιπτ.iv, περιπτ.v, περιπτ.vi, περιπτ.vii, περιπτ.viii των εργασιών της Κατηγορίας Α. 6. Για τις περιπτώσεις της παρ.4 του Αρθ-1 ελέγχονται επιπλέον από μηχανικό ειδικότητας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κατά τον τελικό έλεγχο τα εξής: α) ο τύπος των δεξαμενών λυμάτων. β) Ο τύπος των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, αερισμού, κλιματισμού. γ) Η μη διέλευση δικτύων/εγκαταστάσεων από/σε χώρους που δεν επιτρέπεται (πχ ύπαρξη δεξαμενών πετρελαίου και λεβητοστάσια σε εξωτερικούς χώρους κλπ). δ) Η θέση της απόληξης των φρεατίων και των αντλιών και η ύπαρξη βαλβίδας αντεπιστροφής στο κεντρικό φρεάτιο σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης πόλης. ε) Η ύπαρξη ηλεκτρονόμων διαρροής (ρελέ) στους πίνακες φωτισμού. στ) Ο τύπος, τα χαρακτηριστικά και το πλήθος των στοιχείων της εγκατάστασης αντικεραυνικής προστασίας όπου απαιτείται.
 23. Ο οικισμός κάτω των 2.000 κατοίκων που οριοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) και τη σχετική απόφαση Νομάρχη, έχει και τμήμα προ 23. Ισχύει η ζώνη των 500 μ από τα περιμετρικά όρια του προ 23 τμήματος του οικισμού και διερευνάται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα για γήπεδο με ελάχιστη επιφάνεια 2.000 τμ, εντός της προαναφερθείσας ζώνης, το οποίο προϋφίσταται αποδεδειγμένα (βάσει συμβολαίου) της 24-4-1977, υπό την προϋπόθεση ότι, στην περιοχή του ακινήτου επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, γηπέδων επιφάνειας μικρότερης των 4.000 τ.μ.
 24. Βεβαίως πρέπει να στοιχειοθετήσεις την παλαιότητα του προ 55 αναφέροντας τα στοιχεία στα οποία βασίζεσαι. Πχ αεροφωτογραφίες, συμβόλαια προ 55, Ε9, μορφολογικά χαρακτηριστικά κτιρίου, βεβαίωση ρευματοδότησης κλπ. Αν δεν μπορείς να το στοιχειοθετήσεις αναγκαστικά θα κάνεις υπαγωγή σε κάποια κατηγορία μέχρι να έχεις αξιόπιστα στοιχεία. Μην παραλείψεις αυτό που σου έγραψα για τις μεταγενέστερες του προ 55 κατασκευές (ασχέτως αν αφορούν κατασκευές που δεν συνιστούν χώρο. Να τα αναφέρεις στην τεχνική έκθεση) Για την αρίθμηση του κτιρίου θα δεις και το κτηματολογικό φύλλο πως το έχουν δηλώσει. Δεν θεωρώ καλή ιδέα να βάλεις διαφορετική αρίθμηση από αυτή του συμβολαίου. Συζήτησέ το με συμβ/φο. Κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει αφενός βεβαίωση αριθμοδοσίας κτιρίου από το Δήμο, αφετέρου μπορεί να πρέπει μετά να ζητηθεί διόρθωση κτηματολογικών εγγραφών.
 25. Υπάρχουν προ 23 οικισμοί με σκαρίφημα ορίων και χωρίς σκαρίφημα. Αυτό που σου είπαν στην ΥΔΟΜ έχει λογική καθώς αν είναι σε θέση οικισμού με μεγάλη πυκνότητα κατοικιών και διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή σημαίνει ότι είναι αναμφισβήτητα εντός ορίων οικισμού. Αυτό σε συνδυασμό με το απόσπασμα ΓΥΣ 1/5000 θα κοιτούσε και η πολεοδομία όταν θα έκανες αίτηση να σου απαντήσουν όπως αναφέρω παραπάνω. Μη μπλέχεις το όριο δασικού χάρτη με το όριο οικισμού. Υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις οικισμών διαφορές. Δεν έχεις τρόπο να αποφανθείς εκτός και αν το γνωματεύσει η ΥΔΟΜ μετά από αίτησή σου. Αν οι εντολείς σου δεν θέλουν να περιμένουν για την απάντηση της ΥΔΟΜ τότε αναγκαστικά δεν θα έχεις δήλωση ν. 651 και θα γράφεις παντού αποτύπωση γεωτεμαχίου και όχι τοπογραφικό διάγραμμα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.