Μετάβαση στο περιεχόμενο

evakanellop

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by evakanellop

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, σε περίπτωση που έχει πληρωθεί το τέλος υπαγωγής και το παράβολο σύνολο 265€, η δήλωση είναι σε αρχική υποβολή, μπορεί η δήλωση να "παγώσει", να μην προχωρήσει σε επιλογή συστήματος εξόφλησης του υπολοίπου του προστίμου και να μην προχωρήσει σε επόμενο στάδιο; ευχαριστώ
  2. Σε περίπτωση που εξαντλείται το μέγιστο ύψος του κτιρίου - έστω 12,0μ - κ προσθήκη στέγης 2,0μ. .. η σοφίτα έχει εφαρμογή?
  3. γνωρίζει κάποιος πώς δημιουργώ τριγωνικής μορφής σε όψη τοίχο; ευχαριστώ
  4. σύμφωνοι με όλα αυτά, στον νόμο όμως πού προβλέπεται και πώς το αιτιολογούμε; σε ανάλογη περίπτωση προσωπικά το έχω αντιμετωπίσει με αναλυτικό, εξηγώντας το σκεπτικό. είναι όμως τελικά ορθός ο συλλογισμός;;
  5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλησπέρα, θέλω να κάνω τακτοποίηση σε ακίνητο που βρίσκεται σε περιοχή natura.Πρέπει να ακολουθήσω την διαδικασία του άρθρου 116 περί αυθαιρέτων κατασκευών σε προστατευόμενη περιοχή; έχει κάποιος συνάδελφος ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο; ευχαριστώ.
  6. στην εκτύπωση μένει κενό ένα τμήμα στην δεξιά πλευρά όλων των σελίδων. Αντιμετωπίζει κάποιος συνάδελφος το ίδιο πρόβλημα; το έγγραφο κατά την εκτύπωση είναι σε σμίκρυνση κ δεν διαβάζεται.. ευχαριστώ!
  7. στην συσταση δεν περιλαμβανεται ο φωταγωγός. η σύσταση δηλαδή συμφωνεί με την πραγματική κατάσταση κ όχι με την οικ. άδεια.
  8. το οτι ο φωταγωγός βρίσκεται μόνο στον Δ' όροφο και σε κανέναν από τους υποκείμενους ορόφους, γειτνιάζει δε μόνο με την εν λόγω ιδιοκτησία, μήπως απαλλάσσει την υποχρέωση συναίνεσης σε σχέση με την τακτοποίηση (που όμως θα χρειαστεί για την αλλαγή της σύστασης ούτως ή άλλως;)
  9. κατοικία με πρόσωπο σε εθνικό δίκτυο εντός οριοθετημένου οικισμού για εργασίες εφαρμογής θερμοπρόσοψης έχει υποχρέωση να πάρει έγκριση από το ΣΑ;
  10. Σε οριζόντια ιδιοκτησία Δ΄ ορόφου και μόνο στον όροφο αυτό, προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια φωταγωγός, τμήμα του οποίου έχει κλείσει. Η σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών συμφωνεί με την πραγματικότητα. Το τμήμα που έχει κλείσει υπολογίζεται ως υπέρβαση δόμησης και αλλαγή χρήσης; Ευχαριστώ
  11. Συνάδελφοι, σε περίπτωση αντικατάστασης στέγης και εργασιών που καλύπτονται από ΕΕΜΚ, πλην όμως αλλάζει και η χρήση από κατοικία σε γραφεία αλλά δεν απαιτούνται θέσεις στάθμευσης βγάζουμε οικοδομική άδεια ή ΕΕΜΚ; ευχαριστώ.
  12. καλημέρα, ενήλικο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του ν 4495/2017 με τις προϋποθέσεις της κυριας κατοικίας? αρθρο 103 παρ.4.
  13. καλημέρα, να προχωρήσω το ερώτημα λίγο πιο πέρα.. υπαγωγή στον 4495 αυθαιρέτου μή αποπερατωμένου σε περιοχή οπου οταν εκδόθηκε η άδεια η χρήση κατοικίας δεν απαγορευόταν. Σήμερα, βάσει του ΦΕΚ 29 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 114, η χρήση γενικής κατοικίας απαγορεύεται. Μπορεί να εκδοθεί σήμερα άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου; ευχαριστώ!
  14. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλημέρα, θέτω προς συζήτηση θέμα ακινήτου το οποίο έχει ανεγερθεί με τις διαταξεις περί χαμηλών κτιρίων. Σήμερα παρατηρούνται αυθαιρεσίες που συνιστούν και στην υπέρβαση ύψους πέραν των 8,50μ. Εάν ρυθμιστεί το ακίνητο και έχοντας υπερβεί το ύψος χάνει το ευεργέτημα των χαμηλών κτιρίων και το bonus των επιπλέον τετραγωνικών? ευχαριστώ!
  15. Καλημέρα συνάδελφοι, πώς αντιμετωπίζεται αυθαίρετη κατασκευή η οποία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο άρθρο 89 και η οποία έχει συντελεστεί πριν από το έτος 2011; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. από πού προκύπτει οτι τα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα απαλλάσσονται από τον συντελεστή υπέρβασης ύψους; οι παρ. 10-11 του άρθρου 100 αναφέρονται σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια και σε κτίρια με οικοδομική άδεια. το δε πεδίο 6 του παραρτήματος είναι πιο ασαφές... βοήθεια κάποιος..;
  17. από πού προκύπτει οτι τα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα απαλλάσσονται από τον συντελεστή υπέρβασης ύψους; οι παρ. 10-11 του άρθρου 100 αναφέρονται σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια και σε κτίρια με οικοδομική άδεια. το δε πεδίο 6 του παραρτήματος είναι πιο ασαφές... βοήθεια κάποιος..;
  18. Συνάδελφοι έχει κάποιος ασχοληθεί με ακίνητο που γειτνιάζει με αγωγό μεταφοράς ρεύματος 150ΚV; οφείλω να έχω βεβαίωση περί απόστασης από τον άξονα (κέντρο του πυλώνα;;) από τον διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας; σημειώνω οτι το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση 22μ από την μεσαία γραμμή μεταφοράς (20μ ορίζεται στο άρθρο 89).
  19. καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω το εξής: έχω περίπτωση τακτοποιημένου χώρου κατοικίας προ 75 κ βοηθητικών χώρων αυτής. Με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 200 τμ, έχουν υλοποιηθεί και τακτοποιηθεί 230 τμ. Το ερώτημα είναι α) εάν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης τμήματος του βχ σε κατοικία, β) εάν ο χώρος που πρόκειται να αλλάξει χρήση έχει ύψος < 2,65μ μπορεί να αλλάξει χρήση? γ) θα εκδοθεί άδεια δόμησης για αποπεράτωση εργασιών και αλλαγή χρήσης ή προβλέπεται κάτι διαφορετικό?
  20. το άρθρο 17 - 9 α αναφέρει: επιτρέπεται η περίφραξη μη αρτίων γηπέδων με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα. μη αρτίων και μη οικοδομήσιμων επιτρέπεται?
  21. καλημέρα, σε μή άρτιο και ,μή οικοδομήσιμο οικόπεδο μπορεί να εκδοθεί άδεια περίφραξης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.