Μετάβαση στο περιεχόμενο

arximides

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by arximides

  1. Ιάσονα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Προφανώς εγώ λανθασμένα δεν έδινα και τη δεύτερη Υ.Δ. στον ιδιοκτήτη για θεώρηση γνησιότητας. Άρα θα πρέπει να το κάνω τώρα με τη μεταφορά σε όλες τις δηλώσεις του Ν.4014 που λείπουν.. Κάτι τελευταίο..στις περιπτώσεις αλλαγής των ιδιοκτητών του ακινήτου..να πάρω Υ.Δ. από τους νέους ιδιοκτήτες ή να βρω τους παλιούς?
  2. Akis73 και Civilla ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά κάτι άλλο εννοούσα.. Ας γίνω πιο σαφής.. Στις δηλώσεις που κάναμε με τον Ν.4014 έδινα μία Υ.Δ. στον ιδιοκτήτη για υπογραφή και θεώρηση γνησιότητας, την Υ.Δ. ανάθεσης του ιδιοκτήτη στο μηχανικό για την τακτοποίηση (εξουσιοδότηση). Στις δηλώσεις του Ν.4178 προστέθηκε η Υ.Δ. του ιδιοκτήτη (Ν.4178/13 άρθρο 11 παρ. 2). Άρα δύο υπεύθυνες δηλώσεις για υπογραφή και θεώρηση γνησιότητας από τον ιδιοκτήτη. Η ερώτηση λοιπόν είναι: Στις δηλώσεις που μεταφέρω από το Ν.4014 στο Ν.4178..θα πρέπει να δώσω την επιπλέον Υ.Δ. στον ιδιοκτήτη που έλειπε από τον Ν.4014 για θεώρηση γνησιότητας..ή το αφήνω κενό το πεδίο στην υποβολή των αρχείων που απαιτούνται για πληρότητα, επειδή δεν περιλαμβανόταν στον Ν.4014??
  3. Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση..αν ξέρει κάποιος! Σε μεταφορά δήλωσης από το Ν.4014 στο Ν.4178 στην υποβολή αρχείων, τι βάζουμε εκεί που ζητάει 2. Υ.Δ. ιδιοκτήτη (N.4178/13 άρθρο 11 παρ.2)? Γιατι στον Ν.4014 είχαμε μόνο την Υ.Δ. ανάθεσης του ιδιοκτήτη.. Απαιτείται: α)νέα Υ.Δ. ιδιοκτήτη (με τον παλιό ή τον νέο ιδιοκτήτη?), β)το αφήνουμε κενό ή γ)κάτι άλλο?
  4. Καλησπέρα σε όλους.. Μια ερώτηση έχω αν το έχει καταλάβει κάποιος.. Μπορώ να κάνω ΠΕΑ ως επιθεωρητης Α' τάξης σε τμήμα κτίριου το οποίο είναι ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται σε πολυκατοικία με χρήση κατοικίας?? Επειδή στη νομοθεσία αυτό που γράφει είναι: ''..δίνει το δικαίωμα διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων κατοικίας...'' δηλαδή απαγορεύει σε επιθεωρητη Α' τάξης την επιθεώρηση σε ολόκληρο κτίριο που δεν έχει χρήση κατοικίας, χωρίς να διευκρινίζεται τι γίνεται στη περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ΠΕΑ σε τμήμα κτιρίου που είναι μεν του τριτογενούς τομέα..αλλά ανήκει σε κτίριο που έχει χρήση κατοικίας! Καποιος??
  5. Ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας! Και εγω προς το β' τεινω..αν και θα προτιμούσα να ίσχυε το γ' που με βολεύει περισσότερο! Ας ελπίσουμε να βγει καμιά διευκρινιστική απάντηση να λυθεί το θέμα όμως.. (το πότε είναι το θέμα βέβαια!)
  6. Παιδιά μια ερώτηση,αν το έχει καταλάβει κάποιος.. Εκεί που λέει: ''Πολύτεκνοι, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος της δευτερεύουσας κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν είναι άνω των 80 τ.μ, καταβάλλουν ποσοστό 50% του ενιαίου ειδικού προστίμου'' εννοεί πως τα 80 τ.μ. είναι: α) τα νόμιμα τετραγωνικά? β) το σύνολο νόμιμων + αυθαίρετων τετραγωνικών? ή γ) τα αυθαίρετα τετραγωνικά?
  7. Έβγαλαν ανακοίνωση πριν απο λίγο στο buildingcert παιδιά: ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την εγγραφή στο Μητρώο Μονίμων Επιθεωρητών, θα αρχίσει να λειτουργεί την Δευτέρα 9/9 Και η κοροϊδία συνεχίζεται...
  8. ''..ρυθμίσεις επί του σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα, το οποίο εκτός απροόπτου προωθείται εντός των επόμενων εβδομάδων''... Χαχαχαχαχαχα.. Καλοοοο...
  9. Καλησπέρα σε ολους! Μια ερωτηση αν ξερει καποιος.. Αν πληρωσει καποιος το παραβολο των 500€ αυριο, μεσα σε ποσο χρονο πρεπει να πληρωσει την α' δοση ή αν επιλεξει την εφαπαξ πληρωμη? Διευκρινιζεται καπου αυτο? Ευχαριστω..
  10. Φίλε tpanag, Έχω μία παρόμοια περίπτωση με εσένα σε Ο.Α. του 1962, εκ κατασκευής συνένωση 3 αποθηκών σε 1 και επέκταση αυτών κατα 6 τ.μ. στο κοινόχρηστο διάδρομο. Σε συζήτηση με άλλους συναδέλφους καταλήξαμε οτι εφόσον περιγράφεται η παρούσα κατάσταση στο αρχικό συμβόλαιο αγοραπωλησίας μεταξύ κατασκευαστή και αγοραστή του 1963..αυτό αποτελεί απόδειξη ότι έγινε εκ κατασκευής και άρα δεν απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών.Όσο για τα πρόστιμα επέλεξα 2 φύλλα καταγραφής για α) προσθήκη κατ'επέκταση τμήματος Ε=6,00μ2 (Υ.Δ. βοηθητικών χώρων) και β)μετατροπή του χώρου από βοηθητικής χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης (Υ.Δ. δοηθητικών χώρων) και μία παράβαση κατηγορίας 13 για συνένωση των τριών αποθηκών σε μία. Ελπίζω να βοήθησα..
  11. Ευχαριστω για τη συμβουλη φιλε soundholics! Θα το παω με κατηγορια 13 λοιπων παραβασεων μαλλον να ξεμπερδευω γιατι δε βρισκω ακρη σε αυτη τη πολεοδομια!
  12. Σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε Manolis gon! Aπλά στη δική μου περίπτωση μπορει να έχω τροποποίηση των Η/Μ..αλλά δεν έχω κάποια συνένωση ή διαχωρισμό διαμερισμάτων. Έχω ένα μόνο διαμέρισμα με τροποποίηση των Η/Μ!Πιστεύεις σίγουρα πως με καλύπτει η περίπτωση της 'διαμερισμάτωσης'?
  13. Kαλησπέρα σε ολους. Μια ερώτηση για μία περίπτωση που με απασχολεί καιρο.. Έχω ένα ισόγειο του 1979 που έχει γίνει αυτοψία της πολεοδομίας απο τον 11/2010 και εχουν διαπιστωθεί 3 παραβάσεις: α)επέκταση μπαζωμένης βεράντας, β)παλαιά αποθήκη 4 τ.μ. και γ)εσωτερικές διαρρυθμίσεις με κατάργηση τοιχοποιίας και κατασκευή νέας (με τροποποίηση των Η/Μ) Έχω τακτοποιήσει τα α και β αλλά έχω κολλήσει στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις αν μπορω να τις δηλώσω με 4014 ή όχι, διότι με τον τωρινό νόμο δεν αποτελούν παράβαση αλλά ο πελάτης μου έχει ''πιαστεί'' πριν βγει ο νομός. Τι μπορώ να κάνω με 4014 για το γ?Να το δηλώσω ως 1 πολεοδομική παράβαση ή ως διαμερισμάτωση ώστε να πάω με 500ρικο ή δε γίνεται? Αν γνωρίζει κάποιος..θα με βοηθούσε πολυ!
  14. Και επίσης στη συγκεκριμένη εταιρεία η εκτύπωση έως 5 σχεδίων κοστίζει 30€ + ΦΠΑ. Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Νέα Ιωνία, Αθήνα
  15. Καλησπέρα παιδιά!Δεν ξέρω αν είναι το σωστό topic αλλά δε βρήκα κάτι άλλο παρόμοιο, Μια ερώτηση ήθελα να κάνω για μια άδεια νομιμοποίησης.Έχω Τ.Ζ. = 1200€ στη περιοχή.Τι τιμή πρέπει να βάλω συντελεστή ζώνης (Σ.Ζ.) για να κανω τον προϋπολογισμό?0.75 - 0,90 - 1,00 - 1,10?Και από που προκύπτει αυτό? Aν μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει.. Ευχαριστώ..
  16. Σ’ευχαριστώ φίλε agior για τις απαντήσεις σου!Ναι υπάρχει σύσταση του 1956, κάθετων ιδιοκτησιών. Δεν έχει ορισμένους κοινόχρηστους χώρους..απλά το χωρίζει σε ιδιοκτησίες Α,Β,Γ και λέει πως καθένας από αυτούς έχει 1/3 του οικοπέδου και έχει την κυριότητας της οικοδομής χωρίς να χρειάζεται τη συναίνεση συνιδιοκτητών. Οι αυθαιρεσίες έχουν γίνει δίπλα στον ορίσμένο με συμβολαιογραφική πράξη αρχικά οριζόμενο χώρο για ανέγερση οικοδομής!Άρα λογικά θέλει συναίνεση συνιδιοκτητων.Σωστα?
  17. Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση ήθελα να κάνω και εγώ αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει. Σε οικόπεδο εξ’αδιαιρέτου εντός σχεδίου, ο πελάτης μου έχει ποσοστό 1/3 επ’αυτού. Έχει κάνει αυθαίρετο δωμάτιο και αποθήκη συνολικά 15τ.μ. περίπου σε χώρο του τμήματος του οικοπέδου του που όμως είναι κοινόχρηστος.Μπορώ να τα τακτοποιήσω χωρίς συναίνεση συνιδιοκτητών λόγω του οτι είναι στο τμήμα του οικοπέδου που δικαιούται?Δηλαδή μετά τη σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών (3 ιδιοκτήτες από 1/3 ο καθένας)πρακτικά χωρίζεται σε 3 οικόπεδα τo αρχικό ως προς τα δικαιώματα δόμησης και κάλυψης των ιδιοκτητών? Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει.. Ευχαριστω..
  18. Μαλλον αυτο πρεπει να γινεται φιλε ssouanis. Αλλο ενα λαθος του συστηματος ειναι πως δεν εχει την επιλογη <20% υπερβαση δομησης για να μπει στη κατηγορια του κατ’ αποκοπη προστιμου, παρα μονο <50% υπερβαση δομησης. Μπορει δηλαδη να εχω 13,52τμ. Υ.Δ. και να τσεκαρω <50% Υ.Δ., αλλα η επιτρεπομενη δομηση μου να ειναι 50τμ. και αρα >20% Υ.Δ.! Αρα και το 2000€ που βγαζει με αλλαγη χρησης: ΟΧΙ..παλι λαθος ειναι!!
  19. Δεν τσεκαρα υπερβαση υψους ή καλυψης καθως δεν υφισταται! Το ξαναεψαξα και οταν βαζω αλλαγη χρησης: OXI τοτε παει στα 2000€ το προστιμο!Ενω με αλλαγη χρησης: NAI (η δικη μου περιπτωση),τοτε παει στα 485,5€!Τελειως κουλο.. Καμια αποψη καποιος??
  20. Ετσι πιστευω και εγω..πως εχει γινει διορθωση της @@@κιας των 2000€ του ΥΠΕΚΑ απο το ΤΕΕ οταν το προστιμο χρησιμοποιωντας τους συντελεστες βγαινει μικροτερο.
  21. Kαλησπερα σε ολους. Αν και παρακολουθω εδω και πανω απο 1 χρονο το site, εγινα μελος σχετικα προσφατα και αυτο ειναι το πρωτο μηνυμα που στελνω. Μια ερωτηση: Εχω μια υποθεση με κλειστη βεραντα 13,52τ.μ. η οποια εμπιπτει σε ολα οσα γραφει στο αρθρο 24,παρ. 6β, δηλ. συνολικής επιφάνειας μέχρι είκοσι (20) τ.μ. και δεν υπερβαίνει το ποσοστό 20% της επιτρεπόμενης επιφανείας, βρίσκεται εντός οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου και δεν υπερβαίνει το 10% του επιτρεπόμενου ύψους βάσει της οικοδομικής άδειας. Το βαζω για υπολογισμο προστιμου μεσω ΤΕΕ και μου βγαζει προστιμο 485,50€ και οχι 2000€ που κανονικα θα επρεπε!! Τι γινεται?Μηπως κανω κατι λαθος..ή απλα το συστημα δεχεται το μικροτερο προστιμο? Ευχαριστω..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.