Μετάβαση στο περιεχόμενο

af.civileng

Core Members
  • Περιεχόμενα

    681
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by af.civileng

  1. Καλημέρα σας, Έχω υπόθεση αυθαίρετης επέκτασης υπογείου (συνεχίζει να είναι βοηθητικός χώρος) και κάποιες άλλες επεκτάσεις στο ισόγειο. Για τον υπολογισμό των αυθαιρέτων και την επιλογή της κατηγορίας, όταν συνυπολογίσω και τις αυθαίρετες επεκτάσεις του υπόγειου βοηθητικού χώρου, το ποσοστό υπέρβασης δόμησης ανεβαίνει άνω του 40% οπότε βρίσκομαι στην κατηγορία 5 ενώ χωρίς τον υπολογισμό σε αυτά βρίσκομαι κάτω αυτού του ποσοστού. Μήπως θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση μιας και συνεχίζει και είναι βοηθητικός χώρος και το νόμιμο υπόγειο και η αυθαίρετη επέκτασή του αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα υπολογιζόταν στην δόμηση ακόμα και αν ήταν εντός οικοδομικής άδειας ως βοηθητικός χώρος; Να σημειώσω πως άνωθεν του εν λόγω σημείου στο επίπεδο του ισογείου στην οικοδομική άδεια υπάρχει πέργκολα (όχι ημιυπάιθριος χώρος). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Καλημέρα σας, Έχω περίπτωση που μέσω αεροφωτογραφίας δεν μπορώ να αποδείξω την αυθαίρετη κατασκευή προ του 2011. Έχω τις ΑΠΔ από το ΙΚΑ και κάποια τιμολόγια από τα σκυροδέματα τα οποία εκτείνονται από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβρη του 2011. Για το ακίνητο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια αλλά έχει γίνει το λεγόμενο stetching στις διαστάσεις του. Μπορώ να βασιστώ στην έναρξη της κατασκευής του φέροντα οργανισμού (Ιούνιος 2011) όπου και δημιουργήθηκε και το περίγραμμα και να το περάσω ως προ του 2011 και ας ολοκληρώθηκε μετά τον Ιούλιο του 2011; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος από την Αρχαιολογία και απλά μου ζητήθηκε κατάχωση με αμμοχάλικο και 3Α σε όλη την επιφάνειά τους. Δεν μου ανέφεραν που και πως θα θεμελιώσω. Εγώ ετοιμάζω μελέτη για διώροφη οικοδομή με υπόγειο και σοφίτα. Υπολογίζω να θεμελιώσω με γενική κοιτόστρωση (ραντιέ). Οπότε χρειάζεται κάτι να προσέξω κατά την διαδικασία της κατάχωσης; Γεωύφασμα, αμμοχάλικο και αδρανές υλικό τύπου 3Α. Κάτι που πρέπει να προσέξω όμως κατά την διάρκεια της διαδικασίας για στατικούς λόγους; Και πως το αντιμετωπίζω στον υπολογισμό των στατικών; Ευχαριστώ και πάλι!
  4. Ακριβώς! Δεν μου έχει ξανατύχει! Υπάρχει κάπου κάποια βιβλιογραφία ή να μου επισημάνετε εσείς κάτι αν γνωρίζετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ.: Συγγνώμη για το διπλό ποστ! Δεν το κατάλαβα και δεν βρίσκω πως διαγράφεται!
  5. Καλησπέρα σας, Μου έχει τύχει περίπτωση που λόγω αρχαιολογίας, για τα αρχαία πρέπει να γίνει κατάχωση τους με αμμοχάλικο και 3Α. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι αντίστοιχο. Τι πρέπει να προσέξω κατά την πραγματοποίηση της κατάχωσης και τι στην στατική μελέτη και επίβλεψή μου; Υπάρχει κάπου κάποια βιβλιογραφία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλησπέρα, Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα τεχνικής έκθεσης μηχανικού για κοπή δέντρων για εντός σχεδίου οικόπεδο; Επίσης απαιτείται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για κατάχωση αρχαίων με αμμοχάλικο και 3Α; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλησπέρα σας! Υπάρχει κάποιο πρότυπο σύμβασης ανάθεσης-ανάληψης έργου για νομιμοποίηση αυθαιρέτου με τον 4178 μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας ή χρησιμοποιούμε την κλασική σύμβαση για τα αυθαίρετα? Είναι αποπερατωμένο! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  8. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  9. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  10. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  11. Ναι, προϋφιστάμενο του 55 εννοώ... Έχω αποδειξη για παλαιότητα αυθαιρέτου προ 83... Οπότε τι ποσοστό υπέρβασης επιλέγω και τι κατηγορία?
  12. Καλησπέρα σας! Σε μη οικοδομήσιμο οικόπεδο 2000τμ έχω προϋφιστάμενο κτίσμα με βεβαίωση ΥΔΟΜ 25τμ. Επίσης έχω αυθαίρετο 32τμ. Στην ύπαρξη ΟΑ επιλέγω "ναι", σωστά? Στις κατηγορίες της αυθαίρετης δόμησης περνάω 100% - 200%? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  13. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα! Αν μπορείτε μία μικρή βοήθεια για επιβεβαίωση... Στο ίδιο ακίνητο έχω τακτοποίηση υπογείου που έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα χωρίς παλαιότητα, διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (ξεμπάζωμα και επέκταση μπαλκονιού) καθώς και μία υπέρβαση δόμησης και κάλυψης που κατασκευάστηκε βοηθητικός χώρος... Τέσσερα φύλλα καταγραφής δηλαδή... Μπορείτε να μου πείτε τι κατηγορία αυθαιρεσίας βάζω στο καθένα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  14. Μπορώ να αποδείξω παλαιότητα... Αλλά προφανώς και υπάρχει διαφορά στην δόμηση της βιομηχανίας και του κτήριου κατοικιών... Δεν συνυπήρξε ποτέ! Κατοικίες έχουν γίνει και ο ένας που θέλει να τακτοποιήσει την οριζόντιο που είναι ιδιοκτήτης το έχει νοικιασμένο χρόνια σε ευκτήριο οίκο...
  15. Καλημέρα σας... Αλλαγή χρήσης σε πολυκατοικία που έχει συσταθεί οριζόντιος ιδιοκτησία θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από βιομηχανία σε χώρο συνάθροισης κοινού... Πάει με αναλυτικό οπότε ένα 500άρικο ή με αλλαγή χρήσης; Ευχαριστώ προκαταβολικά
  16. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα! Αν μπορείτε μία μικρή βοήθεια για επιβεβαίωση... Στο ίδιο ακίνητο έχω τακτοποίηση υπογείου που έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα χωρίς παλαιότητα, διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (ξεμπάζωμα και επέκταση μπαλκονιού) καθώς και μία υπέρβαση δόμησης και κάλυψης που κατασκευάστηκε βοηθητικός χώρος... Τέσσερα φύλλα καταγραφής δηλαδή... Μπορείτε να μου πείτε τι κατηγορία αυθαιρεσίας βάζω στο καθένα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  17. Δεν έχω πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ οπότε να μην το κάνω καθόλου και είμαι εντάξει? Κι ας έχω βγάλει ΑΑ έργου το οποίο έχω περάσει στο ΑΑ δήλωσης στο σύστημα αυθαιρέτων?
  18. Ευχαριστώ πολύ... Το γνωρίζω πως για τους ηχ δεν έχει υποχρέωση μεταφοράς αλλά ο ιδιοκτήτης θέλει να περάσει κι άλλες αυθαιρεσίες που δεν μπορούσε με τον παλιό νόμο... Και απ' όσο γνωρίζω του βγαίνει και φθηνότερα στο πρόστιμο μιας και δεν το έχει εξοφλήσει ακόμα...
  19. Καλησπέρα σας... Θα ήθελα να μάθω τις προθεσμίες ένταξης όσων αυθαιρέτων τακτοποιήθηκαν με τους δυο προηγούμενους νόμους (και αυτόν με τους ημιυπάιθριους και τον 4014)... Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  20. Δεκτον... Τωρα που το εκανα ομως?
  21. Το έχω περάσει από το σύστημα αμοιβών για να πάρω ΑΑ έργου... Τώρα πρέπει να πληρώσω και ΦΕΜ και κρατησεις ΕΜΠ-ΤΣΜΕΔΕ;
  22. Εγώ συνεχίζω και τα περνάω από το σύστημα αμοιβών αλλά δεν καταθέτω ΦΕΜ και κρατήσεις ΕΜΠ-ΤΣΜΕΔΕ! Είμαι εντάξει;
  23. Σε ευχαριστώ πολύ! Για την δεύτερη μου ερώτηση μία βοήθεια?
  24. Καλησπέρα συνάδελφοι! Απορία: Πέρα από την εργασία για τον 4178, έχω και αποτύπωση του κτίσματος μιας και δεν έχει οικοδομική άδεια. Πως το περνάω; Αρχιτεκτονικά; Επίσης: Για τις κρατήσεις υπερ ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ, ποιο έντυπο ανεβάζω στο σύστημα; Το χαρτί που μου παραδίδει η τράπεζα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.