Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μεταφέρω σχόλιο μου μετά από προτροπή του Ssouanis, εδώ. Αν θέλουν οι διαχειριστές να κλειδώσουν το ανεξάρτητο θέμα:

http://www.michanikos.gr/topic/35709-Άρθρο-13-παραδοσιακοί-οικισμοί/

 

Στην πρώτη παράγραφο λέει ότι δεν μπορούν να ενταχθούν αν αντίκεινται στους γενικούς μορφολογικούς κανόνες. Υπάρχει δυνατότητα ένταξης με παράλληλη συμμόρφωση στους κανόνες αυτούς; Ή θα πρέπει να κάνω την ακόλουθη διαδικασία:
1) Άδεια νομιμοποίησης με απαραίτητες επεμβάσεις
2) Τακτοποίηση με άδεια εν ενεργεία για αυθαιρεσία παλιά
3) Ακύρωση προστίμου
4) Ενημέρωση άδειας νομιμοποίησης με την τακτοποίηση

Καμιά άλλη ιδέα;
Θα ρωτήσω και στην ΥΔΟΜ

Αν οι κανόνες θεσπίστηκαν μετά την αυθαιρεσία, εντάσσομαι κανονικά;

Η περίπτωσή μου είναι η εξής:
Αντικατάσταση στέγης το 1980 από κεραμίδια σε ελενίτ πιθανότατα χωρίς άδεια (η ιδιοκτήτρια δεν βρίσκει τίποτα, το είχαν φτιάξει οι γονείς της). Το 1993 ορίζεται για την περιοχή μόνο κεραμίδια και στέγη. Οπότε στην αντικατάσταση δεν απαγορευόταν το ελενίτ, αλλά τώρα δεν επιτρέπεται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δηλαδή η μόνη  παρανομία είναι το ελενίτ;;

 

Γιατί δεν βγάζεις μιας μικρής κλίμακας για αντικατάσταση κεραμιδιών (..βελτίωση, όπως κάπου λέει η ΚΥΑ)

μετά από έγκριση ΕΠΑΕ ή Α.Σ;; 

Link to comment
Share on other sites

Έκανα μια μικρή αλλαγή ως προς την απαίτηση της Τ.Ε. Μηχανικού σε περίπτωση που η αυθαιρεσία έχει γίνει πριν τη απόφαση χαρακτηρισμού, μετά από παρατήρηση των soundholics & yannisk72 που τους ευχαριστώ.

Διάγραμμα για Παραδοσιακούς_v02.pdf

Edited by ssouanis
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Έχω μια περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό, την οποία έχω δηλώσει στο 4014 και βρίσκεται σε αρχική υποβολή, λόγω αναμονής της τελικής απάντησης της επιτροπής. Συγκεκριμένα μες τον Ιούνιο η επιτροπή πρότεινε κάποιες εργασίες προσαρμογής, οι οποίες υλοποιήθηκαν και πριν λίγες ημέρες μου εστάλη και η τελική έγκριση. Αυτό που με απασχολεί είναι να προχωρήσω τώρα μέσω 4014 σε προσωρινή υπαγωγή και εφ' άπαξ εξόφληση ή πρέπει να ενταχθεί η περίπτωση υποχρεωτικά στο νέο Νόμο? Ρωτάω αν κάποιος έχει καταλάβει ποιά είναι η σωστή διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

θεωρω οτι με τον νεο νομο εγκλωβιστηκαν ανηθικα οι πολιτες που εκαναν δηλωσεις και το εξηγω

με τον 4014 συγκριναμε τις υπερβασεις στους παραδοσιακους με τα μεγεθη της αδειας.ομως πολλοι παραδοσιακοι οικισμοι ειχαν ειδικα διαταγματα ΜΕ σδ 2.4 πχ και  επιτρεπομενα μεγεθη μεγαλυτερα απο αυτα του ΠΔ του 1978(σδ 0.5 και 0.8 ) και με βαση τα οποια εξεδοθησαν παρα μα παρα πολλες αδειες.ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ ΑΔΕΙΕς ΜΕ ΣΔ 2.4 ΑΝΤΙ ΤΟΥ 0.5 Η 0.8.

στη συνεχεια αυτα τα ειδικα διαταγματα σε ορισμενες περιπτωσεις παραδοσιακων οικισμων  αποδειχτηκε οτι δεν θα πρεπε να εφαρμοζονται παρολο που υπηρχαν αντιθετες αποψεις της κεντρικης διοικησης του ΥΠΕΧΩΔΕ.κι ετσι μετα απο καποιο χρονικο σημειο να εφαρμοζεται το ΠΔ ΤΟΥ 1978 ΜΕ ΣΔ 0.8 ΠΧ.

με τον 4014 ειχαμε την ευχερεια να συγκρινουμε τις υπερβασεις των αυθαιρετων με τα μεγεθη της αδειας (που ηταν ευμενεστερα )απο αυτα που ισχυουν με το ΠΔ ΤΟΥ 1978 (σδ 0. 8-)

 

ΟΜΩΣ ο 4178 προβλεπει οτι οι υπερβασεις συγκρινονται με τα μεγεθη που ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.τα οποια σημερα ειναι μικροτερα απο αυτα με βαση τα οποια εξεδοθησαν οι αδειες.τι γινεται τωρα με τις περιπτωσεις αυτες?ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΔΟΛΙΩΣ.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ?ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ?ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ?

 

 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!

Edited by martha1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Ήθελα τα φώτα σας σε δύο ερωτήματα.

1) Από την παρ. 1, άρθρο 13 προκύπτει ότι αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακό τμήμα πόλης ανεξάρτητα των αριθμών κατοίκων ακόμη και αν ολοκληρώθηκαν μετά τη δημοσίευση της διοικητικής πράξης χαρακτηρισμού του τμήματος πόλης ως παραδοσιακού εντάσσονται στη ρύθμιση Ν.4178/2013 κατόπιν τεχνικής έκθεσης αρμόδιου μηχανικού χωρίς τη διαδικασία επιτροπής του άρθρου 12. Συμφωνείτε;

2) Αρμόδιος μηχανικός για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης στην οποία αναλύεται ότι η αυθαίρετη κατασκευή προσαρμόζεται και δεν αντίκειται στους γενικούς μορφολογικούς κανόνες που τίθενται από τις ειδικές διατάξεις είναι μόνο ο αρχιτέκτων μηχανικός; Έχει διευκρινιστεί ποιος είναι αρμόδιος μηχανικός;

Link to comment
Share on other sites

Στους αρχιτέκτονες μηχανικούς είναι η αρμοδιότητα για παραδοσιακούς οικισμούς. Οπότε όταν ορίζουν αρμόδιο μηχανικό είναι προφανές.

 

(φυσικά επειδή γίνεται της τρελής το πανηγύρι με τα αρμοδία και τα αναρμόδιο τι έχει αλλάξει και που και πως δεν είμαι σίγουρος πια για τίποτα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.