Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάφορα θέματα περί του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Προσωπικά, σε όσες περιπτώσεις μου ΔΕΝ χρειαστεί η άμεση μετακίνηση στον 4178, δεν πρόκειται να ενημερώσω κανέναν.

Έχω κάποιες περιπτώσεις που είτε πωλήθηκαν, είτε είναι Καναδά, είτε Γερμανία, είτε κάτι άλλο...

 

Δεν θα αγχώνομαι ΚΑΙ γι' αυτό!!! ...Εγώ για τον 4014 εξουσιοδοτήθηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

αν σε μία δήλωση 4014 έχω γράψει παραπάνω μέτρα. (Ημι)υπόγειας αποθήκης που έγινε γραφείο, και κατα λάθος επειδή δεν διάβασα καλά τη σύσταση διαπίστωσα οτι στα μέτρα της αποθήκης α που αναφέρω έχω συμπεριλάβει τα μέτρα της αποθήκης β (=5) που επίσης έπρεπε να τακτοποιηθεί και να δηλωθεί η αλλαγή της χρήσης.

Εκανα μία δήλωση 4014 αντί δύο, πρακτικά οι αποθήκες είναι ενοποιημένες...

όμως θα μου δώσει ο 4178 την δυνατότητα να αλλάξω τα μέτρα, και το πρόστιμο ενδεχομένος που πληρώνω σε δόσεις καθότι η δήλωση σε προσωρινή δεν έχει γίνει οριστική υπαγωγή, όταν την πάω μεταφέρω στο 4178 θα μπορώ να αλλάξω τα μέτρα και το πρόστιμο?

 

 

Ευχαριστώ, κάθε βοήθεια δεκτή

Με αγάπη ο Θαυμαστής σας

Arche

Link to comment
Share on other sites

Το θεωρώ αυτονόητο ότι οι δηλώσεις 4014 που είναι σε προσωρινή και θα μεταφερθούν στον 4178 θα είναι και πλήρως επεξεργάσιμες. Έχω κι εγώ αντίστοιχη περίπτωση προσωρινής στην οποία θέλω να διορθώσω κάποια τετραγωνικά.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και που έκατσες και ασχολήθηκες με το δύσκολο πιστευω θέμα μου.

Φαντάζομαι το ίδιο επίσης. Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε.

Ευχαριστώ και πάλι ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

Για τους πολύτεκνους που πληρώνουν το 20% του προστίμου το εισόδημα είναι βάσει του τελαυταίου Ε1?

Εαν το οικογενειακό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 40.000 ευρώ και το ατομικό του είναι μικρότερο από 25.000 ευρώ ( αναφέρομαι στους τρίτεκνους) μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία των μειωμένων προστίμων και να πληρώσαει το 30% του προστίμου?

Link to comment
Share on other sites

Μαραθώνιος η τακτοποίηση των αυθαιρέτων  

Αρχίζουν τα δύσκολα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα υπαχθούν στον νέο νόμο της τακτοποίησης, καθώς θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να υποβάλουν, μέσω του εξουσιοδοτημένου μηχανικού, όλα τα σχέδια και τα έγγραφα, πέραν της αίτησης υπαγωγής, που απαιτούνται για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η αεροφωτογραφία που θα αποδεικνύει πως το ακίνητο κατασκευάστηκε πριν από την 28η Ιουλίου 2011.

newego_LARGE_t_420_54245517_type12128.jp

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, από τη στιγμή της υπαγωγής οι πολίτες έχουν περιθώριο έξι μηνών να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο πληροφοριακό σύστημα.

Οσοι ξεκίνησαν την τακτοποίηση με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, η εξάμηνη προθεσμία θα αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν θα μεταφερθεί η βάση δεδομένων από τον Νόμο 4014 στον καινούργιο Νόμο 4178.

Από τον περασμένο Μάιο, που άρχισε αυτή η δεύτερη φάση της τακτοποίησης, μόνο λίγες εκατοντάδες ιδιοκτητών έχουν υποβάλει όλα τα σχέδια και τα έγγραφα στο πληροφοριακό σύστημα. Οι περισσότεροι έχουν υποβάλει μόνο τη δήλωση, ενώ καταβάλλουν παράβολα και πρόστιμα.

Τα πράγματα, πάντως, είναι αρκετά απλά για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 και πριν από το 1983, καθώς σε αυτές τις κατηγορίες δεν απαιτούνται σχέδια και τοπογραφικά διαγράμματα, επιβάλλεται όμως η προσκόμιση αεροφωτογραφιών.

Ακόμα πιο εύκολη είναι η διαδικασία νομιμοποίησης των μικρών πολεοδομικών παραβάσεων, όπου ζητείται μόνο τεχνική έκθεση μηχανικού.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.