Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Aν θέλει να το μεταβιβάσει ως γραφείο τότε χρειάζεται τακτοποίηση για αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε γραφείο. Τα συμβόλαια και σχέδια που τα συνοδεύουν δεν αποτελούν στοιχείο νομιμότητας, μπορούν ωστόσο να χρησιμοποιηθούν σαν ένδειξη παλαιότητας.

Τώρα αν πρόκειται για εναν κενό κλειστό χώρο. Ισως μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι αποθήκη οπότε μπορείς να δώσεις βεβαίωση αλλά θα μεταβιβαστεί ως αποθήκη. Μετά το σωματείο αν θέλει να το έχει με χρήση γραφείου θα πρέπει να βγάλει άδεια για αλλαγή χρήσης (εξέτασε αν επιτρέπεται)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κινηθείς με βάση τα παραπάνω που λέει η Δανάη (βεβαίωση ως αποθήκη) αν δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατασκευή. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις το άρθρο 5 του ΝΟΚ και να θεωρήσεις ότι η αλλαγή χρήσης έγινε μετά την ψήφισή του. Αν η αλλαγή σου πληρεί τις προϋποθέσεις που περιγράφονται (δεν αλλάζουν διάγραμμα δόμησης, στατικά φορτία, Η/Μ σε κοινόχρηστους κλπ...), μπορεί να γίνει νόμιμα χωρίς άδεια δόμησης.

Ελέγχουμε γενικά με ΓΟΚ 85 τα αυθαίρετα, εκτός από την περίπτωση που κάτι είναι νόμιμο σήμερα ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα

Σε περίπτωση ΟΙ που έχει αυθαιρεσία,(πχ μετατροπή μπαλκονοπορτας σε παράθυρο) η οποία όμως δεν επηρεάζει την κάλυψη,δόμηση,ύψος ή εγκατεστημένη χρήση, αλλά αναγράφεται στην τεχνική έκθεση και θα ρυθμιστεί αργότερα  , ποια βεβαβίωση για μεταβίβαση δίνουμε ???

Την 1η (δεν έχει αυθαιρεσίες) ή την 2η(έχει αυθαιρεσίες, αλλά υπάγονται στο άρθρο 1 κλπ) ???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημερα .σε διωροφη οικοδομη  σε παραθαλασσιο οικισμο τουριστικο ο ιδιοκτητης  εχει  διαμορφωσει  το ισογειο σε 4 μικρα διαμερισματα και τα νοικιαζει

Θελει να τα δωσει στα παιδια του .Ισχυριζεται επισης οτι  τα εχει διαμορφωσει ετσι απο την εποχη που πρωτοκατασκευαστηκε  η οικοδομη (θα μπορουσε) ομως προσφατα (προ διετιας)μπηκε στην διαδικασια να παρει κλειδια και αδειες 

κατα τα αλλα καλυψη δομηση,ογκος κοκ ολα ενταξει..Ο συμβολαιογραφος μου ζητησε 4 βεβαιωσεις .Τακτοποιηση  η μπορουμε να τις δωσουμε διχως αλλο ?

Link to comment
Share on other sites

υποτιθεται οτι καθε μηχανικος κραταει μια αδεια στο αρχειο του...

και δεν ειπες

τι γηπεδο/οικοπεδο ειναι αυτο

πότε εγινε η ανοικοδομηση

τι χτισθηκε

 

εγινε ποτέ συσταση ΟΙ?

 

 

και  αφου η αδεια εχει "χαθει"

 

 

πώς λες οτι

 

κατα τα αλλα καλυψη δομηση,ογκος κοκ ολα ενταξει.

 

παιδες καλημερα

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ναι σωστα επρεπε να διευκρινισω

αδεια του 73 οπου δειχνεται διωροφη οικοδομη .Βασει του διαγραμματος του στελεχους και του πινακα στατιστικων  στοιχειων  ολα ειναι ενταξει,θεση , περιγραμμα ,συνολικα εμβαδα ,ογκοι κοκ

Ο φακελος της  περιπτωσης στην υδομ εχει χαθει 

 

17:00-Μολις πηρα και στα χερια μου την συσταση κ γονικη του ετους 1992  -οπου τα 4 αυτα "διαμερισματα " αναφερονται και μαλιστα  ως "δωματια " 

οποτε το ιδιοκτησιακο εχει διαμορφωθει ως εξης

αδεια του 73 ο παππους και συστασεις και γονικη με παρακρατηση επικαρπιας  το 92 

τωρα  θελουν να τα δωσουν στον εγγονο

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

#2544 - stesta
Δίνεις την 1η βεβαίωση, η οποία όπως διατυπώνεται λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες που να προκαλούν υπέρβαση κάλυψης, δόμησης ή ύψους. Δεν μιλάει γενικά για αυθαιρεσίες. Φυσικά στα σχόλια της δήλωσης γράφεις αυτά που είπες για μεταγενέστερη ρύθμιση ή γενικά ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες που δεν αντιβαίνουν το λεκτικό της βεβαίωσης.

 

#2545 - kokaradi

Δες αν έχεις διαμερισμάτωση (άρθρο 23 παρ 10) λόγω αλλαγής μηχανολογικών (αν όντως δεν έχεις κάτι άλλο). Αν όχι δίνεις τις βεβαιώσεις, με αναφορά στις δηλώσεις για τις αλλαγές. Στις εγκυκλίους αναφέρεται πως για να έχεις παράβαση διαμερισμάτωσης πρέπει τα μηχανολογικά που έχουν αλλάξει να διέρχονται από κοινόχρηστους χώρους ή από άλλους ορόφους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.