Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά για την έκδοση έγκρισης - άδειας δόμησης μετά το ν. 4387/2016


georgecv

Recommended Posts

Αλέξανδρε, μέχρι την σχετικά πρόσφατη κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ μελετών δεν υπήρχε ανάγκη ελέγχου των ποσοστών εισφορών και από που γινόταν ; Από τη νόμιμη.

 

Στα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών ελέγχονται και οι πάσης φύσεως φόροι και τέλη :

15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και τις αντίστοιχες αμοιβές μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

To ΦΕΜ θέλει ποσό συμβατικής, τα λοιπά θέλουν ποσό νόμιμης. Τα ποσά υπάρχουν και τεκμηριώνονται μόνο στην αναφορά του ΤΕΕ.

Δεν χρειάζονται ούτε φορολογικοί έλεγχοι ούτε καταθέσεις Εθνικής κλπ. Το ΤΕΕ επίσης αν δεν καταβληθούν οι αμοιβές από τον πελάτη έχει υποχρέωση να τα διεκδικήσει αυτό. Στη συμβατική τώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι ξεκαθαρο πως η εγκυκλιος βγηκε για την εφαρμογη του νομου 4030 τον οποιο ειχε "καταργησει" ο πρ. Του ΤΕΕ με το γνωστο χαρτι που χε στειλει στις ΥΔΟΜ σε ο,τι αφορα τον ελεγχο της ασφαλιστικης ενημεροτητας. Ειναι μια θετικη κινηση για ολους τους συναδελφους παρα το θεμα των κρατησεων υπερ ΕΜΠ το οποιο σε σχεση με το προβλημα που ειχε δημιουργησει ο κ. Στασινος ειναι το ελλασον.

Εμεις σαν ΡΠΜ θα προχωρησουμε και σε περισσοτερες πιεσεις στο υπουργειο για το θεμα του 1% υπερ ΕΜΠ.

Οι ΥΔΟΜ ειναι υποχρεωμενες να την εφαρμοσου ν δηλ να εφαρμοσουν το νομο. Εδω εφαρμοσαν το χαρτι του Στασινου...

Παρακαλουμε ολους τους συναδελφους να καταγγελουν εδω τις ΥΔΟΜ που δεν εφαρμοζουν τους νομους.

Link to comment
Share on other sites

Εδω εφαρμοσαν το χαρτι του Στασινου...

 

δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΥΔΟΜ εφάρμοσαν νόμους τους ΤΕΕ

 

Η πρώτη ήταν το 2007 που εφάρμοσαν το νόμο για τις νόμιμες αμοιβές ΤΕΕ (μέσω τους συστήματος ΤΕΕ)

που πρώτη φορά ΤΩΡΑ (με αυτή την εγκ) αναφέρεται επίσημα από το ΥΠΕΚΑ 

 

Υ.Γ 

ακόμη και σήμερα (αν πούμε ότι οι ΥΔΟΜ ) θα το εφαρμόσουν -που θα το εφαρμόσουν

η τιμή εκκίνησης του ΤΕΕ δεν είναι 118 €  αλλά άλλη 

Οπότε! 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

● Φορολογικά ιδιοκτήτη:

- Υπέρ ΕΜΠ (0,5‰ επί του προϋπολογισμού του έργου)
- Εισφορά ΚΗ ψηφίσματος
- Εισφορά ΙΚΑ
- Εισφορά ΤΕΕ
- Εισφορά ∆ήμου
- Παράβολο ∆ημοσίου
- Χαρτόσημο 2%
- Παράβολο νόμου 1041/80 αρθ. 77
- ΟΓΑ Χαρτοσήμου (20% επί παραβόλου)

 

Τι δουλειά έχει ο ιδιοκτήτης να πληρώνει εισφορά υπέρ ΕΜΠ και εισφορά στον ΟΓΑ; O ΟΓΑ είναι ταμείο των αγροτών και δεν έχει σχέση με αυτά τα θέματα. Κλασσική μπανανία που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

.....

Παρακαλουμε ολους τους συναδελφους να καταγγελουν εδω τις ΥΔΟΜ που δεν εφαρμοζουν τους νομους.

 

Δε χρειάζεται συνάδελφοι. Τα έχει κανονίσει ο σύντροφος Φλαμπουράρης. Έφτιαξε και ειδική τηλεφωνική γραμμή για να καταπολεμηθούν και τα τελευταία ψήγματα γραφειοκρατίας που απέμειναν.

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται συνάδελφοι. Τα έχει κανονίσει ο σύντροφος Φλαμπουράρης. Έφτιαξε και ειδική τηλεφωνική γραμμή για να καταπολεμηθούν και τα τελευταία ψήγματα γραφειοκρατίας που απέμειναν.

:smile:

Link to comment
Share on other sites

....Εμεις σαν ΡΠΜ θα προχωρησουμε και σε περισσοτερες πιεσεις στο υπουργειο για το θεμα του 1% υπερ ΕΜΠ....

 

Μπορεί με κάποιον "επίσημο" τρόπο (έγγραφη καταγγελία - ενημέρωση) να μάθε η τρόϊκα ότι, οι μάγκες του συγκεκριμένου υπουργείου τους δουλεύουν;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δλδ, με αυτή την εγκύκλιο μαθαίνουμε ότι απαιτείται καταβολή εισφοράς για το ΕΜΠ για έκδοση άδειας δόμησης, αλλά για τις υπόλοιπες αμοιβές μηχανικού (π.χ. τακτοποίηση αυθαιρέτων με τον Ν.4178/2013 ή έκδοση Π.Ε.Α.) δεν απαιτείται? Ισχύουν επιλεκτικά οι διατάξεις?

Link to comment
Share on other sites

Προς κ. ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ

 

Αξιότιμη κυρία μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε "Ποιός νόμος αναφέρει ότι η εισφορά του ΕΜΠ υπολογίζεται στο 1% της νομίμου αμοιβής και όχι στο 50% της εισφοράς ΤΣΜΕΔΕ που έχει καταργηθεί????

και σας ερωτώ διότι:

 

1)Σύμφωνα με το άρθρο μόνον του Ν. 546/1943 ”Περί των εσόδων περιουσίας Ε. Μ. Πολυτεχνείου”: «1. Οι πόροι της περιουσίας του Ε.Μ. Πολυτεχνίου ενισχύονται: α) Δι’ επιπροσθέτων κρατήσεων και καταβολών ως αύται καθορίζονται δια του άρθρ. 7 παρ. 1 υπό στοιχ. β, γ, ε, στ, ζ, η, ια, ιβ, ιγ, ιε, και ιστ του Α.Ν. 2326/1940, οριζομένων όμως εις το ήμισυ των υπό των διατάξεων τούτων προβλεπομένων. Οι πρόσθετοι ούτοι πόροι συνεισπράττονται ομού μετά των αρχικών υπό του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών συνωδά ταις διατάξεις του Α.Ν. 2326/1940 και αποδίδονται εις το Ε.Μ.Π…».

 

2)Α.Ν. 2326/1940 “Περί ΤΣΜΕΔΕ. Ίδρυση – Οργάνωση – Πόροι κ.λπ.”, άρθρο 7, παρ. 1: «…ε’) Εκ ποσοστού 2% επί της αμοιβής διά την εκπόνησιν οιασδήποτε μελέτης τεχνικής φύσεως, ως και την εκτέλεσιν ή επίβλεψιν του σχετικού έργου, του πληρωτέου ποσού των αμοιβών υπολογιζομένου πάντοτε βάσει των κειμένων εκάστοτε διατάξεων περί των αμοιβών των ιδιωτών μηχανικών κλπ. Επί τυχόν συμφωνηθείσης μείζονος αμοιβής το καταβλητέον υπέρ του ταμείου ποσοστόν υπολογίζεται βάσει του ποσού της συμφωνίας. Κατά πάσαν περίπτωσιν η ως άνω ποσοστιαία εκ 2% κράτησις , η βαρύνουσα τους δικαιούχους των αμοιβών ιδιώτας, ησφαλισμένους αυτού, καταβάλλεται προς το Ταμείον ανεξαρτήτως πηγής χρηματοδοτήσεως της μελέτης του έργου.»

και

3) Ν. 4254/14 (ΦΕΚ Α’ 85) «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» που καταργεί την εισφορά ΤΣΜΕΔΕ.

 

 

Υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικα με τον υπολογισμό της εισφοράς ΕΜΠ που να την καθορίζει εκ νέου στο 1% της νομίμου αμοιβής και δεν την συνδέει με την εισφορά ΤΣΜΕΔΕ?

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.