Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.692
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    367

Φήμη στην κοινότητα

7.895 Υπεράριστη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

132.172 profile views
  1. Αν δεν ήταν στο άρθρο 25 θα σου ζητούσε βεβαίωση; Η απάντηση είναι όχι. Βεβαίωση θα ζητήσει αν ρυμοτομείται κλπ. Αν το οικόπεδό σου δεν ρυμοτομείται , εσύ γράφεις στο τοπογραφικό σου την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση. Η συμβ/φος θα δεχτεί τον ΣΔ (θα της τον αναγράψεις ως ανηγμένο, ήτοι επιτρεπόμενη δόμηση λόγω του άρθρου 25 προς το εμβαδόν οικοπέδου), για να πάει μετά να τον βάλει ως ΣΑΟ στις αντικειμενικές.
  2. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός στάσιμου οικισμού, εντός προ 23 ή εντός ρυμοτομικού σχεδίου. Στην πρώτη περίπτωση οικισμού θα πρέπει να χορηγήσει βεβαίωση ΣΑΟ (όχι βεβαίωση αρτιότητας).
  3. Ο συντ/της αλλαγής χρήσης στο κλασσικό παράδειγμα που δίνεται για γήπεδο εκτός σχεδίου με εγκεκριμένη χρήση γραφείων 600 τμ που μετατράπηκε σε κατοικία, μπαίνει στα 400 τμ ενώ στα 200 τμ κατοικία που δικαιούται το γήπεδο, μπαίνει αναλυτικός. Δεν θα εξετάσεις όπως όταν θα εξέδιδες μια Ο.Α την μικτή χρήση, καθώς τότε εξετάζεις ντόμινο παραβάσεις, τις οποίες ως γνωστόν δεν τις εξετάζουμε (πχ δεν εξετάζεις παραβίαση ιδεατού στερεού σε Υ.Υ, δεν εξετάζεις Υ.Υ που προέκυψε από εκχωμάτωση κ.ο.κ). Επομένως, τα 155 τμ είναι αυτά για τα οποία έγινε η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και πάνε με αναλυτικό. Η χρήση παραμένει αυτή που λες αν και χρήση βιομηχανικό να βάλεις δεν είναι λάθος. Από άποψη μειωτικού είναι το ίδιο καθώς έχεις το 0,60 και στις δυο περιπτώσεις.
  4. Άρα, δεν πήγε με τις εμπορικές αλλά με τα βιομηχανικά-βιοτεχνικά του άρθρου 3. Αν έχτιζε κατοικία δικαιούταν δόμηση 198,75 ( παρ 2β άρθρ. 6 ΦΕΚ 270/Δ/85). Έγινε αλλαγή χρήσης στα 155 τμ οπότε δεν υπερβαίνουν τα 198,75 τμ και έτσι την αλλαγή χρήσης την υπολογίζεις με αναλυτικό.
  5. Τι εννοείς με την λέξη "χαρτί". Ζητάς κάποια αρχιτεκτονική μελέτη, τακτοποίηση αυθαιρεσιών, προϋπολογισμό, κάτι άλλο; Το προς δανειοδότηση ακίνητο θα είναι ένα υπό ανέγερση-κατασκευή κτίριο; Οι τράπεζες δεν κάνουν συμβόλαια, αλλά συμβάσεις δανείων. Η πρώτη φάση είναι η προέγκριση ποσού δανείου βάσει του οικονομικού προφιλ του πελάτη. Η δεύτερη φάση είναι έλεγχος ακινήτου από δικηγόρο της τράπεζας και στη συνέχεια (ή και παράλληλα) ο τεχνικός έλεγχος και η εκτίμηση του ακινήτου από μηχανικό της τράπεζας. Αν όλα είναι εντάξει από τον νομικό και τεχνικό έλεγχο, τότε θα κληθείς να υπογράψεις τη δανειακή σύμβαση.
  6. Η άδεια εκδόθηκε με χρήση εμπορικής αποθήκης και ΣΔ=0,20 θεωρώντας ότι οι χώροι γραφείου εξυπηρετούν την αποθήκη και όχι για μικτή χρήση (εμπορική αποθήκη και γραφείο). Η επιφάνεια γηπέδου είναι ποια; Η Ο.Α εκδόθηκε πότε;
  7. Αυτή η διάκριση Ιάσονα αφορούσε (και ορθώς) την περίπτωση μη χρήσης μειωτικού σε κτίριο Β.Χ που ήταν το μόνο κτίσμα στο οικόπεδο και προφανώς αν έχουμε ένα κτίσμα η χρήση του θα είναι κύρια και δεν θα εφαρμοστεί μειωτικός (πχ περίπτωση μιας και μοναδικής ισόγειας αποθήκης με Ε<50 τμ). Όλα αυτά σε σχέση με τον κτιριοδομικό (κακώς τον έμπλεξαν). Η αποθήκη της κατηγορίας 3 δηλώνεται ως αποθήκη χωρίς την εφαρμογή μειωτικού και συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα για την τακτοποίηση. Αν αύριο πάει κάποιος (έστω ότι είχε οικοδομήσιμο οικόπεδο) και βγάλει κάποια άδεια (έστω προσθήκης) έτσι και αλλιώς θα τα προσμετρήσει όλα σε δόμηση και κάλυψη. Δεν θα τον επηρεάσει το πως υπολόγισε το πρόστιμο στην υπαγωγή . Θα το υπάγεις στην κατηγορία 3 και στην Τ.Ε θα γράψεις ότι αφορά αποθήκη. Στο ΦΚ κατηγορίας 3 δεν συμπληρώνεις επιφάνεια και ως εκ τούτου δεν έχεις κάπου να καταχωρήσεις εμβαδόν ΚΧ ή ΒΧ.
  8. Η κατηγορία 3 δεν επηρεάζεται από την 5. Είναι ξεχωριστή. Ο νόμος δεν αναφέρει τίποτα για υποχρέωση ύπαρξης Ο.Α για ένταξή αποθήκης στην κατηγορία 3. Μπορείς να την κάνεις υπαγωγή στην κατηγορία 3.
  9. Στο ανωτέρω άρθρο 7 διατυπώνεται ο περιορισμός για δόμηση όταν υπάρχει γειτονικό οικόπεδο για το οποίο απαιτείται τακτοποίηση. Και σ αυτήν ακόμη την περίπτωση αναφέρεται ότι κατά την κρίση της Πολεοδομίας μπορεί (όχι ότι αποκλείεται) να μην επιτρέπεται η δόμηση. Απόδειξη είναι το παραπάνω. Ο σκοπός δεν είναι η δόμηση αλλά η κατεδάφιση.
  10. Άδεια κατεδάφισης για προ 55 παίρνει έγκριση από Σ.Α. Για το θέμα της μη αρτιότητας του όμορου όπως προείπα το θέμα αφορά τη νέα οικοδομή και όχι την κατεδάφιση. παρ. 7 άρθρ. 7. ΝΟΚ Δεν επιτρέπεται η δόμηση ακόμη και σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έστω και κατά το Αρθ-25 του Ν-1337/83 όπως εκάστοτε ισχύει, αν για οποιονδήποτε λόγο απαιτείται τακτοποίηση των γειτονικών του οικοπέδων και κατά την κρίση της πολεοδομικής υπηρεσίας, η δόμηση θα παρεμποδίσει ή θα δυσχεράνει με οποιονδήποτε τρόπο την τακτοποίηση.
  11. Πριν αναφέρθηκες σε κατεδάφιση. Μαζί με την άδεια κατεδάφισης αιτήθηκε και άδεια ανέγερσης, διότι σε άδεια ανέγερσης είναι το πρόβλημα.
  12. Οι τοπικές ονομασίες και ορολογίες είναι γνωστές στους ντόπιους όχι σε όλους. Όταν γράφουμε ένα τεχνικό κείμενο στο φόρουμ ή οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιούμε την γνωστή τεχνική ορολογία από όλους και αν κρίνουμε σκόπιμο γράφουμε σε παρένθεση την ορολογία του τόπου μας επεξηγώντας.
  13. Αναφέρεις την φράση "μας σταματάνε το τοπογραφικό". Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;
  14. Η προσέγγισή είναι σωστή, αλλά την συγκεκριμένη περίπτωση την εξαιρεί ρητά η εγκύκλιος. Φυσικά και δεν είναι λάθος την απόληξη, να την πας με ΥΔ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.