Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε πληρώνουμε ΦΕΜ;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφου και πανω στο φυλλο του ΦΕΜ το αναφερει :

 

***(Παράγραφος 4 άρθρο 52v.2238/1994)Υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα

Πριν από τη θεώρηση των σχεδίων ή μελετών ή από τη χορήγηση της σχετικής άδειας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου***

 

Τωρα το να ειναι την ιδια χρονια που κοβεται η ΑΠΥ ειναι οντως καλο καθως ξεμπερδευει λιγο κυριως τα της επομενης χρονιας..

Link to comment
Share on other sites

βρε σεις το ξερω τι γραφει πανω το ΦΕΜ, σας λεω οτι ο αλλος εφαγε προστιμο. ηταν κατι του στυλ 8 ευρω και δεν εδωσε σημασια και δεν εχει και το χαρτι.

 

παντως στην δικη μου δου ενω παντα απλα τα παιρναν, εβγαζαν το διπλοτυπο και ολα ΟΚ χωρις πολλα πολλα, τωρα με τους ΗΧ αρχισαν να ζητανε αριθμους ΑΠΥ και ημερομηνιες και να τα γραφουν χειρογραφα πανω στη φορμα που παιρνουμε εμεις. Και ετσι κανουν και στον συναδελφο, γιαυτο ειχαμε πιασει και την κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

καινουργια μαγικη απαντηση σημερα το πρωι απο την δικη μου ΔΟΥ:

 

"εντος του πρωτου δεκαπενθημερου του επομενου μηνα" (!)

 

"που βασιζεστε και το λετε αυτο αφου ο νομος λεει πριν τη θεωρηση σχεδιων"? ρωταω εγω.

 

"σε εγκυκλιο του υπουργειου" η απαντηση.

 

ειχα αρκετη δουλεια και οι ουρες ηταν τεραστιες και δεν ηθελα να χαλασω τη διαθεση μου και τη δικη τους και το βουλωσα. θα επανελθω ομως γιατι εχω ρωτησει 10 ανθρωπους και εχω παρει 10 διαφορετικες απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

μεταμεσονυκτια απορια και απο μενα...

 

Ολα τα ΦΕΜ που εχουν κοπει φετος (πρωτη φορα φετος θα κανω δηλωση με εισοδημα ουτως ωστε να προσκομισω ΦΕΜ κλπ), τα προσκομισα στην εφορια εις διπλουν, το ενα αντιγραφο το κρατησανε αυτοι και το αλλο μου το επιστρεψανε για να μπει στο φακελο για την πολεοδομια, ειτε επροκειτο για αδεια ειτε για Η/Χ

 

Προτου να καταθεσω το φακελο κρατουσα φωτοτυπια του εντυπου του ΦΕΜ και του διπλοτυπου επισης, ουτως ωστε να τα προσκομισω με τη φορολογικη μου δηλωση....

 

Θα ειμαι οκ με απλη φωτοτυπια του εγγραφου, ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω τι κάνω εγώ :

 

Καταρχάς, ό,τι σου πω δεν σημαίνει ότι ισχύει, ακριβώς επειδή σε κάθε ΔΟΥ κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Εγώ κάνω τέσσερα (4) έντυπα, δύο για αυτούς (για κάποιο περίεργο λόγο στη δική μου ΔΟΥ ζητάνε 2), ένα για τον φάκελο και ένα για μένα (και στα 4 εννοείται πως μπαίνει η στρογγυλή). Πρόσεξε όμως : την πρώτη φορά δεν το ήξερα και έτσι συμπλήρωσα 3 έντυπα, με αποτέλεσμα να μην έχω τίποτα εγώ (εκτός από φωτοτυπία). Οπότε, τους το πήγα πίσω και ζήτησα να βάλουν στρογγυλή και να το επικυρώσουν ως ακριβές φωτοαντίγραφο. Αυτοί απάντησαν πως δεν χρειάζεται, ακριβώς επειδή κρατάνε αντίγραφα και αυτοί, επομένως κ η προσκόμιση μιας απλής φωτοτυπίας τους είναι αρκετή (όταν έρθει η ώρα να υποβάλλεις τα δικαιολογητικά για τη φορολογική δήλωση).

 

Edit : Επίσης (πάλι κατά τα λεγόμενά τους) φωτοαντίγραφο του διπλότυπου δεν χρειάζεται, επειδή αναγράφεται ο αριθμός του πάνω στο έντυπο του ΦΕΜ. Άρα, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν να ελέγξουν την "ορθότητα" της διαδικασίας, το τσεκάρουν μέσω της εισγορής (ή εισχορής) στο ηλεκτρονικό υπολογιστικό τους σύστημα (που λέει και ο Φουσέκης).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρθηκε από τον Directionless παραπάνω αλλά και από τον tpanag σε άλλο θέμα, στρογγυλή επάνω στην δήλωση του ΦΕΜ μπορεί να μην βάλουν διότι είναι δήλωση του μηχανικού και όχι έγγραφο της εφορίας (όπως μου απήντησαν από ΔΟΥ).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρθηκε από τον Directionless παραπάνω αλλά και από τον tpanag σε άλλο θέμα, στρογγυλή επάνω στην δήλωση του ΦΕΜ μπορεί να μην βάλουν διότι είναι δήλωση του μηχανικού και όχι έγγραφο της εφορίας (όπως μου απήντησαν από ΔΟΥ).

 

Από τη στιγμή που καταχωρείται η δήλωση στο σύστημά τους (και άρα γίνεται αποδεκτή), υπογράφει ο υπάλληλος συμπληρώνωντας αριθμό διπλοτύπου κλπ. και εισπράττουν το ΦΕΜ, μπαίνει στρογγυλή. Προχθές μόνο μου έτυχε κώλυμα για την στρογγυλή, γιατί η ταμίας έβαλε χειρόγραφη παρατήρηση "επσράχθηκε" γιατί ...είχε σπάσει η σφραγίδα και αρνήθηκαν μέχρι να λυθεί η παρεξήγηση να μου βάλουν στρογγυλή στη γραμματεία. "Που ξέρω εγώ ότι πληρώθηκε;" μου είπαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.