Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


lefterism

Recommended Posts

LeftLane:

Συγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά νομίζω ότι δεν γινεται δεκτή εμπειρία προ πτυχίου. Γι αυτό και αναφέρεται ρητά ότι αναγνωρίζεται εμπειρία το μεταπτυχιακό σου. Και είναι λογικό εαν το σκεφτείς. Δεν μπορείς να έχεις εμπειρία μηχανικού σε περίοδο που δεν λογίζεσαι ως μηχανικός. Είναι αντικρουόμενο αυτό. Εαν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε θα έπρεπε αφού αναγνωρίζεται εμπειρία στο μεταπτυχιακό σου, να λογίζονται ως εμπειρία αντίστοιχα και τα χρόνια σπουδών στο πολυτεχνείο... Sorry man...

ναι εχεις απολυτο δικιο:oops:

γενικα το ξερω αυτο και συμφωνω, απλα στην εγκυκλιο με μπερδεψε αυτο που λεει οτι "δεν λογιζεται υποχρεωτικα η εμπειρια απο τον χρονο κτισης του" .Το αυτονόητο ειναι οτι λογίζεται το νωριτερο απο τον χρονο κτισης (κ οχι πιο πριν...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγνώμη και πάλι, ότι αφορά το στέλεχος της Ο.Α. εγώ επισυνάπτω την πρώτη σελίδα μόνο, η πράττω λάθος? Πιστεύω όσα χρειάζονται, αναφέρονται στην πρώτη σελίδα και δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες..

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε δικαίωμα να βγάλουμε αντίγραφο Ο.Α.;

 

Είναι δημόσιο έγγραφο του πελάτη, υπάρχει θέμα με τα προσωπικά δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι προσωπικό έγγραφο, γιατί είναι τόσο δύσκολο να το πάρει κάποιος από την υπηρεσία;

Μην κοιτάτε που οι μηχανικοί έχουμε πρόσβαση σε πολλές άδειες λόγω δουλειάς (τουλάχιστον σε όσες άδειες έχουμε κάνει), για τους υπόλοιπους δεν είναι απλά τα πράγματα.

Σήμερα μου τηλεφώνησε μια δικηγόρος για μια υπόθεση (υπερασπίζεται τον ενοικιαστή). Για να της πω την γνώμη μου της ζήτησα κάποιες πληροφορίες από την άδεια οικοδομής και μου είπε ότι δεν την έχει ακόμα. Η ιδιοκτήτρια δεν την δίνει. Αύριο το πρωί θα την έχει κατόπιν παρέμβασης εισαγγελέα.

 

Κάτι τέτοια ακούω και ανησυχώ, γι'αυτό είμαι προσεκτικός με τα έγγραφα τρίτων. Αν χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση για να πάρει κάποιος αντίγραφο της οικοδομικής άδειας, κάποιος σχετικός νόμος θα υπάρχει.

 

Ενημέρωση:

Αν σε αναζήτηση στο διαδίκτυο βρείτε για την Εντολή 2/2005 που δίνει οδηγίες στις πολεοδομίες να δίνουν αντίγραφα οικοδομικών αδειών σε τρίτους, έχετε υπ'όψιν ότι είναι έγγραφο της Κυπριακής κυβέρνησης για τις πολεοδομίες της Κύπρου, δεν είναι για τις Ελληνικές πολεοδομίες. Από συνήθεια νόμιζα πως ότι γράφεται στα Ελληνικά αφορά την Ελλάδα αλλά μετά από προσεκτικότερο ψάξιμο συνειδητοποίησα ότι μπορεί να αφορά και την Κύπρο. Ακόμα ψάχνω για την σχετική νομοθεσία στην Ελλάδα.

 

Ενημέρωση 2:

Είχε βγει νομαρχιακή απόφαση που απαγόρευε στις πολεοδομίες να δώσουν αντίγραφα οικοδομικών αδειών σε δημοσιογράφους. Δεν έχω το κείμενο αλλά νομίζω ότι δεν μας επηρεάζει.

Link to comment
Share on other sites

sdim βλέπω ότι το ξενυχτάμε:lol: Παρομοίως κάτι δεν μ' αφήνει να γείρω για πολύ στο στρώμα χρόνια τώρα...

Δες, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να πάρω το στέλεχος μιας οικοδομικής αδείας. Δεν το λέω σαν μηχανικός του οποίου το όνομα φαίνεται στην άδεια ή σαν ιδιοκτήτης ή σαν εκ φυσιογνωμίας πρόσωπο γνωστό στους υπαλλήλους της εκάστοτε πολεοδομίας (που σε αρκετές έχω πάει μια και μοναδική φορά χωρίς να με γνωρίζει κανείς). Απλά σαν πολίτης που ζητά το στέλεχος μιας Ο.Α. ή και σχέδια ακόμη ενός κτιρίου. Δηλαδή, για παράδειγμα, αν πάω να ζητήσω μια κάτοψη ενός κτιρίου και την Ο.Α. αυτού, όπου υπάρχει ένα διαμερίσμα στο οποίο για οποιοδήποτε λόγο θέλω να δω τι γίνεται, θα μου πει κανείς όχι; Δεν μου έχει τύχει ποτέ να μου το αρνηθούν.

Από την άλλη βέβαια για να' σαι προσεκτικός, όπως λες, ίσως να σου έχει τύχει κάποιο κόλλημα. Νομίζω πάντως πως η myri έχει δίκιο. Είναι απλώς και μόνο δημόσια έγραφα. Επομένως προσιτά στον οποιονδήποτε τα ζητήσει εγγράφως.

Πάνος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Παιδιά η προθεσμία για εγγραφή στο Μητρώο Προσωρινών Επιθεωρητών έχει λήξει;

Δεν μπορεί να υποβάλει κάποιος αίτηση τώρα;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.