Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση καταγγελίας του ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Σε όσους ανησυχούν οτι αν διαγραφούν απο το ΤΕΕ δεν θα μπορέσουν να ξανα-ασκήσουν το επάγγελμα: Με το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού δεν θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή σε ΤΕΕ και άλλες ανοησίες.

έχω διαβάσει πολύ προσεκτικά την οδηγία (την μετάφρασή της στα Ελληνικά) και κάνεις λάθος

 

Όχι Κατερίνα. Δεν μας ενδιαφέρει να διαγραφούμε από το ΤΕΕ οριστικά. Δεν αποτελεί επιλογή αυτό. Θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο: Να μπορούμε να κάνουμε "παύση" για όσον καιρό κρίνουμε ότι δεν θα έχουμε δουλειά.

συμφωνώ και επαυξάνω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα λεφτά που τους έχεις δώσει όλα αυτά τα χρόνια γιατί να τους τα χαρίσεις αυτό δεν καταλαβαίνω...εάν και εφόσον θέλει κάποιος ή κάποια συνάδελφος να διαγραφεί.

Link to comment
Share on other sites

Μα ποιός είπε ότι θα τα χαρίσεις; Δηλαδή αν είσαι 15 χρόνια στο ΤΕΒΕ και έκανες διακοπή γιατί γράφτηκες στο ΙΚΑ, πάνε χαμένα τα 15 χρόνια; Και βέβαια όχι. Το θέμα είναι ότι δεν είναι δυνατό να μας αναγκάσει κανείς να μην ασκήσουμε ποτέ ξανά το επάγγελμα επειδή για 5 χρόνια θέλουμε απλά να κάνουμε παύση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μπορεί να μην θέλω να γραφτώ σε κανένα δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό και να ρισκάρω με μια ιδιωτική ασφάλιση και ενα καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα...γιατί να μην τους τα πάρω πίσω εφόσον τους τα ακούμπησα?? Θα μου πείς εάν έκαναν όλοι έτσι θα είχε καταρρεύσει το σύστημα και δεν θα έπαιρνε κανείς σύνταξη...θέλεις δεν θέλεις θα τα ακουμπήσεις...

Link to comment
Share on other sites

maximos75 περιγράφεις το ασφαλιστικό σύστημα της Αμερικής όπου ο καθ'ένας επιλέγει ασφάλεια ανάλογα με το τι σηκώνει η τσέπη του.

Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα εαν κλείσει μία εταιρία όπως πρόσφατα πχ ή Ασπις εσύ μένεις ξεκρέμαστος ενώ εάν φαλιρίσει το ΤΣΜΕΔΕ, θα το ενισχύσει το κράτος. Στην Αμερική ακόμη και οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι ασφαλισμένες γι' αυτό το ενδεχόμενο.

 

Το ζήτημα είναι το δικαίωμα επιλογής. Το σύστημα μου απαγορεύει να δουλέψω μπετατζής γιατί πρέπει να διαγραφώ απο το ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ και να γραφτώ στο ΙΚΑ. Εαν η καριέρα στην οικοδομή τελειώσει πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις, να ξαναγραφτώ στο ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ, να ξανακάνω έναρξη κτλ. Επιπλέον σαν μηχανικός απαγορεύεται να έχω απολαβές του κοινωνικού κράτους όπως ταμείο ανεργίας. Φτωχοί μηχανικοί δεν υπάρχουν;

Για ποιό λόγο οι μηχανικοί του Δημοσίου ή της εκπαίδευσης ή οι υπάλληλοι γραφείου ή ακόμη και οι άνεργοι να είναι δέσμιοι του συγκεκριμένου ταμείου που κάνει εως και χρόνο να πληρώσει φάρμακα και κατά τα άλλα θεωρείται εύρωστο;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως αν υπάρξει συνδυασμός που θα ελευθερώνει τους μηχανικούς από το νταβατζιλίκι του ΤΣΜΕΔΕ θα κάνω για πρώτη φορά τον κόπο να πάω να ψηφίσω σε αυτές τις αστείες εκλογές. Δεν υπάρχει όμως, γιατί αραγέ?

Κ γιατί συνεχώς βαλτώνει το θέμα? Ας κάνουμε κανένα group στο facebook τουλάχιστον να μετρηθούμε κ ας αναρτήσουμε εκεί κάποιο κείμενο για προσφυγή κατά του ΤΣΜΕΔΕ. Όποιος έχει κάποιον δικηγόρο γνωστό σχετικό με το αντικείμενο ας ρωτήσει τι κ πώς, δε βλάπτει...

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο το βλέπω να μπορούμε να κόψουμε το ΤΣΜΕΔΕ έστω και για κάποιο διάστημα...Θα μπορούσε ίσως οι εισφορές μας να είναι κάποια αναλογία των αμοιβών μας.

 

'Αν και αυτό είναι επίσης δύσκολο αφού υπάρχουν και οι μισθωτοί με μπλοκάκι που οι αμοιβές τους μπορεί να μη φαίνονται πουθενά... (Κατά τα άλλα το ΙΚΑ δεν έχει να πληρώσει συντάξεις όταν για μερικές χιλιάδες μισθωτούς στον κλάδο μας οι εργοδότες μας δεν έχουν πληρώσει ούτε cent ούτε δραχμή και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε άνεργοι ... Μήπως δεν φταίμε που το επιτρέψαμε??)

 

Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι απίστευτό - οι περισσότεροι άνεργοι, πολλοί δεν έχουν να βγάλουν τα νοίκια, δάνεια κλπ και το ΤΣΜΕΔΕ μας ζητάει τα χρήματα με τόκο...Αν δεν υπήρχαν και οι ημιϋπαίθριοι αυτό τον καιρό η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Αλλά τελειώνουν οπότε έρχονται και τα χειρότερα...

 

Με καθυστέρηση ενός μήνα πλήρωσα αυτή τη φορά, το καλοκαίρι δεν νομίζω οτι θα έχω χρήματα να πληρώσω.

Link to comment
Share on other sites

...Θα μπορούσε ίσως οι εισφορές μας να είναι κάποια αναλογία των αμοιβών μας.

 

Είναι!!!!

Δεν πληρώνουμε 2% επι της αμοιβής για ΤΣΜΕΔΕ και 1‰ επι προϋπολογισμού;

Οι εξαμηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές είναι έξτρα...

 

Πραγματικά απορώ τι γίνονται τόσα χρήματα.

- Το σύστημα στους υπολογιστές του ΤΣΜΕΔΕ είναι απαρχαιομένο (telnet)

- Εαν πληρώσεις εκπρόθεσμα με ένταλμα ΕΤΕ και το χάσεις, τότε πρέπει να ξαναπληρώσεις!

- Προσωπικό υπάρχει ελάχιστο. Για μία βεβαίωση μπορεί να περιμένεις ώρες.

- Κοινωνική ασφάλιση δεν υπάρχει.

- Γιατροί ελεγκτές για την περίθαλψη δεν υπάρχουν.

- Υποχρεούμαστε να διατηρούμε λογαριασμό στην τράπεζα Αττικής με προνόμιο 0,5% κέρδος στο επιτόκιο (όχι βέβαια στα στεγαστικά!)

- Οι εγγυητικές έχουν προμήθεια

- Οι μεταμνημονιακές συντάξεις συρρικνώνονται

και πολλά άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Τα 2% επι της αμοιβής για ΤΣΜΕΔΕ και 1‰ επι προϋπολογισμού είναι εντελώς κερατιάτικα... και ίσως να αρχίζαμε απο εκεί...

Το ΕΜΠ γιατί το πληρώνουμε δηλαδή??

 

Σύν όλα αυτά που λές, δίκιο έχεις...

 

Προχθές περίμενα 1,30 ώρα για να πληρώσω τις εισφορές και όταν έφτασα στο ταμείο δεν με δεχτήκανε γιατί λέει πληρώνεται αποκλειστικά στην ΕΤΕ :roll::roll::roll:

 

Μα λέω ήθελα να πάρω και ενημέροτητα... Πήγαινε να πληρώσεις στην ΕΤΕ και μετά ξαναγύρνα...

 

Προσπάθησαν κάποιοι να διαμαρτυρηθούν που πέρναγε ένα νούμερο ανά μισή ώρα και η απάντηση ήταν φωνάξτε οσο θέλετε δεν αλλάζει τίποτα!!!!!!

Αυτούς τους υπαλλήλους τους πληρώνουμε εμείς ...

 

Aυτό που είπες οτι άν χάσουμε το ένταλμα της ΕΤΕ ξαναπληρώνουμε δεν το έπιασα :roll: Αν χάσουμε την απόδειξη εννοείς??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.