Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Θα με βάλουν φυλακή?

 

Όπως έλεγε κ ένας μάστορας: ''Φυλακή?Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου!!!Γιαουρτάκι,φρουτάκι,κ μηδέν έξοδα,όλη μέρα ξάπλα....''......:lol::lol::lol::lol:Επίσης,πού ξέρεις,με φυλακή στο βιογραφικό μπορεί αύριο-μεθαύριο να γίνεις τηλεοπτικός στάρ!!!:lol::lol:Εξ' άλλου,απ' ό,τι ξέρω,θέλει πολλάαααααααααα πολλάααααααα χρόνια για να ενημερωθεί το ποινικό σου μητρώο,οπότε κ να μπεις κ να βγεις,πάλι λευκό θα είναι!!!!:lol:

 

Φυλακή δεν θα μπει κανείς,απλά του δημεύουν κινητή κ ακίνητη περιουσία.Κ αν τυχόν εκπλειστηριαστεί αυτή η περιουσία κ περισσέψει κάτι,τότε το κράτος επιστρέφει στο φορολογούμενο ό,τι περίσσεψε.

 

Εμένα μου έφεξε και είμαι στο ''δείγμα'',οπότε τουλάχιστον γλυτώνω τη φάπα προς το παρόν!!!!:lol::lol:

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Μα καλά,δεν άκουσες για το ''δείγμα''?????:lol::lol::lol:

 

To ''δείγμα'' θα ελεγχθεί ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ,είτε πληρώσει (που μόνο τρελός θα πλήρωνε αν ήταν στο ''δείγμα''),είτε δεν πληρώσει!!!!:lol::lol:

 

Το ''δείγμα'' είναι κάποιοι που στις χρήσεις 2006-2007 είχαν την ατυχία να έχουν πολλές δουλειές,κ επίσης όσων το ΑΦΜ λήγει σε 9.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας είμαι καινούριος στο Φορουμ. Μπήκαν και οι τράπεζες στο χωρό της περαίωσης. Μου στείλανε επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι σου καλύπτουν το ποσό της περαίωσης άτοκα για ένα χρόνο και μετά αποφασίζεις εάν θα επιστρέψεις το ποσό στην τράπεζα ή θα το μετατρέψεις σε δάνειο τριετίας νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη! Μα γιατί νόμιζες γίνονται όλα αυτά (όλα μα όλα ανεξαιρέτως); Για τις τράπεζες....

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε κι εμένα αν και έκανα αυτοπεραίωση...

 

Φυσικά και δεν θα πληρώσω.

Ας κοπιάσουν, έτσι κι αλλιώς δεν θα βρουν και τίποτα....

Link to comment
Share on other sites

@SOTIRIS: Δεν πρόκειται περί επιχειρήματος αλλά περί γεγονότος ότι η δήλωση έγινε αποδεκτή από την εφορία με συγκεκριμένο συντελεστή, ακριβώς επειδή έχει τεκμηριωθεί ορθά η σχέση συνεργασίας με τον εκάστοτε πελάτη. Αλλιώς δεν θα γινόταν αποδεκτή η δήλωση. Οπότε οι συντελεστές δεν αποτελούν ως επί το πλείστον αντικείμενο περαίωσης αλλά αντιθέτως αποτελούν αντικείμενο περαίωσης τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί μέσα στα βιβλία μέσω των φορολογικών στοιχείων και τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ από την εφορία. Δηλαδή αν κάποιος έχει εκδώσει μεγαλύτερο αριθμό στοιχείων, ή δεν έχει περάσει το ακριβές ποσό, ή έχει δηλώσει περισσότερα έξοδα (το τελευταίο μέχρι πέρσι δεν ίσχυε για τους μηχανικούς όσον αφορά την φορολόγηση εισοδήματος αλλά ίσχυε για τον Φ.Π.Α). Ολα τα ανωτέρω αποτελούν αντικείμενο περαίωσης και ως εκ τούτου αν υπάρχει κάποια παρατυπία σε αυτά τότε είναι προφανές ότι η περαίωση ενδείκνυται. Η χρήση των συντελεστών μπορεί ίσως να αποτελέσει και αυτήν αντικείμενο ελέγχου αλλά είναι πολύ δυσκολότερο για τον ελεγκτή να αποδείξει την "λανθασμένη χρήση του". Πρώτον γιατί η υπηρεσία (εφορία) σε πρώτη και δεύτερη φάση τους έχει αποδεχτεί και δεύτερον γιατί ο νόμος περιγραφεί ακριβώς πότε αυτοί χρησιμοποιούνται. Και όπως είναι γνωστό ερμηνεία του νόμου κατά το δοκούν και δει καταχρηστική καταπίπτει σε κάθε δικαστήριο

Ως παθών εδώ και πολλά χρόνια από την άγνοια φοροτεχνικών περί τα φορολογικά θέματα των μηχανικών έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με την φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δέκα χρόνια. Πάντως κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη και οφείλω να παραδεχτώ ότι συνεχώς μαθαίνω...

Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχει κάποια παρατυπία σε αυτά τότε είναι προφανές ότι η περαίωση ενδείκνυται.

 

Παρατυπίες είναι δεδομένο ότι υπάρχουν σε όλους μας. Το αν ενδείκνυται όμως είναι συνάρτηση της σοβαρότητας αυτών. 700 ευρώ ανά χρήση, είναι πάρα πολλά λεφτά κατά τη γνώμη μου για το μέσο (ως προς το εισόδημα και την πολυπλοκότητα των φορολογικών του) ελ. επαγγελματία μηχανικό, οπότε δεν αξίζει να υποκύψει στον εκβιασμό. Ειδικά σήμερα, πολλοί από εμάς και να θέλαμε, απλά δεν έχουμε τα λεφτά να τα δώσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είναι υποχρεωτικό να πληρώσουμε ;

 

Και βέβαια πρέπει να πληρώσουμε (μάδημα ώς κοτόπουλα) γιατί αν μας κάνουν έλεγχο θα μας γδάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.