Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Έχω μια ερώτηση που αφορά καθαρά στο λογισμικό πριν το παραγγείλω.. έχει προσπαθήσει κανείς να εγκαταστήσει το λογισμικό σε Mac? Είναι μόνο για windows?

Link to comment
Share on other sites

@akara

Νομίζω ότι όλα τα λογισμικά είναι μόνο για windows. Έγώ έχω κάνει εγκατάσταση το πρόγραμμα της Runet και το πρόγραμμα του ΤΕΕ αλλά χρησιμοποιώντας εικονικό λειτουργικό. Αυτό γίνεται με την βοήθεια τρίτου προγράμματος (πχ virtual box).

Με λίγα λόγια κάνεις μία εγκατάσταση ενός λειτουργικού xp μέσα στο άλλο λειτουργικό (εγώ το έκανα στο ubuntu), με την βοήθεια του virtual box. Και μετά ανοίγοντας αυτό το πρόγραμμα μπορείς να δουλέψεις κανονικά σε ένα λειτουργικό windows ,θυσιάζοντας όμως αρκετή από την ταχύτητά σου.

Ψάξε λίγο να δεις την χρήση του virtual box στο utube για να δεις περί τείνος πρόκειται.

Link to comment
Share on other sites

πολύ ρατσισμός με τα λειτουργικά συστήματα.. τίποτα δεν είναι συμβατό..

 

@tyflos ευχαριστώ πολύ.. ήλπιζα οτι θα την γλύτωνα την εγκατάσταση των windows, αλλά δε βλέπω να γίνεται δουλειά χωρίς αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Fade2Black, Η θερμομονωση θα γίνει σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 20701-2, τον παλιό Κ.Θ.Κ ξέχνα τον, προφανώς και θα χρειαστείς καινούργιο λογισμικό διότι τα παλιά δεν σε καλύπτουν, εκτός και θέλεις να κάνεις με το χέρι τους υπολογισμούς όπως και στο παράδειγμα του ΤΕΕ.

 

Για κατω απο 50 τ.μ. ειναι υπερβολη να αγορασει καποιος αυτη τη χρονικη στιγμη νεο προγραμμα. Καλυτερα να περιμενει.

 

Κανεις την θερμομονωση με το ηδη υπαρχον προγραμμα που εχεις και κανεις μερικες επεμβασεις με το χερι οσον αφορα τα νεα ορια που θετει ο ΚΕΝΑΚ. Οσον αφορα τις θερμογεφυρες μπορεις να ρισκαρεις να πας πολεδομια και χωρις αυτες και να περασεις τον ελεγχο, οχι οτι ειναι κατι φοβερο και να τις κανεις...

Link to comment
Share on other sites

επειδή ετοίμασα πρόσφατα ένα κάτω των 50 τ.μ. (δεν το έχω κάνει ακόμα κατάθεση). Είναι όπως τα λες βγαίνει , αλλά έχει δουλίτσα.

Link to comment
Share on other sites

Ηθελα να ρωτησω κατι ασχετο...

Θα πρεπει ο καθε Προσωρινος η Μονιμος Ενεργειακος επιθεωρητης να εχει αγορασει το προγραμμα του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ για να περναει τις επιθεωρησεις του (και να φαινεται πως ειναι αγορασμενο στο ονομα του) η μπορει να το δουλευει και σε αλλους υπολογιστες αλλων συναδελφων?

 

Παραδεγμα....

Ενεργειακος πιθεωρητης συστεγαζεται με αλους Μηχανικους που εχουνε το προγραμμα αγορασμενο στο ονομα τους αλλα δεν ειναι Επιθεωρητες.

Μπορει να δουλευτει εκει η επιθεωρηση η θα γινεται καποιου ειδους ταυτοποιηση του xml αρχειου που θα στελνουμε στα κεντρικα με τον προγραμμα και τον ιδιοκτητη που το κατεχει?

Link to comment
Share on other sites

έχει δουλέψει κανείς το archicad σε ότι αφορά την εξαγωγή σε αρχείο ifc (θέλω να το δουλέψω σε πρόγραμμα Κενακ)

 

Βλέπω ότι έχει κάμποσες εκδόσεις αρχείων αλλά και κάμποσες ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς, αν το λογισμικο του ΤΕΕ για το ΚΕΝΑΚ, έχει επιλογή για χρήση σε δεύτερη γλώσσα (αγγλικά, γερμανικά); Manual; Για το ίδιο το ΤΟΤΕΕ δεν ρωτάω καν.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχε άλλη γλώσσα. Ποιο το ποσοστό των μηχανικών που εκπονούν μελέτες ΚΕνΑΚ και δεν μιλούν Ελληνικά;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.