Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά ΜΜ και ΜΠΔ


Mpampiskal

Recommended Posts

 

Το να σου υπογράφει περιβαλλοντική μελέτη ηλεκτρολόγος (έλεος...) και να μην μπορεί να υπογράψει ένας μηχανικός περιβάλλοντος είναι όντως μέγιστη αδικία!

 

 

όντως αυτό είναι το πιο κουφό που έχω ακούσει,πιο κουφό και από το να υπογράφουν οι ΜΠΔ ηλεκτρολογικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 251
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Hektor αν ακούσεις ή δεις καλύτερα τι υπογραφές έχουν μπει σε τι είδους μελέτες από κάποιους παντογνώστες «συνάδελφους» ΠΜ ή και άλλης ειδικότητας θα σου πέσουν τα μαλλιά. Το όλο εκπαιδευτικό και εργασιακό σύστημα της Ελλάδας είναι επιεικώς γτπ και θέλει αναδιάρθρωση αν όχι στήσιμο από την αρχή... Αλλά ταπεινή προσωπική μου άποψη είναι ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας χωρίς λόγο! Πολύ απλά κάποιοι φρόντισαν να γίνουμε >150000(>ΕΚΑΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!) χωρίς κανένα σχεδιασμό για μικροκομματικά συμφέροντα και εμείς αντί να αντιδράσουμε με πράξεις τρωγόμαστε σε ένα ανώνυμο forum για το ποιός την έχει μεγαλύτερη (την σχολή...). Η μετανάστευση αρχίζει και φαίνεται πολύ πιθανή λύση πλέον...

Link to comment
Share on other sites

εσύ ή οποιοσδήποτε που ακολούθησε τομέα Δομοστατικού Μηχανικού έχει πλήρη δικαιώματα Πολιτικού Μηχανικού έτσι? Αυτά τα ΕΔ θεωρείς ότι είναι δίκαια δοσμένα και οι ςσχετικές μελέτες σωστά υπογεγραμμένες???
Το ξέρουν και οι πέτρες εδώ στο forum...εκπονώ μόνο στατικές μελέτες. Ούτε οδοποιία, ούτε λιμενικά, ούτε τοπογραφικά, ούτε υδραυλικά, ούτε γεωτεχνικά ούτε τίποτα άλλο. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ και με κάτι άλλο. Μόνο στατικά.

 

Άδεια, αμοιβές, ΙΚΑ, σύκα κ.τ.λ. δεν ξέρω να βγάζω τα δίνω σε συναδέλφους. Δεν με απασχολούν δεν θέλω να τα μάθω καιδεν πρόκειται να τα μάθω.

 

Στην περίπτωση που έρθει ******* και μου πει για κατοικία ή εξοχικό του προτείνω αρχιτέκτονα από εμένα δοκιμασμένο.

 

Απλά πράματά. Οι άλλοι μπορεί να υπογράφουν και μελέτες από τοπογραφικά μέχρι μαγειρικής. Δεν με νδιαφέρει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Παράδειγμα. Παραγωγής να υπογράφουν για ηλεκτρολογικά. Πολιτικοί μηχανικοί τοπογραφικά. Αρχιτέκτονες στατικά...

Μπανανία και πάσης Ελλάδος δηλαδή...τα λέτε...

Link to comment
Share on other sites

Το έχω πει και παλαιότερα, δεν είναι θέμα να βγουν 5-6 ΠΔ και να τελειώνουμε. Στο πιο μεταβαλλόμενο επάγγελμα, αυτό του μηχανικού, η νομοθεσία που το ρυθμίζει είναι του 1930, και μάλιστα αναφέρεται και σε ΒΔ από το 1911. Το αίσχος του ελληνικού κρατούς και του συμβουλάτορα/προστάτη του σε όλο τους το μεγαλείο...

Link to comment
Share on other sites

Και δεν φτάνει αυτό, αλλα μερικοί το θεωρούν και σωστό και σου λέει έτσι είναι..δηλαδή επειδή είναι $#@@$ θα το αφήσουμε να είναι $#@@$ ???

Το 1900 υπήρχαν 30 μηχανικοί. Από τότε 100 χρόνια μέχρι σήμερα δεν έγινα κάποια αλλαγή στα Ε.Δ.

Μιλάμε για ζώα. Σήμερα υπάρχουν 150.000 από ΠΕ και 100.000 από ΤΕ...και δεν φτάνει αυτό...αντί να δώσουν Επ. Δικ. συγκεκριμένα έχουν μπερδέψει την π$#@#α με την βούρτσα και ο ένας υπογράφει του άλλου...

Δηλαδή επιτέλους πόση μπανάνα μας ταϊζουν...

Link to comment
Share on other sites

όντως αυτό είναι το πιο κουφό που έχω ακούσει,πιο κουφό και από το να υπογράφουν οι ΜΠΔ ηλεκτρολογικά.

 

Ο μόνος λόγος που μπορεί (λέω μπορεί γτ δε το έχω ψάξει προσωπικά) να ισχύει η υπογραφή Ηλεκτρολόγου σε Περιβαλλοντικές Μελέτες είναι γτ έχουμε (τρομάρα μας, μη πω κάτι για τα ΠΔ του '34) απεριόριστα ΕΔ Ενεργειακά. Αλλά και πάλι, όσο το σκέφτομαι, θεωρώ κουλό να υπογράφουμε εμείς περιβαλλοντικές μελέτες.

 

Κύριοι, επειδή ακριβώς είμαστε πολλοί και σε λίγο θα μαλλιοτραβιόμαστε για να βρούμε ένα πελάτη (όσοι βέβαια έχουν δικά τους γραφεία), η λύση είναι μία: Ξεκάθαρα ΕΔ στον καθένα από μας. Δλδ: Ανάλογα με το Πρόγραμμα Σπουδών, και μετά από εξετάσεις (όχι σαν και αυτές του ΤΕΕ αλλά ξεκάθαρες) να δίνονται στο καθένα μας τα ΕΔ που μπορεί να διαχειριστεί σωστά και έντιμα. Όσο και αν αυτό μπορεί να ξεβολέψει πολλούς από τον κλάδο μας (όχι μονο τους ΠΜ, αλλά και άλλες ειδικότητες και σε πολλούς ΗΜΜΥ, ΜΜ κτλ), τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως γτ αλλιώς δε θα ξέρουμε ποιός είναι ο μπακάλης-μηχανικός που νομίζει ότι μπορεί να υπογράφει τα πάντα γτ είναι μάγκας και ποιός είναι ο μηχανικός που τιμάει την υπογραφή του και το επαγγελμά του και ξέρει να πράττει.

Link to comment
Share on other sites

Pappos πάρα πολύ σωστή και η αντιμετώπιση σου και οι απόψεις σου και τα παραδείγματα σου όσων αφορά τις μελέτες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι αρκετοί "συνάδελφοι" μηχανικοί δεν είναι σαν τον Pappos υπογράφουν ότι μπορούν...Ότι αρπάξει ο κ... μας... Πολύ καλή και η λύση που προτείνει και η spgirl με αξιόπιστες και ζόρικες εξετάσεις σε κάθε γνωστικό αντικείμενο και εκέι θα δείτε πόσο θα αραιώσουμε... Τέλος πάντων, καλό κουράγιο σε όλους μας, μακάρι να αλλάξει κάτι, ωστόσο πάω να στείλω κάνα βιογραφικό (το 87ο αυτόν τον μήνα) μπας και ξεκολλήσω από μια πολύ δύσκολη εργασιακή κατάσταση που εχω μπλέξει...

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονος οτι υπογραφουν οι ΜΠΔ φουλ ηλεκτρολογικα

καταρριπτει πανηγηρικα το επιχειρημα του ΤΕΕ που

αρνειται σε αποφοιτους ΤΕΙ και καποιων ΑΕΙ την ενταξη

και τα ΕΔ επειδη θα υπαρξουν κινδυνοι ασφαλειας στις

κατασκευες.

 

Θα ενιωθα πολυ πιο σιγουρος να μου αναλαβει και να μου

υπογραψει για τα ηλεκτρολογικα στο σπιτι/ επιχειρηση

ενας ΗΜ ΤΕ παρα ενας ΜΠΔ γιατι απλα θα ξερω οτι

υπογραφει ενας ανθρωπος που δεν το κατεχει!

 

Απλα για να μην περασει λαθος μυνημα δεν λεω οτι

οι ΜΠΔ ειναι αχρηστοι, καθε αλλο! Δεν νομιζω

κανενας να τους αμφισβητει οσον αφορα την αξια

τους αλλα μαλλον αμφισβητουμε τον υπευθυνο

που τους εδωσε ΕΔ πανω σε πραγματα που

εχουν μαυρα μεσανυχτα.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην λέτε οτι λέμε αερολογίες .με στοιχεία:

http://www.ypex-mele.gr/searchEponimo.asp

βάλτε ειδικότητα 6 (ηλεκτρολόγος μηχανικός) και τα άλλα πεδία κενά σύνολο : 432 άτομα για όλες τις κατηγορίες

 

Ξαναβάλτε ειδικότητα 6 (ηλεκτρολόγος μηχανικός και κατηγορία 27 (όλα τα άλλα κενά)

σύνολο : 155

 

ποσοστό : 35.8% επι των μελετητών ηλεκτρολόγων !

 

Φίλος ηλεκτρολόγος πήρε μελετητκό με ένα (1) μάθημα επιλογής για περιβάλλον

 

 

Νομίζω κάνει άνετα περιβαλλοντική μελέτη για ιχθυοκαλλιέργεια ,,,

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη που διακοπτω αλλα ζαχους θελω να σε ρωτισω κατι:

 

οι μηχανικοι περιβαλλοντος περνουν μελετητικο για χημικοτεχνικές? (υπαρχει ενας πάντως στο πίνακα)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.