gio Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 08:13 πμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 08:13 πμ Τελικά τώρα με την δήλωση τετραγωνικών ....είδατε κάποια αλλαγή στον υπολογισμό; Γιατί ενώ έχω 92τ.μ. σπίτι μου βάζει ΔΤ:143τ.μ. και ΔΦ-ΤΑΠ:92τ.μ. Δεν θα έπρεπε όλα να είναι στα ίδια τετραγωνικά υπολογισμένα; 92;
katrmp Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 08:21 πμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 08:21 πμ σου ήρθε μηνυμα ότι εκκαθαρίστηκε η δήλωση? Το 143 πώς είχε προκύψει?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:01 πμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:01 πμ τα "92" ειναι τα σωστα. Ταιριαζουν με το συμβολαιο και το ΤΑΠ. Για "92" θα παρεις πιστοποιητικο. Τα "143" για τα ΔΤ, ειναι που, σε καθε αυξηση που εχουν κανει, αντι να ανεβαζουν την "τιμη" ανεβαζουν τα τμ. Αρκετοι Δημοι, ηδη εχουν αναπροσαρμοσει το λογισμικο τους.
akis73 Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:02 πμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:02 πμ (edited) 51 λεπτά πριν, gio said: Τελικά τώρα με την δήλωση τετραγωνικών ....είδατε κάποια αλλαγή στον υπολογισμό; Γιατί ενώ έχω 92τ.μ. σπίτι μου βάζει ΔΤ:143τ.μ. και ΔΦ-ΤΑΠ:92τ.μ. Δεν θα έπρεπε όλα να είναι στα ίδια τετραγωνικά υπολογισμένα; 92; Μάλλον σε χρεώνουν πλασματικά μέτρα στα δημοτικά τέλη, το κάνανε και εδώ στο Δήμο Θεσ/κης και είχε γίνει θέμα, ισχυριζόμενοι αδυναμία υπολογισμού της σωστής τιμής ζώνης. Ενδεχομένως όμως να σε χρεώνουν χαμηλότερη τιμή ζώνης. edit: με πρόλαβε ο Δημήτρης, το έχει περιγράψει πιό σωστά. Edited November 3, 2021 at 09:05 πμ by akis73
dimitris GM Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:11 πμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2021 at 09:11 πμ (edited) μολις το ειδα Πληροφοριακά, σε σχεση με αυτο που ρωτησε ο κατρ, στον τελευταιο λογαριασμο, εχουν περασει τα "διορθωμενα" τμ. καλημερα ακη Edited November 3, 2021 at 03:20 μμ by dimitris GM 1
architect83 Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:24 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:24 πμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Kαλημέρα σας, Πιθανόν να είμαι σε λάθος συνομιλία αλλά δεν έβρισκα κάτι σχετικό, αν μπορείτε να βοηθήσετε. Σε πελάτη ζητήθηκε από τον δήμο για έκδοση ΤΑΠ βεβαίωση μηχανικού όπου θα φαίνονται τα τ.μ. τον διαμερισμάτων που ο πελάτης επιθυμεί να νοικιάσει (υπάρχον κτίριο, έχει ρευμα) και ο υπάλληλος του δήμου είπε πως πλέον για πιο γρήγορα, υπάρχει η δυνατότητα να εκδώσει ο μηχανικός βεβαίωση ηλεκτρονικά από το ΤΕΕ, που να αναφέρει πόσα τμ. ειναι το κάθε διαμέρισμα. Και πως αυτό είναι αρκετό για τον δήμο να προχωρήσει, πως ειναι κάποια νεά διαδικασία που γίνεται τελευταία εδώ και κάτι μήνες. Μίλησα με διάφορα γραφεία στο ΤΕΕ και δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό και πως γίνεται. Ούτε στο σύστημα e-adeies υπήρχε κάτι σχετικό. Και στο .gov περί Βεβαίωση από Δήμο περί μη οφειλής ΤΑΠ, δεν αναφέρει κάτι που να μοιάζει με αυτό το έγγραφο αυτό που ζητήθηκε, αναφέρει κάτοψη με τμ. Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό; Είπαν από τον δήμο πως είναι κάτι νέο ως διαδικασία, αλλά δεν βρίσκω κάποιον να γνωρίζει τι αφορά. Αν μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει θα βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ Edited June 19, 2025 at 08:48 πμ by Pavlos33
ppanag Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:34 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:34 πμ Ο πελάτης μπορεί να αιτηθεί γραπτά από τον Δήμο ότι θέλει και ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να απαντήσει επίσης γραπτά και τεκμηριωμένα. Όταν φέρουν το γραπτό κείμενο με τα απαιτούμενα και μόνο τότε θα μπορούμε να απαντήσουμε.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:46 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 08:46 πμ @architect83 Yποθέτω ότι κάποιος χρειάστηκε βεβαίωση (περί μη οφειλών)ΤΑΠ για κάποια συμβολαιογραφική μεταβίβαση. Το θέμα είναι ότι για να προσκομίσεις κατόψεις με εμβαδομέτρηση, θα πρέπει αφενός να αποτυπώσεις, αφετέρου να έχεις κάνει έλεγχο νομιμότητας, έτσι ώστε αν προκύπτουν αυθαίρετες επιφάνειες να τακτοποιηθούν. Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεις βεβαίωση υπαγωγής (περαίωση ή με το 30% πληρωμένο πρόστιμο αν το κάνουν σε δόσεις) και τις προσαρτημένες στη δήλωση κατόψεις. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα εννοούσε ο υπάλληλος. Στις ενοικιάσεις δεν ζητείται κάποια βεβαίωση ΤΑΠ. Πιθανώς η όλη διαδικασία να σχετίζεται με την αλλαγή ονόματος στη σύμβαση με τη ΔΕΗ και ίσως γνωρίζουν ότι έχουν αναντιστοιχία στο πραγματικό εμβαδόν διαμερίσματος σε σχέση με το καταχωρημένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ψάξε λίγο το θέμα να δεις τι ακριβώς ζητάνε και για ποιο λόγο και εμείς εδώ είμαστε. 1
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 09:32 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 09:32 πμ On 19/6/2025 at 11:24 ΠΜ, architect83 said: ...........υπάρχει η δυνατότητα να εκδώσει ο μηχανικός βεβαίωση ηλεκτρονικά από το ΤΕΕ, που να αναφέρει πόσα τμ. ειναι το κάθε διαμέρισμα.... Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα! Σαχλαμάρες λέει ο υπάλληλος του δήμου... Αρκεί μια βεβαίωση δική σου που να βεβαιώνει τα τ.μ. του διαμερίσματος! Προσοχή, πρώτα να κάνεις έλεγχο κ.λπ.
architect83 Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 09:55 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2025 at 09:55 πμ Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, θα ζητήσω ξανά να μου στείλουν τι ακριβώς ζητάνε τώρα που έχω καλύτερη εικόνα!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα