Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά το TEI, πολυτεχνείο. Αξίζει;


DimitrisZ

Recommended Posts

Πέρνα εσύ με το καλό και θα βρεις την άκρη με τα εργαστήρια, που είναι το λιγότερο που θα πρέπει να ανησυχείς, (μην τα συγκρίνεις με τα εργαστήρια στο τει)

Καλά εννοείται....Το σύστημα με τα εργαστήρια δεν είναι το ίδιο όπως στο τει, δλδ παρουσιες κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Το κύριο βάρος στο πολυτεχνείο θα είναι τα μαθήματα ( εξετάσεις) που όπως λες δεν θα τα παρακολουθείς λόγω εργασίας. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι σοβαρότερο και πρέπει να βρεις κάποια λύση. Το να παραβρεθείς για μία ώρα σε ένα εργαστήριο που έχουν κάποια μαθήματα μία φορά το εξάμηνο είναι εφικτό ( πας αργότερα/ νωρίτερα μία μέρα στη δουλειά). Δεν είναι ανέφικτο να τα συνδυάσεις με την εργασία, αλλά θα σε πάει πίσω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

.... Αν δουλευω πρωινες ώρες θα μπορω ...

Φυσικά δεν είναι ο τομέας μου τα μαθήματα και οι απαιτήσεις για την σχολή μηχανολογίας στο πολυτεχνείο, αλλά με βάση τα ανάλογα της αρχιτεκτονικής είναι δύσκολο (έως πάρα πολύ δύσκολο) να συνδυαστεί σπουδές στο πολυτεχνείο και φουλ τάιμ εργασία.

 

Οι απαιτήσεις σε χρόνο (για το σύνολο των σπουδών και όχι απλοϊκά τα εργαστήρια) που θα πρέπει α αφιερώσεις και οι απαιτήσεις των καθηγητών, για να μπορείς να αποφοιτήσεις φυσιολογικά είναι μεγάλες.

 

Τώρα αν τα έχουν αλλάξει και έχω χάσει συνέχειες πάω πάσο…

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απολυτως σωστος ο "προλαλησαντας".  :smile:

Ειναι τρομακτικα δυσκολο εως αδυνατο  να δουλευεις full-time και ταυτοχρονα να παρακολουθεις και να τελειωσεις κανονικα την οποιαδηποτε σχολη ΑΕΙ / ΤΕΙ....

 

Εκτος του οτι διαφωνω με το να μπει κανεις στην διαδικασια κατατακτηριων (με τις ισχυουσες προϋποθεσεις...) για εισοδο στο Πολυτεχνειο ακυρωνοντας/πετωντας στα σκουπιδια τις προσπαθειες σου στο ΤΕΙ αφου αρχιζεις κυριολεκτικα απο το απολυτο 0. Υποκειμενικο αλλα άποψή μου....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά  και μπράβο για το φόρουμ σας!! Τελειωνω τωρα τει μηχανολογιας και σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες στο αντιστοιχο τμημα στο ΕΜΠ.  Τα εργαστήρια στο ΕΜΠ ειναι υποχρεωτικα σωστα? Εμένα η ερώτηση μου είναι η εξής! Αν δουλευω πρωινες ώρες θα μπορω να παρακολουθω τα εργαστηρια?? Γιατι μ πε ενα φιλαρακι πως είναι κυριως πρωινες ωρες οποτε μη τυχον και περασω ΕΜΠ(οχι οτι το χω σιγουρο) και εχω προβλημα με τα εργαστηρια...Και στο ωρολογιο προγραμμα της σχολης δεν βλεπω πουθενα πως κατανεμονται τα εργαστηρια και τις ωρες τους...Αν μπορει καποιος να μ το εξηγησει λιγακι αυτο....Σας ευχαριστω πολυ

 

Κατατακτήριες να δώσεις εφόσον τα μαθήματα του ΤΕΙ τα πέρασες αεράτα και με καλό βαθμό. Σε όποια άλλη περίπτωση είναι τζάμπα χάσιμο χρόνου και πιθανότατα δεν θα πετύχεις στις κατατακτήριες.

Link to comment
Share on other sites

Στο 5ο περνάς και χρωστάς το 4ο.

 

Περνάν στο 5το αλλά το μαθαίνουν όταν έχει τελειώσει...δηλαδή το χρωστάνε όλο το 5το. Τίποτα από πρώτο και δεύτερο έτος.

http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/past-rating/rating12-13

να ψάχνουμε λίγο πριν γράφουμε

Link to comment
Share on other sites

μισο λεπτο ρε παιδια. Πολυ φιλος μου τελειωσε ηλεκτρολογος ΤΕΙ και μπηκε ΑΠΘ με κατατακτηριες (καπου το 2001...). Απο οτι μου ειπε δεν του αναγνωριστηκε τιποτα. Ηταν σαν να μπηκε απο πανελληνιες με εξτρα μειονεκτημα ομως οτι τον αντιμετωπιζαν σαν "αποτυχημενο Τεϊτζη" . Το παιδι ομως ηταν καλο και τα περασε ολα αερα-πατερα και μαλιστα εξω που δουλευει τωρα τα τελευταια χρόνια βαζει τα γυαλιά σε οσους συνεργάζεται...

Εκτος αν αλλαξε κατι απο τότε (οποτε παω πασο...)

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο Leftlane με βάση μια συμφοιτήτρια που είχα πριν 10ετία και ήταν από ΤΕΙ μηχανολογίας. Της αναγνωρίστηκαν μόνο τα μαθήματα κατατακτηρίων και κανένα άλλο. Το ότι κατατάσσεται κάποιος στο 5ο εξ. σημαίνει ότι μπορεί θεωρητικά να ολοκληρώσει πιο σύντομα τις σπουδές (10 εξ.) και όχι ότι δεν υπάρχει υποχρέωση εξέτασης στα μαθήματα των 2 πρώτων ετών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.