Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοροεπιδρομές, ανισότητες και αδικίες


Takis3008

Recommended Posts

Σε 16 εφορίες εκκρεμούν μακροσκελείς κατάλογοι με βεβαιωμένα χρέη όπως στην ΔΟΥ Χρυσούπολης 94% και στη ΙΣΤ Αθηνών 88,85%.

 

Σύμφωνα με το Star, την ίδια στιγμή εκκρεμούν για εκκαθάριση δηλώσεις φορολογίας παλαιοτέρων ετών σε αρκετές ΔΟΥ, όπως Κορυδαλλού (4.422 δηλώσεις), Α’ Ηρακλείου Κρήτης (1.900), Ζ’ Θεσσαλονίκης (1.500), Δ’ Πειραιά (1.100 δηλώσεις), Α’ Λάρισας (1.050), Α’ Χανίων (722) και Ψυχικού (500). Αποδεικνύεται όμως ότι υπάρχει αμέλεια και στη βεβαίωση από τα τμήματα εσόδων των χρηματικών καταλόγων που αφορούν την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο (όπως πχ στη Δ’ Πειραιά, Σητεία, Αταλάντη, Φλώρινα, Πύλο, Νιγρίτα, Β’ Καβάλας).

 

Εκκρεμούν ακόμη δηλώσεις ΕΤΑΚ, μέτρο που εφαρμόστηκε στο μνημόνιο, με πολλές Εφορίες να μην έχουν επεξεργαστεί 7.165 δηλώσεις, με πρώτη τη ΔΟΥ Α' Ηρακλείου Κρήτης με 1.709 υποθέσεις και ακολουθούν η Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με 815 και η ΔΟΥ Αχαρνών με 470.

 

Παράλληλα, παρατηρείται αδυναμία είσπραξης τελών κυκλοφορίας από τις εφορίες καθώς έρευνα έδειξε πως από το 1995 δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη κυκλοφορίας 114.625 αυτοκινήτων (27 εκατ. ευρώ).

 

Από αυτό το ποσό των οφειλών, εκείνο που έχει εισπραχθεί είναι λίγο παραπάνω από τα επτά εκατ. ευρώ με απώλειες 19,738 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Περισσότερα διαβάστε εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 177
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα γιατί να κυνηγούν αυτούς που δεν πληρωνουν

την ώρα που μπορούν να βάλουν νέους φόρους και τα κοροίδα που πληρώνουν να ξαναπληρώσουν για να μειωθεί η χασούρα!!!

 

Κάτι απαιτήσεις που έχουμε !

Link to comment
Share on other sites

Αυτόφωρο γιά όσους χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ στην εφορία .

 

Το ότι μείωσαν μισθούς , έκοψαν δουλειές , έβαλαν άλλους φόρους δεν τους αφορά βέβαια .

Τελικά το έχουν χάσει εντελώς και το τέλος θα είναι άσχημο .

Link to comment
Share on other sites

Αυτόφωρο γιά όσους χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ στην εφορία

Σε εμένα που χρωστάει η εφορία πάνω από 5.000; προβλέπουμε τίποτα; :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Σε εμένα που χρωστάει η εφορία πάνω από 5.000; προβλέπουμε τίποτα; :)

 

Προβλέπουμε -κατα Μπενι-στρατιωτική πειθαρχία.Οπότε σσσσ...σσσ μη μιλας...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ:

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2379384&pg=1&pid=2379527&orderdir=asc#post_2379527

 

και παρακαλώ σχολιάστε μαζικά. Το capital.gr το βλέπει πολύς κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Έρχεται και 2η έκτακτη εισφορά!

 

 

Την επιβολή δύο νέων εισπρακτικών μέτρων ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ εντός του 2011. Πρόκειται για τη φορολόγηση έως 50% των τόκων των καταθέσεων στις τράπεζες και την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.

 

 

Τα δύο νέα μέτρα είναι μέρος του «Plan B» που έχει ετοιμάσει το ΔΝΤ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, και το οποίο είναι πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τις ΗΠΑ.

 

Στη σημερινό κρίσιμο ραντεβού του κ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται ότι θα συζητηθούν τόσο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες (μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και τέλος ακινήτων) όσο και τα νέα εισπρακτικά μέτρα που έχει προτείνει η Τρόικα προκειμένου να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», στο Plan B περιλαμβάνονται και τα εξής δύο νέα μέτρα:

Αύξηση φορολογίας στους τόκους καταθέσεων στο 30% έως 50%. Σήμερα, ο φόρος στους τόκους είναι μόλις 10% ενώ σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία είναι 30-40%. Από αυτήν την αύξηση (που μπορεί να λάβει τη μορφή νέου φόρου και να ονομαστεί φόρος διακράτησης) εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθούν περίπου 800 εκ. έως 1 δισ. ευρώ, αφού οι συνολικές καταθέσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 190 με 200 δισ. ευρώ.

 

Επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε κοινωνικές ομάδες που θεωρείται ότι έχουν φοροδοτική ικανότητα όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κα. Η νέα έκτακτη εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αφορά όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2006. Η εισφορά δεν θα έχει καμία σχέση με το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ που αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Μετά τη συνάντηση του με την κ. Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν για την εξειδίκευση των νέων μέτρων, τα οποία ίσως να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η απόφαση για το αν θα εφαρμοστούν και τα δύο μέτρα μαζί ή μόνο το ένα από τα δύο, καθώς και το πότε θα εφαρμοστούν (τώρα ή το Δεκέμβριο ως εφεδρεία για την 7η δόση) θα ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

 

...οι μηχανικοι εχουμε ακόμα φοροδοτικη ικανότητα???

Link to comment
Share on other sites

Εαν υπαρξει και 2η εκτακτη εισφορα παλι γι ατους μηχανικουθς θα ειναι απαραδεκτοι....οχι οτι τωρα δεν ειναι αλλα τοτε θα σημαινει οτι ειναι εκτος πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

τοτε θα σημαινει οτι ειναι εκτος πραγματικότητας

 

και εμείς το ίδιο

 

σπαταλήστε 2.33 να το δείτε....

 

http://www.youtube.com/watch?v=FNZGUM8as0I&feature=player_embedded#!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.