Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαράδεκτη στατική μελέτη άλλου συναδέλφου.


 
xrysa1973

Recommended Posts

Χρύσα , θεωρώ και εγω οτι το χειρίστηκες με τον καλύτερο τρόπο

 

( απο τη μια ξεκαθαρισες το προβλημα αλλα εδειξες και διαθεση καλοπιστης συνεργασιας )

 

Ωστε τελικα τη μελετη δεν την ειχε κανει μελετητης αλλα καποιο κοριτσακι cadjockey χαχαχαχα.....

 

Το μονο κακο είναι οτι ο ιδιοκτητης θα μεινει με το "...μη μπλέξεις με μηχανικούς ", ειδικα αν είναι της λογικής "...εγω δε ξέρω τι μου λέτε, εγω ξερω οτι καθυστερεί η δουλειά μου...κλπ..κλπ"

 

@proteas

 

Εχεις δίκιο μεν αλλα οι περισσότερες μελέτες που δινονται στην πολεοδομία, ειναι ανεπαρκείς οπως αναφερει και ο Γιαννης.

 

Εξάλλου οι σοβαροι κατασκευστες μεταλλικων κτιρίων ( εργοστασια ) έχουν πληρη υποδομη software αλλα και γνωση να σχεδιασουν με απολυτη ακριβεια συνδεσμους και ολες τις λεπτομέρειες.

 

Αυτα σε οτι αφορά ισογεια κτιρια για χρηση βιομηχανικη, αποθηκες κλπ.

 

Για πιο πολυπλοκες μελετες πολυόροφα κτιρια κλπ.. εκει χρειαζεται η παρεμβαση εξειδικευμενων μελετητων (thank god υπαρχουν αρκετοι σε αρκετες πόλεις της Ελλάδας. )...

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ

Χρύσα...

ειδικότητα ο μελετητής?

 

Συμφωνώ με τον jkar. Ετσι γίνεται πάντα.

 

 

 

Ο μελετητής ή ο μηχανικός? Για κανέναν δεν ξέρω βέβαια. Δεν μπήκα στη διαδικασία να το μάθω....δεν θα μου κάνει διαφορά εξάλλου.

...

...

γιατί τη μελέτη την έχει κάνει, όχι ο μελετητής που έλεγε στην αρχή αλλά μια κοπελιά που είναι στο γραφείο του, σχεδιάστρια παρακαλώ και ίσως να μην έδωσε σωστα τα δεδομένα.

...

...

 

Συμπέρασμα.

Την μελέτη την έκανε σχεδιάστρια. Προφανώς θα της έδωσαν σχέδια από άλλες μελέτες και η κοπελια έκανε copy paste σχήματα προσαρμοσμένα στις νέες διαστάσεις.

Η σχεδιάστρια φυσικά δεν έχει καμια ευθύνη, ούτε καν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει την σοβαρότητα του σχεδιασμού της.

Ο έμπορος εργοδότης της όμως με πτυχίο μηχανικού έχει μεγιστη ευθύνη και είναι τουλάχιστο απαράδεκτος για αυτές τις πρακτικές.

 

Προσωπικά θα έλεγχα στην περίπτωση του με τον αριθμό TEE αν πράγματι έχει βγάλει ένα πολυτεχνείο, διότι τόση ασυνειδησία ξεπερνά κάθε όριο.

Link to comment
Share on other sites

Η μπάλα τον κατασκευαστή θα τον πάρει σίγουρα συν ότι αν το όνομα ακουστεί σε κάποια κατασκευή που έπαθε ζημιά, μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα χάσει πολλούς πελάτες.

Το δικό μου όνομα αν αναλάβω οργάνωση εργασιών σε τέτοιο έργο από την άλλη θα μπει σε μαύρη λίστα. Το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος είναι ότι για να κερδίσω 5 δραχμές δεν μίλησα ή ότι είμαι άσχετη και δεν έχω τη γνώση για να το δώ.

Η συνάντηση βέβαια μόλις ολοκληρώθηκε. Η πρόταση μου ήταν να μου παραδώσουν όλη τη μελέτη μαζί με το τεύχος. Σίγουρα όσο μπαλαμούτι και να έπεσε το τεύχος θα έχει κενά. Εξήγησα λοιπόν πως για να προχωρήσω θέλω κόμβους, θεμελίωση και έλεγχο από κάποιον άλλο μηχανικό ή να μου υπογράψουν μηχανικός και ιδιοκτήτης ότι έλαβαν γνώση των σοβαρών αμφιβολιών μου τους οποίους και δικαιολογώ, αλλιώς ούτε εγώ αλλά ούτε και ο κατασκευαστής θα συνεχίσουμε. Εκεί ο μηχανικός ΔΕΝ δέχτηκε να υπογράψει και ο ιδιοκτήτης έμεινε άφωνος. Τελικά έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε ότι θα το ξαναδεί γιατί τη μελέτη την έχει κάνει, όχι ο μελετητής που έλεγε στην αρχή αλλά μια κοπελιά που είναι στο γραφείο του, σχεδιάστρια παρακαλώ και ίσως να μην έδωσε σωστα τα δεδομένα. Αυτό ήταν δικαιολογία βέβαια γιατί θεωρώ ότι είναι πιο απαράδεκτο να βάλει την κοπελίτσα από εκεί που σχεδίαζε κρεβατάκια να κάνει μελέτη και το κυριότερο ότι ακόμα και αν έγινε έτσι έπρεπε να δει τα λάθη ο ίδιος. Για να μην ρίξω και εγώ λάδι στη φωτιά είπα ότι αυτά μπορεί να συμβούν, κάποια ρύθμιση δεν έγινε σωστά προφανώς στο πρόγραμμα, αλλά αφού το εντοπίσαμε ας το διορθώσουμε.

Στην πρόταση του ιδιοκτήτη να κάνω εγώ τη μελέτη αρνήθηκα για να μην έχει λόγο να πει ότι τον αμφισβήτησα για να του φάω το ποσοστό.

Αναμένω τώρα την εξέλιξη....:confused:

 

Χρύσα κατά τη γνώμη μου έπρεπε να την πάρεις τη μελέτη αφού σου το πρότεινε και ο ιδιοκτήτης μπροστά στον άλλο μηχανικό. Γιατί πολύ απλά, πες ότι σου ξαναφέρνει ένα έκτρωμα για μελέτη. Τι θα πεις τότε;

Ίσα -ίσα που θα δώσεις πάτημα στον παλαίουρα (απ' ό,τι μας λες είναι επικοινωνιακός και το έχει το μπλα-μπλα) να σε παρουσιάσει σαν "στραβόξυλο", "ευθυνόφοβη", (γυναίκα είναι και δεν ξέρει, πού μάθανε οι γυναίκες από μελέτες κτλ.....) και ότι επιμένεις σε λεπτομέρειες "που δεν έχουν σημασία". Θα είναι πολύ εύκολο να πείσει τον ιδιοκτήτη, ασχέτως του ότι έχει 100% άδικο.

Link to comment
Share on other sites

Χρύσα κατά τη γνώμη μου έπρεπε να την πάρεις τη μελέτη αφού σου το πρότεινε και ο ιδιοκτήτης μπροστά στον άλλο μηχανικό. Γιατί πολύ απλά, πες ότι σου ξαναφέρνει ένα έκτρωμα για μελέτη. Τι θα πεις τότε;

Ίσα -ίσα που θα δώσεις πάτημα στον παλαίουρα (απ' ό,τι μας λες είναι επικοινωνιακός και το έχει το μπλα-μπλα) να σε παρουσιάσει σαν "στραβόξυλο", "ευθυνόφοβη", (γυναίκα είναι και δεν ξέρει, πού μάθανε οι γυναίκες από μελέτες κτλ.....) και ότι επιμένεις σε λεπτομέρειες "που δεν έχουν σημασία". Θα είναι πολύ εύκολο να πείσει τον ιδιοκτήτη, ασχέτως του ότι έχει 100% άδικο.

 

Το στραβόξυλο είναι το επίθετό μου πιά. Δεν με φοβίζει. :D

Αν μου ξαναφέρει έκτρωμα για μελέτη θα του πω πολύ απλά ότι τώρα πιά θα κάνω δημοσκόπηση από τοπική εφημερίδα... :lol:

Η επόμενη συζήτηση θα γίνει χωρίς τον ιδιοκτήτη αν ξαναφέρει έκτρωμα. Θα του εξηγήσω ότι τον κάλυψα την πρώτη φορά αλλά δεν θα το ξανακάνω. Αν και αυτό το κατάλαβε. Νομίζω όμως, ή τουλάχιστον ελπίζω πως τώρα πιά το πήρε το μάθημα και θα πάει σε ένα μελετητή της προκοπής.

 

Να σας πω τώρα για τα σχέδια των μεταλλικών. Είναι ανεπαρκέστατα!!! Είσαι ευτυχισμένος αν έχουν έστω βασικούς κόμβους. Δεν κάθεται κανένας εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να κάνει λεπτομέρειες. Οταν λέω λεπτομέρειες εννοώ του συγκεκριμένου σχεδίου κάθε φορά. Το σύνηθες είναι copy paste με αλλαγή σε ονομασίες, που συνήθως ξεχνάνε και αυτές βέβαια. Η απάντηση? "Βάλε ότι νομίζεις, εσείς τα ξέρετε καλύτερα."

Πολλές φορές επειδή κάποιος το είπε εδώ, φωνάζω το μηχανικό για να κάνει έναν τελευταίο έλεγχο, όταν ο σχεδιαστής έχει ολοκληρώσει στο Strucad και δεν έρχεται. Τους προτείνω να τους στείλω και το struwalk που είναι free και μπορείς να δεις τα πάντα αλλά δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής που συνεργάζομαι έχει την υποδομή και μπορεί να το καλύψει, αν και δεν είναι σωστό ούτε αυτό. Ομως έχω συνεργαστεί και με άλλον κατασκευαστή που είχε έναν τεχνολόγο μηχανολόγο που σχεδίαζε στο strucad και οι οδηγίες ήταν συνήθως από τον υπεύθυνο παραγωγής παρακαλώ, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη τη δουλειά του.

Θεωρώ ότι και εμείς είμαστε λίγο ανεύθυνοι σε αυτά τα θέματα. Δεν πάμε καν για επίβλεψη. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις ξαναλέω.

Link to comment
Share on other sites

@xrysa1973 : πολύ καλός ο χειρισμός από μέρους σου.

 

Συνάδελφοι τα μηνύματα που αφορούν σε προδιαγραφές σχεδίων και γενικότερων προβλημάτων στην μελέτη και κατασκευή μεταλλικών κατασκευών μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα εδώ,

Στο πσρόν θέμα ας δίνουμε απαντήσεις μόνο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης μιας προβληματικής μελέτης αν και νομίζω ότι το θέμα καλύφθηκε .

 

edit

 

Δυστυχώς , το παραπάνω νέο θέμα από λάθος χειρισμό μου διαγράφηκε οριστικά μαζί με τα μηνύματα που είχαν μεταφερθεί σε αυτό . Ηταν αν θυμάμαι καλά 38 μηνύματα παλιά και νέα. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα μέλη και ιδίως από τους συναδέλφους που συμετείχαν , των οποίων τα μηνύματα χάθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

10 μέτρα απέχουν τα ζευκτά? και αυτός της παλιάς σχολής λύνει και c180? και μάλιστα ανά 1.33 στα 10μ άνοιγμα? και οι κολώνες και το ζύγωμα είναι ipe180? δεν χρειάζεται να λύσει κάποιος πλαίσιο που έχει κολώνες-δοκούς ipe180 αφού δεν καλύπτεσαι από τις τρύπες στον κόμβο

 

αν έχεις το τηλέφωνό του, τον χρειάζομαι

Και εγώ τον χρειάζομαι

Εχω δει τέρατα, αλλά αυτό είναι η περίπτωση που πια δηλώνεις "τώρα πια τα έχω δει όλα". Μπορεί να είναι πολύ μπροστά ο τύπος συμφωνώ.

Μήπως πρέπει να κάνω ένα νέο θέμα με τα τρελά που μου λένε κάθε τόσο? Θα έχει γέλιο σίγουρα. Εχω δει και ΗΕΒ πλαινό σύνδεσμο σε ΙΡΕ κολώνα, αλλά ήταν "μεγαλομελετητές" και δεν σηκωναν μύγα στο σπαθί τους. Το κατάπια και εγώ και δεν μίλησα.

Και σένα σε χρειάζομαι.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.