Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εχεις δικιο αυτο ειναι και το λογικο..παρολα αυτα απο το ιδιο το ΤΕΕ τα εχουν μπλεξει, γιατι ο ιδιωτης που μου εδωσε τη δουλεια πηρε στο ΤΕΕ και βρηκε μια η οποια του ειπε (βασιζομενη στο κειμενο που υπαρχει αναρτημενο εδω

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/eidikotites_mixanikon_authaireta.pdf

 

και αφορα τη δηλωση αυθεραιτων)

 

οτι δεν εχω δικαιωμα..οταν τηλεφωνησα εγω σε αυτη την κυρια μου ειπε οτι δεν εχει εγκυκλιο για τις βεβαιωσεις και οτι δεν μπορει να μου πει οτι οτι μπορω, ουτε οτι δεν μπορω.... το θεμα ειναι οτι η συμβολαιογραφος ουσιαστικα με ακυρωσε και υποχρεωσε τον ιδιωτη που μου ειχε δωσει τη δουλεια να στραφει σε αλλο μηχανικο..τι μπορω να κανω εγω τωρα?

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι η συμβολαιογραφος ουσιαστικα με ακυρωσε και υποχρεωσε τον ιδιωτη που μου ειχε δωσει τη δουλεια να στραφει σε αλλο μηχανικο..τι μπορω να κανω εγω τωρα?

 

Να φτιάξεις και να στείλεις ένα εξώδικο στη συμβολαιογράφο που να την απειλείς ότι θα τη μηνύσεις αν δεν σοβαρευτεί. Όπως το παρουσιάζεις πλέον μου μπαίνουν υποψίες ότι ο λόγος που το κάνει είναι άλλος και "ύποπτος" (έχει τον "δικό της", το "συνεργάτη" της). Επίσης να πεις στην ηλίθια από το ΤΕΕ που σου είπε το "αμίμητο" ότι "δε μπορεί να σου πει ότι μπορείς ούτε ότι δε μπορείς", ότι τα τελευταία 150-200 χρόνια τουλάχιστον με βάση το ισχύον Δίκαιο στην Ελλάδα (και σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου), ό,τι δεν απαγορεύεται, ή δεν καθορίζεται ρητά, επιτρέπεται. Το αντίστροφο ισχύει μόνο στον Ελληνικό Στρατό (όπου υπάρχουν και ισχύουν τα λεγόμενα "προβλεπόμενα" δηλαδή ότι δεν "προβλέπεται", απαγορεύεται) και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες.

Edited by tpanag
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ποιά είναι η αμοιβή για την βεβαιώση για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών;

 

Θα πάω να μετρήσω ένα αγροτεμάχιο 1 στρ εκτός σχεδίου, τι θα ζητήσω από τον ιδιοκτήτη, τη νόμιμη αμοιβή του τοπογραφικού, που για 1 στρ εκτός σχεδίου είναι λιγότερο από 200 ευρώ και άλλα τόσα για την βεβαίωση;!

 

Στην ημερίδα του ΤΕΕ, ο νομικός συνεργάτης του ΤΕΕ είπε ότι εαν κανουμε το τοπογραφικό, μπορούμε να μην ζητήσουμε επιπλέον αμοιβή για την δήλωση.

Τι ισχύει τελικά;;

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη, κοινως, για 2 περιπτωσεις που εχω δωσει βεβαιωση και το συμβολαιο θα γινει αρχες της ερχομενης εβδομαδος, ενδεχεται να πλοκαριστει απο την εκδοση του ΦΕΚ που θα απαιτει εξαρτημενο τοπογραφικο...?

 

Και το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι για αυθαιρεσιες που ρυθμιζονται με τον 4014 και υπαρχει ΟΑ, εντος σχεδιου κλπ, δε θα απαιτειται εξαρτημενο τοπογραφικο αλλα θα διδεται αυτο της αδειας...

 

Ενω για μια μεταβιβαση με βεβαιωση νομιμοτητας θελει εξαρτημενο....

 

Γελαν κι οι πετρες...

Link to comment
Share on other sites

Απο την ερωτηση Γ19 προκύπτει οτι οι εσωτερικες διαρρυθμισεις δεν πρεπει να μας απασχολουν, ακομα και αν προκειται για διαχωρισμο ιδιοκτησιων. Π.χ τα 2 διαμερίσματα της άδειας, να γίνονται 3 στην πραγματικότητα...

 

Συνεπώς απο που προκύπτει αυτό το 20 % απόκλιση στις οδηγίες του ΤΕΕ?

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

salpigoal αν έχεις όρεξη κοίτα να δεις τι αναφέρουν οι διατάξεις που αναφέρει η Γ19 και αν βρεις την σχέση των διατάξεων με την ερώτηση/απάντηση πες την και εμένα :(

Σε επόμενη ερώτηση λίγο πολύ λένε πως μπαίνουν τα πάντα όλα.

Καλό βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

Οι εδωτερικες διαρρυθμισεις οντως δεν μας απασχολουν...

Δεν παραβαινουν ουτε δομηση ουτε καλυψη ουτε υψος....

Ουτε φυσικα υπαρχει αυθαιρετη χρηση, ενω η οριζοντια ιδιοκτησια υφισταται νομιμως....

Αυτα βεβαιωνουμε...

 

Τωρα αναφορικα με τα 3 διαμερισματα που εγιναν 2, προφανως οι οριζοντιες ιδιοκτησιες δεν ειναι οι ιδιες με αυτες που μελετηθηκαν στην αδεια, ακομα και αν δεν παραβιαζεται τιποτα εκ των δομηση/καλυψη/υψος

Link to comment
Share on other sites

@salpigoal / Faethon11

 

Οι διατάξεις που αναφέρει οι Γ19 είναι το άρθρο 23 του ΓΟΚ που αφορά προσθήκες και αυθαίρετες κατασκευές .

 

Για την δήλωση μη αυθαιρεσιών (υποθέτω αφορά μεταβίβαση/πώληση )

1) . Αν αφορά έναν ιδιοκτήτη και οι διαστάσεις / δόμηση /κάλυψη /όγκος είναι σύμφωνες με την ΟΑ τότε μπορείς να την κάνεις (προσωπικά δεν θα την έδινα ) .

 

2) . Αν τα δυο διαμερίσματα (που έγιναν τρία ) μεταβιβάζονται / πουλιούνται σε διαφορετικά πρόσωπα και δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες , χρειάζεται αναθεώρηση ΟΑ και νέα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.