Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Είναι απαραίτητο εκτός της βεβαίωσης νομιμότητας του ακινήτου, να προσκομίσεις και το 5σέλιδο της διαδικασίας υπαγωγής??

 

Όχι, αλλά προσωπικά το προσκομίζω και μάλιστα γράφω πίσω από τη βεβαίωση ότι: "Η βεβαίωση συνοδεύεται από το 5σέλιδο το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της", διότι δεν συμφωνώ με την μπούρδα της βεβαίωσης, οπότε γράφω στην Τεχνική Έκθεση τη δική μου βεβαίωση!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχεις μετατρέψει ένα χώρο κύριας χρήσης σε χώρο Η/Χ(ούτε κάν βοηθητικής; χρήσης)....Εσυ ως Γ γκρέμισες τον τοίχο σου και νομίζεις ότι όλα είναι οκ. Και έρχεται η ώρα να το πουλήσεις. Δεν έρχεται ο αγοραστής να το δει από κοντά, του δείχνεις το σχέδιο που υπάρχει στην άδεια και όλα καλά...Έρχεται η στιγμή των βεβαιώσεων και συ θέλεις να ενημερώσεις για την αλλαγή των χώρων στο σχέδιο. Το σχέδιο αν δεν είναι από υπηρεσία(πολεοδομία) σφραγισμένο δεν πάει εφορία. Συμβολαιογράφο ίσως, αλλά εφορία με τίποτα(όταν φυσικά πρόκειται για μετά 55). Και συ του δίνεις βεβαίωση και του εξηγείς τη κατάσταση. Ο ίδιος θα δεχθεί να υπογράψει, θα δεχθεί έτσι απλά να τον φολορολογήσουν για ένα ακίνητο που στην ουσία είναι μικρότερο? Και στο κάτω κάτω, ναι είναι μικρότερο, ας αφήσουμε τους Η/Χ στην άκρη και ας δούμε τη πραγματικότητα. Έχεις "φάει" το δωμάτιο και το έκανες μπαλκόνι. Αν έχεις διαφορά 2τμ σε μία γκαρσονιέρα των 30τμ, δεν είναι υπολογίσημα αυτά? Για μένα είναι....Το θέμα είναι να διασφαλίσουμε νόμιμα τον αγοραστή να πάρει το ακίνητο με την πραγματική κατάσταση από όλες τις απόψεις(συμβόλαια, εφορία, σχέδια κλπ)...

Στη περίπτωσή μου έχω 5.7χ5.2 και η εσοχή μου(Η/Χ) είναι 0,6χ3.0 επί της πλευράς των 5.2μ.Φαντάζομαι ότι δεν καλύπτομαι από τις ανοχές....Πως λοιπόν θα δώσω βεβαίωση? Και αν δεν μπορώ, τι γίνεται σ αυτή τη περίπτωση?

Αναρωτήθηκε ο evans (και εσύ με την παρόμοια περίπτωση) αν μπορεί να δώσει βεβαίωση. Εξέφρασα την άποψή μου ότι:

1. Μπορεί να δώσει τη βεβαίωση (για τους λόγους που παρέθεσα)

2. Πρέπει να καταθέσει νέο σχέδιο (διορθωμένο της αδείας), όπου θα φαίνεται η υπάρχουσα κατάσταση, θα εξηγεί τους λόγους που δεν χρειάζεται ρύθμιση, θα αποτυπώνονται με σαφήνεια οι κλειστοί χώροι και ο Η/Χ, βεράντα, εσοχή πες το όπως θέλεις, θα εμφανίζεται το άθροισμα 98 + 2 = 100 μ2. Ας σημειωθεί μάλιστα 98 ΚΧ + 2 Η/Χ = 100 μ2.

Δεν αποκρύπτει τίποτα από κανέναν.

Τι θα γράψει ο συμβ στο συμβόλαιο, αν θα το περάσει ως ΚΧ ή ΒΧ, τι θα χρεώσει η εφορία, πόσα θα πληρώσει ο αγοραστής, αν θα του κάνει σκόντο ο πωλητής, ας τα λύσουν μόνοι τους!!!

Δουλειά του μηχανικού είναι να αποτυπώσει ορθά και να βεβαιώσει υπεύθυνα (ότι δεν υπάρχει πολεοδομική παράβαση).

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και απο μένα...έχω μία ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..

α) ένα μεταλλικό αναβατόρι ΑΜΕΑ στον κοινόχρηστο χώρο που ανεβάζει στον εξώστη του ορόφου και

β) μία ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πρασιά (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, απλά μία συρόμενη καγκελόπορτα..)

υπάγεται η ανοιχτή θέση στο Ν.4014 ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ???? και για τη νομιμοποιήση της θέσης και του αναβατορίου θέλει συναίνεση του ιδιοκτήτη του α΄ ορόφου?

Για το αναβατόριο χρειάζεται τη συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών

Για τη θέση στάθμευσης, δε χρειάζεται να δηλωθεί στο 4014, αφού επιτρέπεται η στάθμευση στην πρασσιά. Μόνο μία ενημέρωση φακέλου στην πολεοδομία. Είναι εύκολη υπόθεση χωρίς φορολογικά/αμοιβές, μόνο μία έκθεση μηχανικού χρειάζεται. Ρώτα εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και απο μένα...έχω μία ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε..

Προκειμένου να δώσω βεβαίωση για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών για ένα ισόγειο διαμέρισμα σε 2όροφο κτίσμα θα νομιμοποιήσω και μία προσθήκη που έχει 10m2.

Υπάρχει επίσης α) ένα μεταλλικό αναβατόρι ΑΜΕΑ στον κοινόχρηστο χώρο που ανεβάζει στον εξώστη του ορόφου και

β) μία ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πρασιά (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, απλά μία συρόμενη καγκελόπορτα..)

Ο ιδιοκτήτης πέρα από τη βεβαίωση για την αυτοτελή ιδιοκτησία του ισογείου θέλει αν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσει και τα υπόλοιπα..

το ερώτημα μου είναι το εξής: υπάγεται η ανοιχτή θέση στο Ν.4014 ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ???? και για τη νομιμοποιήση της θέσης και του αναβατορίου θέλει συναίνεση του ιδιοκτήτη του α΄ ορόφου?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Για την θέση στάθμευσης θα έβαζα σαν λοιπή πράβαση την αλλαγή στην περίφραξη και στην διαμόρφωση του π.χ.

 

Εδώ αναφέρει για την κατασκευή κτίσματος στεγάσεως και κατασκευή υδατοδεξαμενής.

 

Στην περίπτωση που έχουμε μόνο σωλήνες με βάνες, πομόνες ή όπως αλλιώς τα λένε, έχουμε παράβαση δόμησης, κάλυψης?

 

Λέει για κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων και υδατοδεξαμενών

Πώς έκανε την γεώτρηση έτσι αυθαίρετα;

Από την άλλη, επηρεάζει η γεώτρηση δόμηση/ύψος/όγκο; Προφανώς όχι.

 

Όχι, αλλά προσωπικά το προσκομίζω και μάλιστα γράφω πίσω από τη βεβαίωση ότι: "Η βεβαίωση συνοδεύεται από το 5σέλιδο το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της", διότι δεν συμφωνώ με την μπούρδα της βεβαίωσης, οπότε γράφω στην Τεχνική Έκθεση τη δική μου βεβαίωση!

 

Συνάδελφοι ο Ν4014 λέει

 

14. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα κάθε δικαιοπραξίας μεταβίβασης ακινήτων, στα οποία υπάρχουν κατασκευές ή χρήσεις που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου, γίνεται ειδική μνεία για την υπαγωγή των κατασκευών ή χρήσεων στις ρυθμίσεις αυτές κατά την απεικόνισή τους σημειώνεται η υπαγωγή αυτή και πέραν των όσων ορίζονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 23, επισυνάπτεται η βεβαίωση της καταχώρισης που προβλέπεται στην παράγραφο 5.

 

Άρα ο συμβολαιογράφος θέλει

1. ΥΔ ιδιοκτήτη του άρθρου 23§4

2. Βεβαίωση άρθρου 23§4 Ν4014

3. Βεβαίωση καταχώρησης σύμφωνα με το παρακάτω εδάφιο

 

 

5. Οι δηλώσεις καταχωρίζονται σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο της οικείας πολεοδομικής υπηρεσίας ή σε ειδικό βιβλίο. Ο αύξων αριθμός της καταχώρισης με την ημερομηνία κατάθεσης εγγράφεται επισημειωματικά επί του αντιγράφου της αίτησης, το οποίο παραλαμβάνει ο αιτών από την πολεοδομική υπηρεσία. Στο ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο ή το ειδικό βιβλίο καταχωρίζονται κατά την εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο παρόν, όλα τα στοιχεία που περιέχονται στη δήλωση, το καταβληθέν παράβολο, οι ελλείψεις, η ημερομηνία κατάθεσης των στοιχείων, καθώς και το ενιαίο ειδικό πρόστιμο που ορίζεται στην παράγραφο 6.

 

Άρα θέλει και το 5φυλλο το οποίο στην ουσία είναι η αίτηση μαζί με τον αριθμό καταχώρησης.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

 

Λέει για κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων και υδατοδεξαμενών

Πώς έκανε την γεώτρηση έτσι αυθαίρετα;

Από την άλλη, επηρεάζει η γεώτρηση δόμηση/ύψος/όγκο; Προφανώς όχι.

 

 

Παρεξήγηση, δεν υπάρχει γεώτρηση στο αγροτεμάχιο,

Η γεώτρηση είναι αρκετά μακριά, απλώς φέρνει το νερό με σωλήνες για να ποτίζουν τα χωράφια με μπεκ. Είναι κλειστό κύκλωμα, είχε κατασκευαστεί από τον ΤΟΕΒ.

Link to comment
Share on other sites

Για να "προστατεύσει" τις πομώνες, έχει βάλει ένα δαχτυλίδι βόθρου και το έχει κλείσει με τσιμεντένιο "καπάκι", ούτε αυτό υποθέτω θεωρείται ώς παράβαση, αφού δεν είναι μόνιμη κατασκευή.

 

Γενικά έχω κολλήσει, γιατί δεν πολυεμπιστεύομαι αυτή την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί για τους μηχανικούς.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

να σου πώ μια ιδέα για να είσαι 100% σίγουρος; Πες στον ιδιοκτήτη με ενα μικρό γερανάκι να σηκώσει το δαχτυλίδι όρθιο, ωστε να μη σχηματίζει κατασκευή αλλά να φαίνεται ως πρόχειρη απόθεση ενός υλικού στο κτήμα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση κρίσεως (μπορεί και βλακείας):

 

Στην υποβολή δηλώνουμε ότι έχουμε όλα τα σχέδια κλπ κλπ. Πρόκειται για απλές βεβαιώσεις σε ακίνητα που δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (και όχι για τακτοποιήσεις μέσω του ίδιου συστήματος) να μας ζητήσουν κάποια στιγμή να υποβάλουμε τα σχέδια; Προσωπικά ελέγχω δόμησή/κάλυψη/όγκο με βάση τα σχέδια, τα οποία όμως επιστρέφω στον ιδιοκτήτη μια και συνήθως είναι τα μοναδικά που έχει. Ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να τρέχω να τους βρω μετά από μήνες για να τα ξαναπάρω.

 

Επίσης ζητάει κανείς τη βεβαίωση από τον ιδιοκτήτη; (αναφέρεται στη βεβαίωση που βγαίνει από το σύστημα). Το συγκεκριμένο το θεωρώ ολίγον χαζό με δεδομένο ότι αυτό ακριβώς πάει ο μηχανικός να πιστοποιήσει εκεί, ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Αν το βεβαιώνει ο μηχανικός τί να την κάνει την βεβαίωση του ιδιοκτήτη, που στο κάτω κάτω δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει να διαβάσει τα σχέδια;

 

Συγνώμη αν έχει συζητηθεί στο παρελθόν, συνήθως κοιτάω το θέμα πρώτα και μετά ρωτάω αλλά μέχρι να διαβάσω 202 σελίδες εδώ θα ασπρίσουν τα μαλλιά μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.