Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

 

Το έχω δει αλλά πως το συμπληρώνεις αυτό για τοπογραφικό και πως για 4014;

 

Αν είχα ένα παράδειγμα...

 

Συγγνώμη και πάλι αλλά είμαι καινούργιος!

Link to comment
Share on other sites

off topic/start

Εχει συζητηθει πολλακις σε αναλογο τοπικ

Ας μην τα μπερδευουμε....

Ο 4014 και ο 3843 δεν εχουν καμια σχεση με τα ΠΕΑ

Για ΠΕΑ δεν καταθετουμε ΦΕΜ

 

Διαφωνώ ..οριζοντίως και καθέτως μαζί σου !! Τα παρακάτω κατά την γνώμη μου ισχύουν και για τα τα ΠΕΑ

off topic/end,

 

 

 

on topic τώρα.

 

Το πότε απαιτείται ΦΕΜ είναι παραπάνω από σαφές : (Αφήνοντας στην άκρη τις επιβλέψεις) , αν έχουμε μελέτη η οποία με τον οποιοδήποτε τρόπο θεωρείται από δημόσια αρχή χρειάζεται ΦΕΜ . Τελεία και Παύλα.

 

Αρα αυτά που πρέπει να απαντηθούν είναι :

 

α. Αν οι εργασίες του 4014 συνιστούν μελέτη

β. Αν η η ηλεκτρονική υποβολή στο ΥΠΕΚΑ συνιστά θεώρηση από Δημόσια Αρχή.

 

Αν η απάντηση στα α , β είναι "ναι" τότε χρειάζονται ΦΕΜ.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Αναλυτικότερα για τις περ. β' και δ' της παρ. 5 του άρθρου 49; Δεν το βρίσκω πουθενά αυτό...

 

Αρθρο 49

 

 

5. Το καθαρό εισόδημα αρχιτεκτόνων και μηχανικών από τη σύνταξη μελετών και σχεδίων οικοδομικών και λοιπών τεχνικών έργων, την επίβλεψη της εκτέλεσής τους, τη διεύθυνση εκτέλεσης (διοίκηση του έργου) και την ενέργεια πραγματογνωμοσυνών και διαιτησιών σχετικών με αυτά τα έργα, εξευρίσκεται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 έως και 4. Σε περίπτωση εξωλογιστικού προσδιορισμού με βάση τις διατάξεις του άρθρου 50, εφαρμόζονται οι παρακάτω συντελεστές [/url]:

 

α) Τριάντα οκτώ τοις εκατό (38%) για μελέτη-επίβλεψη κτιριακών έργων. Ειδικότερα, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται στις παρακάτω κατηγορίες μελετών:

αα) Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων.

ββ) Ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες (διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μνημείων, αποκατάσταση - διατήρηση παραδοσιακών κτιρίων και οικισμών και τοπίου).

γγ) Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου.

 

β) Είκοσι δύο τοις εκατό (22%) για μελέτη - επίβλεψη χωροταξικών, πολεοδομικών, συγκοινωνιακών, υδραυλικών έργων και για ακαθάριστες αμοιβές από διεύθυνση εκτέλεσης έργου. Ειδικότερα, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται στις παρακάτω κατηγορίες μελετών:

αα) Χωροταξικές και ρυθμιστικές μελέτες.

ββ) Πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες.

γγ) Μελέτες συγκοινωνιακών έργων (οδών, σιδηροδρομικών γραμμών, μικρών τεχνικών έργων, έργων υποδομής αερολιμένων και κυκλοφοριακές).

δδ) Μελέτες υδραυλικών έργων (εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, υδρεύσεων και αποχετεύσεων).

εε) Μελέτες οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας.

στστ) Μελέτες λιμενικών έργων.

ζζ) Μελέτες γεωργικές (γεωργοοικονομικές - γεωργοτεχνικές εγγείων βελτιώσεων, γεωργοκτηνοτροφικού προγραμματισμού, γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων).

ηη) Μελέτες αλιευτικές.

 

γ) Είκοσι έξι τοις εκατό (26%) για μελέτη - επίβλεψη ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Ειδικότερα, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται στις παρακάτω κατηγορίες μελετών:

αα) Μελέτες μηχανολογικές - ηλεκτρολογικές - ηλεκτρονικές.

ββ) Μελέτες οικονομικές.

γγ) Μελέτες κοινωνικές.

δδ) Μελέτες μεταφορικών μέσων (χερσαίων, πλωτών, εναέριων).

εε) Ενεργειακές μελέτες (θερμοηλεκτρικές, υδροηλεκτρικές, πυρηνικές).

στστ) Μελέτες βιομηχανιών (προγραμματισμός-σχεδιασμός-λειτουργία).

ζζ) χημικές μελέτες και έρευνες.

ηη) Χημικοτεχνικές μελέτες.

θθ) Μεταλλευτικές μελέτες και έρευνες.

ιι) Μελέτες και έρευνες γεωλογικές, υδρογεωλογικές και γεωφυσικές.

ιαια) Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες.

ιβιβ) Εδαφολογικές μελέτες και έρευνες.

ιγιγ) Μελέτες δασικές (διαχείριση δασών και ορεινών βοσκοτόπων, δασοτεχνική διευθέτηση ορεινών λεκανών χειμάρρων, αναδασώσεων, δασικών οδών και δασικών μεταφορικών εγκαταστάσεων).

ιδιδ) Στατικές μελέτες (μελέτες φερουσών κατασκευών κτιρίων και μεγάλων ή ειδικών τεχνικών έργων).

 

δ) Δεκαεπτά τοις εκατό (17%) για μελέτη - επίβλεψη τοπογραφικών έργων. Ειδικότερα, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται σε μελέτες τοπογραφίας (γεωδαιτικές, φωτογραμετρικές, χαρτογραφικές, κτηματογραφικές και τοπογραφικές).

 

ε) Εξήντα τοις εκατό (60%) για ακαθάριστες αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών για τη προσφορά ανεξάρτητων υπηρεσιών σε οργανωμένα γραφεία με τη χρησιμοποίηση της υποδομής και της οργάνωσης των γραφείων του εργοδότη και για την ενέργεια πραγματογνωμοσυνών και διαιτησιών σχετικών με αυτά τα έργα .

 

 

[ ]. Όπως η πρώτη περίοδος της παρ. 5 του άρθρου 49 αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 παρ. 1α του Ν 3842/2010 (ΦΕΚ Α΄ 58/23.4.2010), ισχύς από 1.1.2010 και εφεξής, για εισοδήματα που αποκτώνται από την ημερομηνία αυτή και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 4 του ιδίου νόμου. Η αντικατασταθείσα περίοδος όριζε: «5. Κατ εξαίρεση, για αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών για τη σύνταξη μελετών και σχεδίων οικοδομικών και λοιπών τεχνικών έργων, την επίβλεψη της εκτέλεσής τους, τη διεύθυνση εκτέλεσης (διοίκηση του έργου) και την ενέργεια πραγματογνωμοσυνών και διαιτησιών σχετικών με αυτά τα έργα, το καθαρό εισόδημα εξευρίσκεται με τη χρήση συντελεστή στις ακαθάριστες νόμιμες αμοιβές τους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι πάσης φύσεως τόκοι υπερημερίας λόγω καθυστέρησης στην καταβολή των πιο πάνω αμοιβών, ως εξής:». Βλ. σχετικά και το άρθρο 20 παρ. 8 ζ΄ και η΄ του Ν 3943/2011 (ΦΕΚ Α΄ 66/31.3.2011), ισχύς από 1.7.2011, σύμφωνα με την παρ. 8θ του ίδιου άρθρου.

[ ]. Όπως η περ. ε΄ της παρ. 5 του άρθρου 49 αντικαταστάθηκε από το άρθρο 13 παρ. 1 του Ν 2601/1998 (ΦΕΚ Α΄ 81/15.4.1998), ισχύς κατά την παρ. 2 του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου για εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.1997 και εφεξής καθώς και για υποθέσεις που δεν έχουν περαιωθεί οριστικά μέχρι το χρόνο δημοσίευσης του ως άνω νόμου και εκκρεμούν στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα:

 

σε δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή πήγα να προσθέσω το Α/Α αμοιβών και όταν πάω να κάνω αποθήκευση μου έβγαλε το εξής μήνυμα: Απέτυχε το κλείδωμα της εγγραφής, η εγγραφή έχει κλειδωθεί από άλλο χρήστη. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει γιατί μπορεί να το βγάζει αυτό? Φαίνεται σαν να έχει ξαναχρησιμοποιηθεί το Α/Α?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

η αποτυπωση διαμερισματος 100 μ2 και σοφιτας 80 μ2, για τον 4014, πως μπαινει στις αμοιβες? Ειναι το ιδιο κ για τους δυο αυτους χωρους?

Δλδη 100+80 μ2 συνολο κατοικιας ή η σοφιτα μπαινει καπως αλλιως επειδη ειναι ΒΧ και δεν ειναι διαμορφωμενο κανονικο διαμερισμα?

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να βρω την ανακοίνωση του τεε που έλεγε ότι τα αρχιτεκτονικά και το τοπογραφικό δεν συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες που έχουν νόμιμη αμοιβή 1569,58 €. Το έχει κανείς εύκαιρο? Ευχαριστώ

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.