Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

Αποτελούν δύο διαφορετικές αυθαιρεσίες. Άλλο πράγμα η σκάλα, άλλο πράγμα το αποθηκάκι.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω και μία μπορεί. όπως σε μία βεράντα με ''αυθαίρετο'' μπάρμπεκιου και αυθαίρετη στέγη θα βάζαμε μία. Ή σε ένα κιόσκι που έχει μπάρμπεκιου 2 θα βάζαμε?

Τα μπάρμπεκιου δεν τα βάζω φυσικά, λέμε τώρα

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι μια ερώτηση:έχω αναλαβει μια περίπτωση τακτοποιησης σε ακινητο σε παραδοσιακο οικισμό.Διαβάζοντας το α.24 παρ.25:

Για τον υπολογισμό του ειδικού προστίμου που αφορά στην υπέρβαση ύψους (κατηγορία 6 του «φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου» του Παραρτήματος του παρόντος), στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις υπολογίζεται σύμφωνα με την κατηγορία 13 του Παραρτήματος («Φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου»). Ο παραπάνω τρόπος υπολογισμού δεν εφαρμόζεται για τις αυθαίρετες κατασκευές της παρ. 24 του άρθρου 24.»

Ο ποιητης ενοει ότι σε παραδοσιακους οικισμους δεν παμε με αναλυτικό για τη διαμόρφωση περ. χώρου γενικά ή μόνο για εκχωματώσεις κλπ;

Και ακόμα μία ερώτηση:Τα πλακάκια πισίνας (νόμιμης) θα πρέπει να τα υπολογίζουμε στο πρόστιμο για διαμόρφωση περ. χώρου;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε είσαι κατ' αρχάς σίγουρος ότι δεν υπάγεσαι στο αρ. 23 παρ. 3. στστ);; και μπορείς να κάνεις τακτοποίηση;

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν τείθειται θέμα αρ.23,παρ.3 καθώς ο οικισμός είναι χαρακτηρισμένος από το 1978 και η ο.α. βγήκε το 2003.Εχει κάποιες μικρές παραβάσεις κλεισίματος εξώστη και μικρής αποθήκης για το λεβητοστάσιο.Η απορία μου είναι για τον περιβάλλοντα χώρο.Η πλακόστρωση και τα πλακάκια γύρω από την πισίνα μπαίνουν με αναλυτικό ή λόγω του αρ.23 παρ.25 δεν τα υπολογίζουμε?Επειδή λέει ότι για παραδοσιακούς οικισμούς δεν εφαρμόζεται...

Edited by geokasot
Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρες και την παρακάτω παράγραφο? :

 

δ. Σε παραδοσιακούς οικισμούς μικρότερους των 2.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος αυτοτελών νέων κατασκευών, μετά την κήρυξη του οικισμού ως παραδοσιακού, οι οποίες έχουν υπέρβαση ύψους μεγαλύτερη του 5% του επιτρεπόμενου, μετρούμενου από κάθε σημείο του διαμορφωμένου εδάφους, ή υπέρβαση μεγαλύτερη του 5% οποιουδήποτε όρου δόμησης.

 

Πάντως για το ξεμπάζωμα στους παραδοσιακούς καταλαβαίνω ότι δε θελουν να πάει με λοιπή παράβαση αλλά να μετρηθεί κανονικά σαν υπέρβαση ύψους για να ελεγχθεί με τους αυστηρούς όρους που λέει η παράγραφος 24 ή ακόμα να σε ζορίσει να το βελτιώσεις γα να μπορέσεις να ενταχθείς αν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης της δήλωσης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα!

Μια ερωτηση...Σε κτιριο με υπογειο,ισογειο,2όροφη κατοικια έχει στην οικοδομική άδεια καταπακτή 80χ80 που οδηγεί απο τον 2οοροφο στο δωμα.Ομως στην πραγματικοτητα έχει κατασκευαστεί σκάλα που οδηγει στο δωμα και αποληξη υψους 2,20μ.Δεν εχει γινει καμια αλλη κατασκευη διπλα στην αποληξη.Αυτο μπορούμε να το παρουμε ως μια λοιπη παραβαση ή ως ΥΔ ΒΧ??

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ή μη τήρηση της διαμόρφωσης του ακαλύπτου χώρου όσον αφορά τα υψόμετρά του πηγαίνει με αναλυτικό, έτσι δεν είναι?

Στον ίδιο αναλυτικό μπορούμε να βάλουμε και την μη τήρηση της φύτευσης?

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα για τι μεγέθη μιλάμε. Με το γράμμα του νόμου το 500 Ευρω είναι ανά κατηγορία παράβασης. Επειδή κατάλαβαν πως με αυτόν τον τρόπο τα 500 είναι πολλά, στον καινούργιο νόμο που φτιάχνουν μιλάνε για  ένα 500 Ευρω για 15000 Ευρώ αναλυτικού ανεξαρτήτως κατηγορίας παράβασης, που είναι και πιο σωστό. Οπότε κρίνε και πράξε κατά συνείδηση. Προσωπικά κάνω κάτι το ενδιάμεσο. Η ΄΄κατηγορία παράβασης΄΄ είναι αρκετά γενική και ελαστική μπορείς να χωρέσεις διάφορα πράγματα μέσα.

Edited by jja
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.