Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ν.4014 - Ρύθμιση Αυθαιρέτων


theomina

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους. Το σπίτι που έχτισε ο παππούς μου το 1953 (σκαλισμένο στην κορυφή του εμπρόσθιου αγκωναριού) ανήκει απο αποδοχή κληρονομιάς εξ αδιαιρέτου σε εμένα και στον αδερφό μου. Αυτός θέλει να μου το κάνει δωρεά (και εγώ θα του ανταποδώσω κάτι άλλο).

Ψάχνω μια εβδομάδα τον συμβολαιογράφο και δεν μπορώ να τον βρω (γ*** τα προεδριλίκια του).

 

Μπορεί κάποιος να μου πει ποιο χαρτί χρειάζεται να του πάω και ποια αρχή το εκδίδει? Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξω ότι ο γάιδαρος δεν πετάει (άρα ότι το σπίτι είναι υφιστάμενο προ του 55) τι πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσω για 2οροφο σπιτι που συνδέθηκε στη ΔΕΗ περίπου το 75? (τότε έγινε ηλεκτροδότηση του χωριού, η υδροδότηση έγινε ακόμη αργότερα, αεροφωτογραφίες δεν υπάρχουν μεταξύ του 40 και του 83, τα πρώτα συμβόλαια έγιναν το 98) :cry:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και στο ίντερνετ δωρεάν προγράμματα που βάζεις κάποια δεδομένα που μόνο εσύ ξέρεις (όπως τα τετραγωνικά) και παίρνεις προσεγγιστική τιμή του προστίμου. Επίσης, μπορείς να διαβάσεις τον νόμο 4014/11 και όλες τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους του ή απλά να πας στο γραφείο ενός μηχανικού για πιο σίγουρα...

Link to comment
Share on other sites

Argylena, #170

αν εχετε κανει αποδοχη...μπορεις και μονη σου, χωρις την συναινεση της...

 

ανοιξε τα ΠΜ

 

ναι εκανα αποδοχη για το ποσοστο που κληρομομησα Τι σημαινει ανοιξε τα ΠΜ? (μηπως προηγουμενα μειλ_)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

γεια σας μπορω να νομιμοποιησω τζακι με τον 4014?ειναι ενεργειακο και εχει συνδεθει με την κοινοχρηστη καμιναδα καλοριφερ της πολυκατοικιας!θεωρειται παρανομο?Η συνδεση εχει γινει μεσα στο σπιτι μου για τι η κεντρικη καπνοδοχος περναει διπλα κολλητα απο τον τοιχο του σπιτιου μου.Τι προστιμο θα μπορουσε να μου ριξει η πολεοδομια αν γινοταν καταγγελια?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Διάβασα σε εφημερίδα για ένα νομοσχέδιο που θα βγει σε λίγες μέρες και λέει μεταξύ άλλων ότι θα θεωρούνται νόμιμα τα αυθαίρετα που χτίστηκαν πριν το 1975 και δε διαθέτουν οικοδομική άδεια. Γνωρίζετε κάτι σχετικό ή μας ποτίζουν με βλακείες?

Link to comment
Share on other sites

Η βλακεία δεν είναι που το γράφουν τα δημοσιεύματα... η βλακεία είναι που θα το βάλουν και σε νόμο.

 

Αληθεύει....

Link to comment
Share on other sites

Ως προς τα προ 1975 (και εάν τελικά ισχύσει), θα γίνουν πολλές παρεξηγήσεις από τους ιδιοκτήτες.

Δεν θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα (όπως τα προ 1955) αλλά ενδεχόμενες παραβάσεις τους ή έλλειψεις φακέλων θα ρυθμίζονται μόνιμα με 500ευρώ παράβολο + αμοιβή μηχανικού = ~ 2000 ευρώ.

 

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα νομίζουν ότι το προ 1975 σπίτι τους θα είναι εν λευκώ νόμιμο δίχως να χρειαστεί να πληρώσουν κάτι. Θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.