Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Αριθμός έργου" στο εγχειρίδιο χρήσης του ΤΕΕ


Recommended Posts

Συνάδερφοι αυτό ακριβώς (κάπου αλλού το συζητάμε κι αυτό αλλά γντ χαμός).

 

1ον) κάποιοι στείλανε βεβαιώσεις χωρίς τη συμπλήρωση αυτού του πεδίου, ενώ εμένα στο ΤΕΕ μου είπαν να εκδοθεί τουλάχιστον ελάχιστη αμοιβή με εργασίες τοπογραφικού, αποτύπωση, περιβάλλοντα χώρου + κάποια ημερομίσθια για να βγει κοντά στη "νόμιμη" για την περίπτωσή μου (εγώ δεν έκανα τπτ προς το παρόν) απλά με έναν σύντομο υπολογισμό όλο αυτό κοστίζει 2500Ε.

Εγώ σκεφτόμουν να πάρω τη δουλειά με 1000+ ΦΠΑ αλλά τλκ δεν με συμφέρει εφόσον θα έχω κρατήσεις και ΦΠΑ για παραπάνω ....θα μπω μέσα....και επι τέλους τι θα γίνει συνάδελφοι???

 

Μολις πριν απο 5 λεπτα μιλησα με ΤΕΕ.Η απάντησή τους? Ελευθερη αμοιβη με ιδιωτικο συμφωνητικο , το οποιο μπορει να μου το ζητησει το ΤΕΕ σε κανα 2 μηνες.Σε ερωτηση μου, και που θα καταθεσω τα χρηματα ? στην ΕΤΕ? αν μου ζητησουν κωδικο?Αν εχω θελω πχ αμοιβη 1000<1162 , το συστημα θα την κανει δεκτη ?ή οχι ?Η απαντηση τους ???? ..... "Ελα ντε".Επισης μου ειπαν οτι ανακοινωση περι αμοιβων εκανε το ΤΕΕ πριν απο λιγες μερες, για ελευθερες αμοιβες και δεν νομιζει να προβει σε κατι αλλο.

Την Παρασκευη στο ιδιο ερωτημα, η απαντηση ηταν "Μεχρι τελος Οκτωβριου ελπιζουμε να ενημερωθει το συστημα , γιατι θα υπαρξουν και συντελεστες"

 

Τα αποτελεσματα .....δικια σας !!!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως χτες στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και συγκεκριμένα στο ένθετο REAL ESTATE, υπήρχαν διαφη-μυστικές καταχωρίσεις απο γραφεία (μάλλον παροχης γενικα υπηρεσιών ή συνεργαζόμενα γενικά) τα οποία με κλήση σε 0-800, εντός 48 ωρών εκαναν αυτοψία και ηλεκτρονική υποβολή με 300,00€ μεζί με το ΦΠΑ

Φυσικά ΔΕΝ λέγαν ότι αυτή είναι η πρώτη φάση...(καλή φάση ε??)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα ... θα χαρώ απίστευτα με όσους "ψωνίσουν φτηνά" και μετά κυνηγάνε τους φτηνούς μηχανικούς με το τουφέκι. Τελικά και στους μηχανικούς, "ότι πληρώνεις, παίρνεις'!!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να το βρω με αναζήτηση, αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε συγχωρήστε με αν έχει απαντηθεί.

 

Στο εγχειρίδιο χρήσης του ΤΕΕ, στη σελίδα 13 κάτω κάτω λέει:

Πριν την οριστική ολοκλήρωση της δήλωσης πρέπει να συμπεριληφθεί ο αριθμός του "έργου" στο οποίο έχουν δηλωθεί οι αμοιβές των μηχανικών

 

Τι εννοεί με όλο αυτό;

 

Στη σελίδα 14 στην εικόνα φαίνεται ότι (ίσως) ο αριθμός αυτός είναι ο 1234 (Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών).

 

Ποιού συστήματος αμοιβών;

Μήπως δηλαδή είναι ο αριθμός που κυκλώνω παρακάτω στο έντυπο του ΤΕΕ;

 

entolipliromisergou.jpg

 

---- Τέλος κύριας απορίας ----

 

Άρα ακόμα κι αν τα έχω όλα έτοιμα από τον πελάτη και δεν κάνω κάποια "μελέτη" (πχ πάω απλά να πάρω φωτογραφίες και να μετρήσω ένα ύψος στην απλή περίπτωση αυθαίρετου υπογείου στο ίδιο περίγραμμα), πρέπει να πάω υποχρεωτικά με ελάχιστη; Και τι μελέτη θα χρεώσω; Απλή αποτύπωση;

 

Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.

 

Μετά το σεμινάριο στην θεσσαλονική ενημερωθήκαμε ότι ο αριθμός αμοιβής είναι ο άυξων αριθμός του έργου με τον οποίο δηλώθηκαν οι αμοιβές μέσω του συστήματος ΤΕΕ αμοιβών και είναι συνήθως επάνω αριστερά.!

 

Οι ελάχιστες πρέπει να μπούνε έστω και μια μέρα στην ΕΤΕ για να είναι σωστή η διαδικασία, άσχετα αν χρεώσουμε λιγοτερα. Αυτό το δηλώνουμε σε αλλο πεδίο.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο που μας λες ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που σημείωσα στην εικόνα, είναι ο Α/Α Έργου στο κόκκινο κυκλάκι.

 

Για το δεύτερο δεν κατάλαβα τι λες, αν σας το είπαν έτσι μάλλον νέα απορία γεννιέται...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύνάδελφοι έχουμε κάποιο νέο σχετικά με το παραπάνω θέμα; Τελικά θα πάμε με ελάχιστη αμοιβή; Κάτι άλλο, στην περίπτωση όπου μπορεί να βγει άδεια νομιμοποιίησης, η αμοιβή μας θα είναι αυτή της άδει ακαι μονο...αυτό αληθεύεi;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικά για την χορήγηση βεβαιώσεων χρειάζεται να συμπληρώσουμε Α/Α έργου γιατί έχω χαθεί. Κάπου είχα δει ότι για βεβαιώσεις δεν έχουμε κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ οπότε δεν συμπληρώνουμε Α/Α έργου. Ισχύει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.