Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές τοπογραφικών διαγραμμάτων σχετικά με το Ν.4014/2011


Recommended Posts

πέστα παλικάρι μου!!!

 

 

Δεν ξερω αν κανεις πλακα ή αν οντως εισαι ο Ι. Ξ. αλλα μην χαιρεσαι..

Καμια σχεση η λογικη σου με τη δικη μου..

(αφηνω πισω και τον επαγγελματισμο μερικα ετη φωτος..)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 283
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

'' μερικοί τοπογράφοι την έχουν δεί κάπως, και αποφάσισα να μη χρεώνω το ΕΓΣΑ''

 

jonX Mαλλον δεν πρέπει να σε αποκαλούμε συνάδελφο εάν ήσουν σωστός επαγγελματίας θα ήξερες οτι η εξάρτηση θα πρέπει να πληρώνετε και πολύ καλά μάλιστα..

Link to comment
Share on other sites

To θέμα με τις αμοιβές έχει ξεφτυλιστεί πάντως.

 

Ο καθένας κοιτάει πως θα πάρει λιγότερα...είμαστε ψυχοπονιάρηδες εμείς οι μηχανικοί τελικά..τώρα γιατί μας βρίζουν όλοι...??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το λογισμικό του ΤΕΕ που αφορά τις αμοιβές μεμονομένων Τοπογραφικών εργασίων προκύπτει ελάχιστη νόμιμη αμοιβή 5000*λ ητοι περιπου 1.164 ευρώ, εκτός και αν το μέγεθος του γεωτεμαχίου και οι εργασίες που απαιτούνται είναι τέτοιες οπότε προκύπτει μεγαλύτερη αμοιβή. Το ερώτημα είναι το εξής: για τα τοπογραφικά όπου η ελάχιστη - νόμιμη αμοιβή που προκύπτει με βάση το πδ 696/74 είναι χαμηλότερη του 5000λ χρειάζεται να κάνω ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη ή οχι? π.χ. προσδιορισμός αμοιβής τοπογραφικού με βάση το Π.Δ. 696/74 =500 ευρω +ΦΠΑ, ενω με το ΤΕΕ 5000*λ, ΑΠΥ μηχανικού 500 +ΦΠΑ

Link to comment
Share on other sites

κάνε για τα πάντα συμφωνητικά αλλά δεν είναι ανάγκη αν δεν είσαι σίγουρος να αναφέρεις μέσα τις ελάχιστες αμοιβές.

Πάντως σαν ελάχιστη νόμιμη (δεν μου αρέσει ο όρος νόμιμη) είναι 5000λ.

Link to comment
Share on other sites

Για τα τοπογραφικά δεν ισχύει το 5000λ ή μάλλον καλύτερα στην αρχή το σύστημα του ΤΕΕ σου προσαρμόζει την αμοιβή στο 5000λ και μετά επικοινωνείς και σου στέλνουν με fax τη νέα εντολή πληρωμής στην ΕΤΕ με την υπολογισμένη αμοιβή χωρίς την προσαρμογή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο GX24 στο ποστ #32. "δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα την λογικη των τοπογραφικων στα αγροτεχια".

οταν εχει γινει αναδασμος πριν λιγο στην περιοχη μου....και υπαρχουν τα σχεδια με ΕΓΣΑ εσυ το βρισκεις λογικο να ξανακανουν εξαρτημενο τοπογραφικο?

όταν η αξια του αγροτεμαχιου είναι τόσο μικρή που ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να δώσει το μισό στον τοπογραφο και μηχανικο για να το μεταβιβασει θεωρεις πάλι οτι είναι αναγκαίο? συγνωμη αλλα για μενα ειναι απλα παραλογο!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το ότι υπάρχει κάτι στα χαρτιά (όπως ο αναδασμός), δε σημαίνει ότι είναι εφαρμοσμένο και έτσι ακριβώς στο έδαφος συνάδελφε. Εδώ έχουμε φτάσει στην απαίτηση πρόσφατου τοπογραφικού (έως 6 μηνών). Θα μας "πείσει" ένας αναδασμός που έγινε π.χ. πριν 15 χρόνια και με όποιες ακριβείες απαιτούνταν για να είμαστε βέβαιοι ότι τα όρια είναι υλοποιημένα σωστά και το κυριότερο το κτίριο που χτίστηκε είναι στη σωστή θέση και με τα σωστά-εγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Πρέπει να καταλάβετε ότι το Κτηματολόγιο, οι Αναδασμοί, τα ελαιοκομικά και αμπελουργικά μητρώα, σε καμία περίπτωση δεν έχουν ως σκοπό την κατάργηση του λόγου ύπαρξης των Τοπογράφων. Το βλέπω συνεπώς, απόλυτα λογικό να απαιτείται ΤΔ ειδικά εφόσον τίθεται θέμα διερεύνησης της ύπαρξης ή όχι αυθαιρεσιών! Πως θα τις διαπιστώσεις τυχόν αυθαιρεσίες; Με το μάτι;

Edited by tpanag
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.